Alex,
din pacate situatia ta e una relativ des intalnita: cea in care unul iubeste mai mult si celalalt se lasa iubit. Spre deosebire de altii, insa, tu ai avantajul ca intelegi si ca nu incerci sa tragi tu de relatie, dovada faptul ca ai intrebat-o tu daca vrea sa va despartiti. Din pacate lucrurile nu cred ca vor merge spre bine, decat daca vrei un bine relativ in care se stabileste un echilibru pacatos pentru tine: tu asteptand mereu ceva mai mult, ea oferind mai nimic etc. Dupa parerea mea, asemenea relatii nu au unde sa se duca.
Doua sfaturi si inca unul peste ele, si anume sa nu tii cont niciodata de sfaturile celorlalti, daca ceva iti spune altfel!
1. E solutia grea si foarte rar cu rezultate, dar merita incercata. Asta daca simti ca te tin puterile si daca poti juca putin teatru (pe o perioada relativ lunga). Devino ea. Adica nu o mai cauta decat rar, si atunci nu ca sa o inviti pe undeva, ci doar sa mai vezi ce face. In rest - iesi cu prietenii tai, fara sa o intrebi daca vrea sa mearga cu tine. Va afla. Se va intreba de ce. Oricum, rupe rutinele cu care e obisnuita. Da-i foarte putin atentie. Daca te cauta ea - fii distant, dar corect. Daca vrea sa iesiti, iesiti, dar poarta-te rece. Etc. Daca relatia asta mai are o sansa si ea isi poate da seama ce pierde, atunci strategia asta va tine. Daca relatia era deja in faza de destramare efectiva si doar astepta timpul sa o rupa singur, atunci nu va tine si se va rupe de la sine. Ceea ce inseamna ca s-ar putea sa fie energie irosita degeaba.
2. Cel mai fair si doar ceva mai simplu ca 1 este sa va despartiti. Si oricat te-ar durea, sa faci tu pasul asta, daca tu simti ca de fapt ea asta asteapta, sa rupi tu relatia, doar ca sa nu se simta vinovata. Imi dau seama ca e greu, imi dau seama ca undeva adanc in tine iti spui ca totusi sa nu ti-o faci cu mana ta si apoi sa-ti para rau, totusi nu vei face decat sa consfintesti ruptura, nu sa o rupi tu.
Orice s-ar intampla, iti doresc sa tii fruntea sus. Si nu uita, fiecare zi va fi un pic un pic mai bine decat precedenta.