10 Octombrie, 2025, 09:21:34 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Cea mai buna carte  (Citit de 10909 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

22 Iulie, 2010, 01:59:59 p.m.
Citit de 10909 ori

Alecsandra

Nu stiu daca s-a mai deschis un topic de genul acestuia, am vazut ceva despre filme, dar nu despre carti. Probabil nu l-am gasit eu inca. Si dat fiind faptul ca nu sunt constiincioasa si nu am mai deschis un topic nou de ceva vreme, cred ca ar fi timpul sa o fac acum. Asadar, dragii mei, care este cea mai buna carte pe care ati citit-o vreodata? Care v-a impresionat pana la lacrimi? Care v-a facut sa va manifestati sentimentele in cel mai sincer mod?
E vara, adica vacanta. Si nu mai stiu ce sa mai citesc...Astept cu sufletul la gura recomandari, dezbateri, contraziceri si aprobari.  :D
Si cum ar fi normal sa spun si eu ce carte m-a impresionat, o spun in gura mare ca e vorba despre "Si daca maine va veni" a lui Sidney Sheldon. Daca nu ati citit inca aceasta carte, va recomand cu tarie sa o cititi.
Make me your radio and turn me up when you feel low. :)

28 August, 2010, 10:33:35 a.m.
Răspuns #1

insatiable

iti recomand Vraciul de tadeusz dolega mostowicz..o carte aparte si totodata o lectie de viata:) spor la citit

28 August, 2010, 09:01:38 p.m.
Răspuns #2

Semiramis

Global Moderator
am citit multe cărţi bune. însă totul depinde de gust. nu poţi compara o carte de dragoste cu una poliţistă sau cu una SF.
tot ce pot spune este: citiţi oameni buni, citiţi cât mai mult şi mai variat! :)
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

31 August, 2010, 08:24:45 p.m.
Răspuns #3

digitty

Intrucat pe Balzac l-am tot citit in ultima vreme, " Mos Goriot " m-a impresionat nespus. Dragostea nemarginita a unui tata pentru cele doua fiice ale sale este oarba.

"Portretul lui Dorian Gray"  de Oscar Wilde iarasi mi-a placut enorm. Chiar daca e putina fictiune, merita citita!

si o carte cam usoara dar foarte placuta " Fausta " - Michel Zevaco (am gasit-o in biblioteca bunicilor ;D )
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.

22 Decembrie, 2010, 12:35:46 p.m.
Răspuns #4

Semiramis

Global Moderator
am citit una dintre cele mai frumos scrise cărţi care mi-a fost dat să-mi pice în mână... :)
este vorba de Umbra Vântului, roman de Zafon. :) Superb scris...
« Ultima Modificare: 22 Decembrie, 2010, 12:44:45 p.m. de Semiramis »
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

22 Decembrie, 2010, 03:23:18 p.m.
Răspuns #5

Kenan

Una dintre cele mai bune carti pe care le`am citit a fost Contele de Monte-Cristo,de Alexandre Dumas.
Absolut genial modul in care se razbuna...

In rest...romane oarecare,preferabil dragoste.
Femeia: "Hai sa jucam v-ati ascunselea!"
Barbatul: "Hai.../:)"
Femeia: "Faci pariu ca nu ma gasesti?:>"
Barbatul: "Da` faci pariu ca nu te caut?:|"

22 Decembrie, 2010, 06:45:33 p.m.
Răspuns #6

Lorelei

E greu sa vorbesti de o "cea mai buna carte". Pentru ca sunt atat de multe! Asa incat scriu aici despre un autor (si un titlu) care imi e drag, foarte drag, prin umanitatea pe care o respira: Erique Maria Remarque. Cartea preferata a acestui autor: Trei camarazi. Sunt si altele (vreo sapte traduse in lb. romana), dar Trei camarazi ramane pentru mine apogeul.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

23 Decembrie, 2010, 08:20:43 p.m.
Răspuns #7

amelie

e adevarat....nu poti sa spui ca una din cartile pe care le-ai citit e "cea mai buna"....dar exista carti care impresioneaza si din care tragi anumite invataminte. Si carti care te fascineaza....carti care te fac sa visezi...si carti care iti raspund la unele intrebari si carti care te fac sa-ti pui intrebari.
Una din cartile care m-a impresionat, nu de-alungul timpului, pentru ca sunt multe, ci in ultimul timp este "Simbolul pierdut"-Dan Brown. E o "lume" in care n-am pasit pana acum. O "lume" in care am aflat raspuns la unele din intrebarile puse in timp si care m-a facut sa pun altele...O...alta lume...atlfel decat mi-am imaginat eu ca poate sa fie o lume. Bine, recunosc ca si Romania de azi e o "lume" pe care cu greu mi-as fi putut-o imagina acum 25-30 de ani. O lume...:nelumeasca"daca poate exista asa ceva.
Oricum acesta carte m-a impresionat foarte tare.
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...

12 Mai, 2011, 02:32:47 p.m.
Răspuns #8

valentina

Sunt multe carti bune ,care merita citite .
"Singur pe lume" -Hector Malot ;
"Despre omul frumos "-Dan Puric
"Mandrie si Prejudecata "-Jane Austen
"Maini inzestrate "-Ben Carson & Cecil Murphey
"Orasul cu salcami " ; "Accidentul " - Mihail Sebastian
"Delirul "-Marin Preda e minunata cartea , cel putin mie mi-a placut enorm
si multe alte carti ,fiecare isi are frumusetea ei
« Ultima Modificare: 12 Mai, 2011, 02:57:23 p.m. de valentina »
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

30 Decembrie, 2011, 06:03:53 p.m.
Răspuns #9

valentina

Zahei orbul - Vasile Voiculescu
Aripile frante - Djubran Khalil Djubran
Profetul - Khalil Gibran
Tandrete - G . Sovu
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume