09 Octombrie, 2025, 11:41:30 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: imi lipseste iarna  (Citit de 10065 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

30 August, 2010, 12:24:00 a.m.
Citit de 10065 ori

Cruella

De vreo 3 ani am observat ca nu ma simt bine decat iarna. In rest am o stare latenta de depresie si indiferenta, n-am chef, nu vreau, nu fac! In momentul in care vine primul ger eu revin la viata. Incep sa-mi fac planuri si sa visez. Dorm cu geamul deschis sa fiu sigura ca imi ingheata nasul si ma trezesc fericita. De parca fiecare zi ar fi ceva nou. In realitate nu se schimba nimic iarna. E aceeasi monotonie, ma duc la serviciu, vin acasa, imi fac treburile prin casa etc, adica rutina. Dar iarna e mai usor de suportat aceasta rutina. Am incercat sa-mi dau seama de ce, dar nu pot. Iarna totul este mult mai usor. Scot capul pe geam si zambesc. Alunec pe strazile necuratate si pic, dar ma amuza. Ma duc la munte si ma fac ca skiez (ma fac din cauza ca habar n-am sa ma tin pe skiuri). Seara sunt efectiv terminata fizic, dar inca am putere de-o bataie cu zapada. In oras toata lumea se plange de mizerie, zapada topita, strazi necuratate... mie nu imi pasa: e frig si e bine!
De cand nu mai e canicula, incep sa ma simt mai vie. Paradoxal, cand te gandesti ca totul incepe primavara. Exact cand iarna se duce, si ma lasa pe mine trista si neputincioasa. Abia astept sa vina iarna, si sper sa fie o iarna grea! Ma intreb doar, de ce vara oare nu pot sa fiu la fel de motivata sa traiesc? Poate ar trebui sa incerc sa emigrez... in Alaska :)
My imaginary friend says you are crazy!

30 August, 2010, 07:34:49 a.m.
Răspuns #1

Lorelei

Foarte probabil ca ai asociat candva (acum trei ani, poate) iarna cu o traire foarte frumoasa, poate erai indragostita, poate ai avut niste concedii minunate, cine stie, si atunci iarna ti-a ramas cumva in suflet, inconstient, ca un anotimp privilegiat, in care renasti (poate asa ai simtit si cand te-ai indragostit, ca erai amortita, legumicola :D si apoi te-ai trezit la viata). Sau poate exista o cu totul alta explicatie.  :laugh: Nu pot decat sa ma gandesc la ce iarna frumoasa a fost anul trecut si parca parca te invidiez. La mine a fost fix pe dos. Mi-a placut iarna intotdeauna, foarte foarte mult, prima ninsoare, zapada, ghetusul etc. Pana acum 4-5-6 ani, cine mai stie... cand a incetat sa imi mai placa asa tare... Nici eu nu stiu de ce. Poate m-am dezdragostit iarna  :laugh:
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

31 August, 2010, 09:39:17 p.m.
Răspuns #2

viulian

Administrator
Ahhh da, Lorelei - mi-a placut raspunsul, nu stiu cat lui Cruella  :laugh:

Eu am alt sentiment acut, ca timpul trece si ca nu mi-am atins potentialul .. nu stiu ce potential, de iubire, financiar, afectiv, putere, ceva in genul, ca ard dar iese mai mult fum asa. Anotimpul nu conteaza, sunt deci invidios pe Cruella caci macar atunci simte ca traieste ... Eu simt ca stau cumva. Brrr....

31 August, 2010, 11:15:31 p.m.
Răspuns #3

Cruella

Doua raspunsuri, de la doi oameni de valoare al acestui forum, si amandoi ma invidiaza. Eu imi plang de mila ca-s vai de steaua mea si traiesc (sunt vie) doar iarna, si ei doi ce fac? :)
Lorelei, asocierea cu indragostitul si cu minunatul concediu incercam si eu s-o fac, dar nu cred ca asta e. Adevarul e ca iarna imi place de mic copil. Dar acum detest orice alt anotimp. Gasisem ceva explicatii puerile de genul ca iarna lumea nu transpira si nu pute, ca daca ninge nu se vede mizeria din orase, ca albul e prea pur ca sa nu-ti dea o senzatie de confort... Cert este ca vara nu am ce face. Am incercat, dar nu mi se potriveste nimic.
Iulian, daca tu simti ca inca nu ti-ai atins potentialul ar trebui sa fii fericit. Inseamna ca mai ai de dat. Mai ai incotro sa te indrepti. Eu doar stau intr-un colt si astept sa vina iarna. An dupa an dupa an dupa an. Din pacate toate planurile pe care mi le fac iarna isi pierd brusc orice sens si orice entuziasm atunci cand zapada se topeste.
Acum e frigut in Timisoara, deci eu sunt ok :) Mai am putin de asteptat pana sa ma "trezesc" la viata, dar deja simt primii fiori. Dar vine prea incet, mult prea incet. In mod sigur am sa cad din nou in faza mea de indiferenta pana la prima zapada. Nu mai am rabdare. Ce frumos e sa astepti ceva din tot sufletul, si sa simti ca se apropie momentul. Ca in copilarie, cand plecam cu parintii prin tara, cam asa senzatie am acum.

01 Septembrie, 2010, 12:13:21 a.m.
Răspuns #4

viulian

Administrator
Hey, iarna are un gust aparte - mie imi da sentimentul de intim un pic - mereu iarna ma gandesc la melodia aceea de "Last Christmas I gave you my heart... But the very next day...".

Cruella, teasing un pic:
Ce parere ai de asta: http://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g189922-d591471-r54251292-Santa_Claus_Village-Rovaniemi_Lapland.html

Orasul de care apartine: http://en.wikipedia.org/wiki/Rovaniemi

Fotografii: http://www.google.be/images?q=Rovaniemi%20photos&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=en&tab=wi&biw=1366&bih=575

Conform http://www.wunderground.com/cgi-bin/findweather/getForecast?query=Rovaniemi%20&wuSelect=WEATHER , joi sunt sanse sa ninga.

E un orasel in nordul Finlandei, la vreo 800km Nord de zonele locuite din Sud - unde temperatura medie este de -30 de grade :D iarna, si nu se face ziua niciodata.

Cred ca ar fi un peisaj de vis pentru tine acolo.. Daca reusesti sa ajungi, cred ca Iernile nu ti se vor mai parea la fel niciodata...

01 Septembrie, 2010, 11:02:59 p.m.
Răspuns #5

alexia

Cred ca raspunsul il ai tot tu doar ca nu l-ai descoperit inca. Fiecare anotimp are farmecul sau asa ca, daca tie iti place iarna atunci "let it snow!"  ;)  (nu-i asa, Lorelei?)
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."

02 Septembrie, 2010, 08:15:36 a.m.
Răspuns #6

Lorelei

Eu zic sa nu te mai intereseze raspunsul, ci o noua intrebare  :D care sa te faca sa-ti placa si primavara, si toamna si vara  ;)

30 Ianuarie, 2011, 08:38:38 p.m.
Răspuns #7

Cruella

Deci: a venit iarna, sunt foarte ocupata, nu am timp de nimic si e perfect asa!
1. Am avut concediu 3 saptamani! Cel mai lung concediu din viata mea (de angajat). Am plecat la sat la parinti, am curatat zapada, am impodobit bradul, am facut un om de zapada (pe care l-au daramant cateii, hihihi), am pus lemne pe foc, am fost la derdelus cu copiii prietenilor...
2. De Craciun am primit cele mai frumoase ghete din lume pe care as vrea sa le port si la birou, dar... nu se cade si mai si mor de cald in ele :)
3. Am fost in Slovacia si mi-am luat instructor personal de ski. Concluzia: STIU SA SKIEZ!!!! Este senzational! Nu-mi trecea febra musculara nici cu unguent, sauna, aspirina etc. Ma trezeam in fiecare dimineata la 8 ca la ora 9 sa fiu pe partie.
4. Ieri am fost pe Semenic, si am reusit sa ma imprastii pe toata partia :))) Mi-am intins ceva muschi sau ligament. Sper sa treaca pana vineri ca plecam la Arieseni!
P.S. Daca as pati din astea vara, as claca :)

02 Februarie, 2011, 08:21:41 p.m.
Răspuns #8

Lorelei

Total, dar total invidioasa! Eu - evident!  ::)