10 Octombrie, 2025, 09:30:25 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Ce facem cand iubirea devine obsesie?  (Citit de 13881 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

02 August, 2004, 05:32:46 a.m.
Răspuns #15

friend

Vizitator
Unele persoane considera ca iubirea este un procent foarte mare din fericire si dorinta de a iubii si a fi iubit devine un fel de obsesie.

Ahaaa, abia acum inteleg! E vorba, de fapt, de obsesia pentru fericire!

Si cum iubirea e doar o parte a fericirii raman celelalte parti. Care sunt ele?

Si, de fapt, ce-i fericirea?

E clar, nu mai inteleg nimic! ???

02 August, 2004, 05:41:54 a.m.
Răspuns #16

friend

Vizitator
"dorinta de a iubii si a fi iubit devine un fel de obsesie. Ce se poate face in cazul asta?"

V-ati gandit, macar pentru un moment, la relatia om - animal? Om - caine, spre exemplu.

Daca da, atunci nu mai vorbesc cu voi, obsedatilor!

02 August, 2004, 05:45:08 a.m.
Răspuns #17

friend

Vizitator

21 Octombrie, 2004, 12:14:55 a.m.
Răspuns #18

|ngerMorT

Cand vrei sa ai persoana iubita tot timpul langa tine...cand simtzi ca fara ea nu te potzi bucura de viatza, nu se numeshte ca eshti obsedat...se numeshte ca eshti indragostit...
Obsesia nu are de a face cu dragostea...obsesia nu este dragoste...este ceea ce pare a fi dragoste...
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

21 Octombrie, 2004, 12:51:00 a.m.
Răspuns #19

viulian

Administrator
Citat
Cand vrei sa ai persoana iubita tot timpul langa tine... simtzi ca fara ea nu te potzi bucura de viatza, nu se numeshte ca eshti obsedat...se numeshte ca eshti indragostit...

Nu sunt de acord...

"Cand vrei sa ai persoana iubita tot timpul langa tine... simtzi ca fara ea nu te potzi bucura de viatza, nu se numeshte ca eshti obsedat..."
se numeste ca esti dependent, si fara granite, paralizat daca celalalt dispare.

Cel mai primar nivel de dependenta, care apare prima data intre nou nascut si mama, si apoi se reactiveaza ulterior in asa zise mari iubiri, care tin pana cand realitatea dovedeste contrariul, si anume daca tai sursa, cel dependent innebuneste.

Si numim asta Iubire ? Mm..
« Ultima Modificare: 21 Octombrie, 2004, 01:00:17 a.m. de viulian »

21 Octombrie, 2004, 08:42:31 a.m.
Răspuns #20

instinkt

Cum bine a spus viulian, ne nastem cu un nivel de dependenta... Eu merg de o luna si ceva, o data pe saptamana, la o doctorita psiholog (friend si restul stiu de ce  :'() si am invatat foarte multe din aceste sedinte. Mi-am dat seama in sfarsit ca eu eram DEPENDENT de Loredana. Pentru mine niciodata nu a existat EA + EU. Eram NOI. Si cand jumatate din acel NOI s-a dus, s-a dus si sprijinul meu. Mi s-a intamplat exact cum i se intampla cuiva dependent de droguri... Cand nu mai are acel "sprijin" din lumea lui, se prabuseste...

21 Octombrie, 2004, 11:20:03 p.m.
Răspuns #21

helpless

Hai sa intru si eu pe aici sa-mi dau cu parerea.Eu cred k a fi obsedat de cineva inseamna sa faci orice pt aceea persoana;orice adica de ex:sa te lasi umilit de aceea persoana,sa nu renunti nici dak el\ea iti spune k s-a terminat sau k n-a inceput niciodata din punctul ei\lui de vedere.Nu stiu dak ma intelegeti,ceea ce vreau sa spun e k esti obsedat atunci knd uiti k TU,k om,k persoana mai existi,si incepi sa traiesti numai si numai pt el\ea.Fakndu-ti planuri,iluzii total INEXISTENTE,NEADEVARATE!!!eu am cunoscut o astfel de persoana,si credeti-ma ati fii zis k e drogata,"posedata",numai nu obsedata de o persoana.E bine totusi k si-a dat seama k gresea,dupa vreo 2-3 ani ce-i drept!so.....iubiti dar cu cap.... ;)