10 Octombrie, 2025, 12:13:03 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Pui la sticla  (Citit de 6702 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

10 Iunie, 2010, 07:45:20 p.m.
Citit de 6702 ori
Offline

Alecsandra


Nu s-a mai postat de muuult timp pe aici, asa ca m-am gandit sa imi incerc si eu norocul, mai ales ca sunt o specialista in ceea ce priveste mancarea la cuptor. Merit chiar titlul de "chef"  :D. Mentionez ca baietii pot sa incerce reteta asta, reusita este garantata! ;D
Deci, reteta mea este urmatoarea:

Ingrediente:

-un pui intreg, nu foarte mare (a nu se citi un pui cu tot cu pene si maruntaie :laugh:)
-condimente cat de multe, piper, vegeta, chili, boia de ardei picanta sau dulce. usturoi praf sau praf de rosii, busuioc, rozmarin si tot ce mai gasiti voi prin camara, plus condiment pentru pui, dar daca nu aveti nu e nicio problema.
-o sticla de 0.5 l sau o doza de bere
-o tava adanca sau o cratita



Mod de preparare:

Dupa ce curatam puiul, care inca mai are cativa fulgi, deci suntem foarte atenti sa nu ramana nici urma de puf pe el, incepem sa ne jucam. Punem toate condimentele intr-un castronel mic, le amestecam bine bine si incepem sa ungem puiul cu amestecul de prafuri. In interiorul puiului, de asemenea, putem pune o codita de rozmarin, numai daca sta acolo, dar nu uitam sa ungem bine si interiorul puiului cu mirodenii. Baietii sa nu uite sa unga puiul si pe SUB aripi si copanele.  :laugh:
Dupa ce ne-am mazgalit bine bine pe maini, apelam la sticla sau la doza. Umplem sticla sau doza (ma repet excesiv, e suparator :D) cu apa, in care putem pune condimente, dar nu este necesar. Daca aveti sticla si nu doza gatul sticlei trebuie sa iasa pe gatul puiului, daca aveti doza, in interiorul puiului se gasesc niste oase cu ajutorul carora o sa imobolizam doza, nu de alta, dar puiul nu sta chiar bine pe doza, ii trebuie un suport, iar oasele acelea sunt minunate.
Asaaa. Dupa ce am reusit sa stabilizam puiul pe sticla sau pe doza, picuram pe el ulei, dar nu mult. Facem chestia asta pentru ca puiul sa fie mai crocant la exterior si moale si suculent la interior.
Punem puiul de pe sticla sau de pe doza in tava pe care am pregatit-o si in care am pus apa, IN PICIOARE. Apa nu trebuie sa fie calduta. E buna si rece. Deci apa in sticla/doza, apa in tava adanca/ cratita.
Bagam tava in cuptorul preincalzit si il lasam la foc mic spre mediu pana se rumeneste frumos. (cca 70 min)
Cat timp se face puiul, curatam repejor cativa catei de usturoi, mai mult asa, daca ne place, il pisam si, in instrumentul folosit ca vas pentru mujdei de usturoi, incepem sa picuram ulei, ca la maioneza de casa. Amestecam incontinuu cu o lingurita de lemn, si, daca se taie, este de ajuns sa punem doua, trei picaturi de apa rece, ca se leaga foarte frumos. Cand avem cantitatea dorita de maioneza de usturoi, daca ni se pare prea iute, putem adauga cativa stropi de otet sau de suc de lamaie; ii mai taie din iuteala. Si, ca ingredient secret, adaugam smantana foarte slaba, cam 2 lingurite si jumatate, o sa va iasa o pasta de usturoi senzationala.
Daca intre timp simtim mirosuri imbietoare, ca sa fim siguri ca s-a facut si ca nu o sa mancam carnea cruda, putem testa astfel: facem o crestatura cu un cutit, mai adanca, si daca nu curge sange, inseamna ca e gata.
Ca garnitura, putem servi puiul alaturi de cartofi la cuptor sau de legume la cuptor (vinete taiate rondele, dovlecei, morcovi, telina etc).

POFTA BUNA!

P.S. Daca baietii care doresc sa pregateasca aceasta reteta, inainte de a bucatari au consumat berea, ar trebui sa isi lase consoartele sa gateasca.
« Ultima Modificare: 10 Iunie, 2010, 07:47:00 p.m. de Alecsandra »
Make me your radio and turn me up when you feel low. :)