17 Octombrie, 2025, 06:14:50 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Pretul iubirii???  (Citit de 19164 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

13 Iunie, 2004, 04:20:54 a.m.
Citit de 19164 ori

HERRA

Vizitator
Cu tristete vad ca in viata trebuie sa platesti un pret pentru tot. Daca doresti ceva, platesti sau dai altceva la schimb! Acelasi lucru se intampla si in iubire! Trebuie sa platesti un tribut!
Oare sunt singura care pentru iubirea mea am fost nevoita sa platesc un pret?Ma mai refer la cei care se impotrivesc iubirii tale, se poate sa iti fie prieteni, familie ce se intampla atunci? cand esti conditionat, ce faci? Ce pret platesti pentru iubirea ta 'imposibila'...
Voi ce pret platiti ?

13 Iunie, 2004, 03:06:19 p.m.
Răspuns #1

Lord_Saladin

Vizitator
 Ajung unii  la un punct in viata , cand au de ales ...
 Adeseori, parintii, prietenii, din felurite motive se impotrivesc unei relatii de iubire... tu stii ca motivele nu sunt intemeiate, esti constient/a ca ai gasit Marea Iubire.... stii ca nu poti  renunta la ea...
 Si totusi, iti iubesti si parintii...
 Nu ai bani sa fugi cu ea in lume, depinzi financiar inca de parinti...
 E trist, dar de atatea ori se intampla.... eu nu cred ca iubirea ar trebui sa aiba un pret, iubirea e darul pe care Dumnezeu l-a facut oamenilor... si totusi...

13 Iunie, 2004, 04:02:33 p.m.
Răspuns #2

androgin

Vizitator
trebuie sa gandim ca pretul pe care trebuie sa-l platim nu va fi niciodata mai mare decat rasplata!

hmm...asta poate fi considerata un fel de regula a indragostitilor... cand incepi sa te lasi doborat de greutati, fie ele chiar mami mult decat niste simple impedimente, cand apuci sa-ti pui intrebarea "merita pretul?!", atunci e deja prea tarziu...sentimentul e alterat.

14 Iunie, 2004, 06:10:29 p.m.
Răspuns #3

Lord_Saladin

Vizitator
  Numai ca problema e atunci cand trebuie sa alegem intre iubita si familie... alegi iubita, cum e normal, dar ... iti este greu sa iti lasi familia in urma... mai ales la o varsta cand inca mai ai nevoie de ei.

15 Iunie, 2004, 04:56:20 a.m.
Răspuns #4

Iosif

De la o varsta familia incepe sa insemne tu si prietena/sotia ta, mama si tata ramanand in urma. Pana vine momentul acesta trebuie sa asculti de ei, chiar daca de multe ori nu iti convine, cred ca atata timp cat stai la ei si mananci la masa lor esti obligat, cel putin moral, sa faci asta.
Si.. sa fim seriosi, nu este romantic sa te vezi cu iubita pe ascuns?
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

17 Iunie, 2004, 05:10:50 a.m.
Răspuns #5

HERRA

Vizitator
a fi romantic sa te vezi cu iubita/ul pe ascuns e relativ...merge o data, de doua hai de trei ori...da vorba aia 'ce e prea mult ori ingrasa ori e imoral!'

17 Iunie, 2004, 12:17:42 p.m.
Răspuns #6

androgin

Vizitator
omul tinde spre absoult. suntem atrasi in mod special de relatiile imposibile. are cumva legatura cu nevoia de autodepasire...

uneori ne ingreunam singuri situatia cu dramatisme.

20 Iunie, 2004, 11:53:44 p.m.
Răspuns #7

HERRA

Vizitator
mai  exista si alte cazuri....nu doar cazul in care ai de ales...intre parinti , prieteni sau el....mai sunt alte feluri de a plati tribut!
Platesti cand  esti alaturi de un om si iti doresti sa fi alaturi de altul dar stii ca aceasta i-ar aduce suferinta omului de langa tine...ce faci? ce pret platesti? Ramai condamnat langa cel care esti? sau...iti cladesti fericirea pe lacrimile lui?

22 Iunie, 2004, 01:06:30 a.m.
Răspuns #8

Elysian

Am gasit ceva pe net care cred ca e purul adevar...in my own ..humble estimation
!!!Here it is...

Ce este îndrăgostirea?

Fiecare avem în interior o imagine (mai clară sau mai vagă) a soţului/soţiei ideal(e). De la C. G. Jung încoace, psihologii numesc anima şi animus aceste reprezentări.

Animus este partea masculină a psihicului feminin, iar anima - partea feminină a psihicului masculin. Anima/animus pot avea atât un aspect pozitiv, cât şi unul negativ. De exemplu, o anima pozitivă din basme este Ileana Cosânzeana care-l ajută pe Făt Frumos să-l învingă pe balaur. Baba Cloanţa este un exemplu clar de anima negativă, dar există şi exemple de anima cu o aparenţă atrăgătoare care de fapt aduc nenorociri: lostriţa lui Vasile Voiculescu este o astfel de anima.

Arhetipurile, aceste imagini interioare, sunt înconjurate de un halo afectiv foarte puternic şi pot da o trăire intensă. Ele se pot proiecta asupra altuia (adică primul crede că vede acea imagine în al doilea) şi în acest caz primul are impresia că cel de-al doilea îi este predestinat, că “el este cel pe care l-am aşteptat dintotdeauna". Mai apare şi ideea de "numai unul/una", dorinţa de a fi mereu împreună şi o stare "magică" alături de celălalt. Atunci se spune că acel cineva s-a îndrăgostit.

Când apare proiecţia de animus/anima, persoana care trăieşte "mitul" crede că a găsit „băiatul/fata de vis”, lasă „garda” jos şi doreşte „fuziunea totală” cu celălalt, fără să-şi dea seama că, de fapt, doreşte unitatea cu propriul său interior.

E vorba cam de acelaşi fenomen ca în cazul fanilor unei vedete, fani care sunt în stare să sacrifice foarte mult pentru a fi alături de vedeta lor. Ei nu-şi dau seama că în acea vedetă îşi proiectează imaginile propriului psihic - deci acel ceva pe care îl urmăresc cu atâta ardoare este, de fapt, foarte aproape - în interiorul lor. Ei trăiesc, astfel, un mit.

Foarte bine, îndrăgostirea este un mit, dar de ce să nu trăim acest mit?

Elysian

23 Iunie, 2004, 12:08:18 a.m.
Răspuns #9

sasha

Vizitator
M-am inregistrat datorita acestui subiect!
eu platesc un pret! si unul destul de mare!!!!!!!!!!!!
iubesc si sunt iubita de omul iubit, acum o sa intrbati care e pretul?? va spun....il impart cu altcineva! iubitul meu este insurat si are un copil. el sta cu sotia lui pentru copil...mi-am gasit in sfarsit sufletul prerche dar/....cu ce pret? sunt oare singura?

24 Iunie, 2004, 11:36:41 p.m.
Răspuns #10

HERRA

Vizitator
Draga , Sasha! crezi ca oare aste este dragostea adevarata? Din moment ce el este casatorit inseamna ca el si-a gasit deja 'sufletul preche' ...sau si l-a mai gasit o data...ma rog...cel putin asta cred eu!

25 Iunie, 2004, 01:54:03 a.m.
Răspuns #11

Un_Nimic

Vizitator
E mai bine sa fi iubit si sa fi suferit decat sa fi trait si sa nu fi iubit de loc!
Presupun ca stiti cu totii aceasta zicala...

08 Iulie, 2004, 06:15:46 p.m.
Răspuns #12

viulian

Administrator
"Tu esti cel care da si niciodata nu vei fi cersetor. Iar celalalt este tot unul care da. Si cand se intalnesc doi imparati, stapani ai propriilor inimi, apare o imensa bucurie. Nici unul nu e dependent de celalalt, amandoi sunt independenti si bine centrati pe propria indivitualitate, inradacinati in sine, fixati in propria fiinta, de unde seva iubirii urga la suprafata si infloreste in mii de trandafiri" - Osho

Din punctul meu de vedere - iubirea NU are pret. E ca si cum ai zice ca investesti sentimente dar nu primesti innapoi ceea ce astepti, deci afacerea nu a iesit bine..
Daca suferi din iubire.. asta inseamna dependenta, posesie, suferinta caci celalat nu-ti apartine. Nu asta e iubirea.
De exemplu.. cum sa iubesti o pasare, dar totusi sa o tii inchisa in colivie, pentru tine ? Toata splendoarea ei este atunci cand zboara! Numai asa o poti iubi..

Eu cred ca oamenii sufera caci nu le e satisfacuta nevoia de afectiune care o pretind de la ceilalti. Si cu ce drept sa pretinzi ?! Daca primesti e bine, daca nu primesti, e.. la fel de bine!

25 August, 2004, 10:07:34 p.m.
Răspuns #13

moony

Vizitator
Ok...vad k toata lumea are ceva cu alesul dintre familie si iubita...fiti seriosi, dak fata tine la tine nu are cum sa nu o placa ai tai, fiindca ea te face fericit si atunci si parintii sunt fericiti.
Iubirea nu are un pret...sau cel putin aia adevarata nu are...iubirea da totul si nu cere nimic...daca vreun moment aveti impresia k platiti un pret ca sa iubiti pe cineva ...eu zic sa va revizuiti relatia....

26 August, 2004, 08:07:04 a.m.
Răspuns #14

instinkt

Sincer si eu sunt de parere ca iubirea NU ARE nici un pret. Sau mai bine zis, nu TREBUIE sa aiba nici un pret...