Continuare din "Academia Catavencu"*Votand in ploaieGratie performantei de a asfalta rapid cea mai mare groapa comuna de pe soselele patriei, PSD-ul a reusit sa castige alegerile in Mihailesti. Asta desi, cu tot ajutorul de urgenta promis de guvern, la trei saptamani de la incident, inca mai ploua in casele afectate de explozie. Pai de ce sa nu-i votez, nene? Anu' asta m-am trezit cu cinci saci de ingrasamant d'ala de amoniu, cazuti prin acoperis. La o asa fertilizare adaugati ploile masive din ultima vreme, asa ca graul din dormitor e pana la brau, iar cand merg calare prin sufragerie nici nu ma vad prin lanul de porumb. Si chiar daca n-o sa pot baga combina prin hol, tot e misto, c-o sa particip la recoltat direct din pat. Vrajitorul din orz
*Taromul coptN-am nici o idee daca ati mers recent cu Taromul. In schimb, am mers eu, pentru prima oara in viata. Si pot sa va spun ca Romania este singura tara care are stewardese grase si batrane. Atat de grase incat nici nu au loc printre scaune, atat de batrane incat nu mai are nici un sens sa-ti zambeasca. Iti lasa impresia ca esti acasa la ele. Ti-au oferit o cafea, gata! Nu fi nesimtit sa le mai ceri ceva. Cineva care lucreaza la o companie aviatica straina mi-a explicat ca ele sunt de fapt sotii de piloti. Eu cred ca sunt mame de piloti sau, cel mai sigur, sotii de-ale lui Aurel Vlaicu.
*Este groaznic de cald, insuportabil! Imi amintesc cu placere de un minus 20 de grade in Canada, cand se trecuse la tinuta de primavara. La minus 5 grade era deja canicula, nu se mai juca hochei pe trotuare. Ma gandesc ca romanii sunt saraci pentru ca sunt risipitori: la plus 10 grade, de ce mai poarta haine?
*De curand am aflat la TV ca mai multi cetateni din Dolj - tigani de etnie rroma, ca sa le spunem asa - si-au botezat puradeii. Cele mai utilizate nume de parinti au fost Deputat si Prefect. Asta, pesemne, pentru ca in timpul viitoarelor razii cu mascati, mamele puradeilor sa poata racni: "Nu dadea, dom' comisar, manca-ti-as galagia ta, ca te bat cu fi-meu, prefectul, si-l pun pa ala mare, deputatu' , sa te calca cu trotineta cu girofar!".
*"The Guardian" scrie despre ciupercile mutant care au bagat in spital peste 100 de romani fugiti in padurile patriei pentru o masa mai buna. Asa le trebuie si burghejilor astora care se duc prin paduri numai dupa ciuperci, de parca scoarta de copac ar fi cancerigena. Se vede treaba ca singurele ciuperci autentice si de care poti fi sigur raman tot cele luate de pe centura.
*Intr-un spital din Mangalia, poate singurul, un porc mistret a intrat ca la el acasa si a distrus tot ce i-a iesit in cale, fiind amenintat si ucis pana la urma de profesionistii crimei ca sport, vanatoarea. Dupa mirarea dintre randurile articolului, banuim ca
Agentia France Presse nu prea intelege cum s-a ajuns la o asemenea situatie, insa noi ne minunam doar de faptul ca porcul a reusit sa treaca nevatamat de cordonul de tigani cersetori de la intrarea in spital.
*Coasa luxSabin Bordeianu a candidat, din partea PNG, pentru postul de primar al comunei nemtene Tarcau. Si ca sa fie foarte clara orientarea profund crestina a partidului lui Becali, la doar o zi dupa tiparirea buletinelor de vot, Dumnezeu la chemat la El pe Bordeianu. Si nu ca sa vorbeasca cu el asa cum divinitatea obisnuieste adesea s-o faca cu filozoful practician din fruntea partidului, despre soarta Stelei sau a Romaniei. Ci ca sa faca loc noii generatii, asa cum o spune chiar denumirea formatiunii. Asa ca cel putin doua monede din banii bagati de Becali in aceasta campanie au ajuns pe pleoapele candidatului moldovean. Faza cu adevarat mortala este ca, desi mai toata comuna stia de moartea lui Bordieanu, acesta a reusit sa obtina totusi zece voturi.
*De o bucata de vreme, in locul postului
Animal Planet prindem postul francez
Animaux, care e chiar mai interesant din toate punctele de vedere. Am prins pe Animaux o emisiune cu dansatoarele topless din cabaretul parizian Moulin Rouge. Tate goale pe micul ecran, intr-o veselie, asa ca ne-am zis, in ton cu specificul postului: "Frumoase salbaticiuni!". La final aveam sa aflam ca reportajul cu pricina fusese, de fapt, despre catelul mic, alb si pufos care se zbenguise printre lungile picioare ale dansatoarelor. In contextul respectiv, banuim ca si un (ditamai) Saint Bernard ar fi trecut neobservat. L-am fi bagat in seama doar in cazul in care gagicile ar fi fost niste grasane, si atunci ne-ar fi interesat doar butoiasul cu alcool de la gat.
*Ieri am prins la televizor un spot publicitar despre "Dulcolax", despre care am inteles de prima data, chiar din numele sau, ca este un laxativ. In reclama apare un nene care se plimba cu bicicleta mai intai pe Strada Intestinului, dupa care o ia frumusel pe Bulevardul Stomacului (fara a intra pe Aleea Ficatului, din cate am priceput noi) etc. Fiind vorba de un laxativ, stim cu totii cam care ar fi destinatia. Cu toate astea, spotul publicitar se opreste inainte de ultima suta de metri, cand nenea cu bicicleta ar trebui sa se dezechilibreze din cauza vantului.
*In vreme ce bolnavii din spitale fac dinti iepuresti si slabesc de la morcovul zilnic de poti sa-i faci snop, cate zece sub o patura, realizatorii unei emisiuni de sanatate difuzate la Prima TV au gasit solutia la problema sistemului sanitar romanesc. Mai exact, cica putem reduce tensiunea, spori fertilitatea si creste armonios copiii daca tinem in casa un caine sau o pisica. Din aceeasi sursa am aflat si ca sexul, mai mult decat pisica sau catelul, constituie un remediu pentru aproape toate bolile (banuim ca mai putin cele cu transmitere sexuala). Ne asteptam ca in curand, la
Stirile de la ora cinci, sa auzim despre cate-un tanar care "a consumat alcool la bufetul comunal si, in stare de ebrietate fiind, a patruns in locuinta numitei, in varsta de 80 de ani, pe care a vindecat-o de reumatism si bataturi".
- Va urma -