Nu prea sunt in masura de a da sfaturi, fiindca pur si simplu nu am experienta. Sper sa vina comentarii si din partea celor trecuti prin viata si sa ma corecteze daca gresesc. Dar scriu, acum, fiindca stiu ca momentele prin care treci trebuie rezolvate, altfel aparand o gramada de remuscari si regrete. Mai bine sa regreti DUPA ce te desparti de ea (si dupa ce ati petrecut momente placute impreuna), decat sa regreti ca nu ai incercat macar sa iesiti undeva, doar voi doi (flirt).
Asadar, o situatie asemanatoare cu cea pe care o traiesti tu mi-a ocupat si mie ultimii ani: cunosc o fata de multa vreme, m-am simtit atras de ea, dar nu am apucat niciodata sa-i spun ceea ce simt pentru ea, nici macar nu am invitat-o la cofetarie, restaurant, teatru, cinema sau doar la o simpla bere. Fiindca nu am avut curaj, am crezut ca ma voi panica, ca nu voi sti ce sa fac, ca nu voi avea ce discuta si ca voi ajunge la taceri stanjenitoare. Mi-a fost frica de esec (si inca imi e, cand vine vorba de fete). Povestea e lunga, si nu are rost s-o expun pe pagina ta (este deja expusa pe forum

)
Deci, daca as fi in locul tau, as invita-o repede undeva, unde se poate dansa sau la orice alta distractie. Arata-i ca iti pasa de ea, discutati despre orice, glumiti, apropie-te de ea, fizic etc. Poate nu iese din prima ceva, dar persevereaza. Totusi, nu i-as spune de prima data ca o iubesc, cred ca asta ar indeparta-o. Doar distrati-va, fara a implica sentimente puternice (chiar daca le ai, ascunde-le cand esti cu ea). Observa ce-i place, ce-i displace. Cred (sper) ca isi va da seama ca nu esti doar un One Night Stand. Iar daca nu va fi altceva decat o scurta parioada de intensitate maxima - sex adica - macar va veti simti bine, facand un lucru pe care il face toata lumea.