10 Octombrie, 2025, 05:08:09 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Chiar Aveti Timp Sa Credeti?  (Citit de 27207 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

24 Iunie, 2004, 04:06:49 a.m.
Citit de 27207 ori

Un_Nimic

Vizitator
Eu am devenit ateu pe la varsta de 17ani.
Inainte de asta am crezut destul de mult in D-zeu dar acum pur si simplu nu mai pot crede. Cum asi putea sa cred in el cand ma uit la stiri si vad ca eu stiu in cate tari se omoara oamenii in eu stiu ce razboaie si eu mai stiu cate si cate chestii.
Sincer dupa aprerea mea crestinismul este cea mai veche si cea mai eficienta cale de manipulare care exista!!!
« Ultima Modificare: 27 Noiembrie, 2004, 06:59:34 p.m. de DIANA »

25 Iunie, 2004, 03:05:30 p.m.
Răspuns #1

Mav^

Hmmm... spui ca esti ateu..pe ce te bazezi? pe faptul ca exista rau in lume? ca exista razboiae si crime... etc. tu zici ca daca ar exista un dumnezeu atunci  nu ar mai exista razboaie.... fals. Si sti de ce? pt ca fiecare om are dreptul de a alege. Tu daca vrei, te duci pe strada si bati pe cineva, nimeni nu te poate impiedica. Daca Dumnezeu nu ne-ar lasa sa alegem ce vrem noi, am fi pur si simplu niste roboti. Si Adam si Eva au avut de facut o alegere, si au ales, iar continuarea o stim cu totii...
« Ultima Modificare: 27 Noiembrie, 2004, 06:59:57 p.m. de DIANA »

30 Iunie, 2004, 04:15:54 p.m.
Răspuns #2

Lord_Saladin

Vizitator
 Credeti, oameni buni !
 ca daca nimeni nu ar mai crede in nimic, lumea asta ar fii demult iadul pe pamant... daca ne uitam in istorie, cam toate operele de arte, lucrurile importante,cultura, toate aste  au un substrat mai mult sau mai putin religios.
 fara crestinism, lumea asta  ar fii nasoala rau de tot...  :) 

30 Iunie, 2004, 10:48:09 p.m.
Răspuns #3

Iosif

Nu sunt eu cel mai convins credincios, dar iti dau dreptate.
Religia crestina nu mai e chiar asa de rea cum era inainte (vezi inchizitia), cred ca nu strica sa crezi in ceva.
« Ultima Modificare: 27 Noiembrie, 2004, 07:03:18 p.m. de DIANA »
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

01 Iulie, 2004, 04:25:20 p.m.
Răspuns #4

Lord_Saladin

Vizitator
 Inchizitorii si cruciatii isi spuneau "crestini", dar aveau prea putine de a face cu ceea ce este crestinismul in adevaratul sens al cuvantului. Se stie ca . cavalerii templieri (de ex ) , mari "aparatori ai credintei" din timpul Cruciadelor apartineau unui cult mai mult sau mai putin satanist, si exemplele pot continua.
  Biserica crestina de acum se confrunta cu alte probleme, cum ar fii coruptia in randul clerului, si nu numai... daca putem acuza pe cineva aceea este Biserica, (ca institutie ), nu religia propriu-zisa. :)

02 Iulie, 2004, 05:27:09 p.m.
Răspuns #5

androgin

Vizitator
exista ceva acolo sus si acolo jos si peste tot! exista intr-adevar o forta mare care vegheaza si care din cand in cand intervine in favoare noastra!

negarea acestui fapt in sine este o pierdere de timp. dupa revolta vine intotdeauna o stare de calm, de pace...e momentul in care acceptam un adevar evident, suprem!

nu trebuie sa fii evlavios ca sa crezi. trebuie doar sa constientizezi ca faci parte din univers...un univers care nu functioneaza dupa regulile nici unuia dintre noi, dar care este de o complexitate suprema, pe care mintea omului n-o poate intelege.

Un_Nimic, nu adopta conditia de ateu doar pentru ca e "la moda". iei parte la ceva maret pe care nu-l poti contola sau refuza...baga de seama ca Dumnezeu nu reprezinta crestinismul, ci credinta insasi! razboaiele, crimele sunt produsele oamenilor...ale tale...ale mele...ale lor...

01 August, 2004, 02:17:30 a.m.
Răspuns #6

Goddess

Parerea mea e ca suntem oameni, avem sentimente la fiecare pas,griji traim si simtim,avem parte de momente bune si rele.Avem nevoie de un sprijin la nevoie, de un sfat....acesta ti-l poate da un amic.....dar daca nimenii nu te intelege?Unde gasesti acel sprijin.....???il cautzi in "puterea divina".Avem nevoie sa credem in ceva, ca sunt creati de cineva, ca nu suntem singuri, ca suntem protejati si ca "cineva acolo sus ne iubeste"
Multi nu au fost pusi in situatia de  a cere ajutor Lui si nu cred pentru ca nu poate fi demonstrat(privit)

Cred in Dumnezeu.....dar e doar Dumnezeul meu...nu al tuturor...nu cel pe care toti il venereaza.Nu ma duc la biserica,nu m-am spovedit niciodata, nu ma inchin, insa Dumnezeul exista pentru mine in sufletul meu.De multe ori vorbesc cu El...dar e doar al meu si e mai special.Nu ma ajuta cerandu-mi neaparat ceva in schimb(daca sunt cuminte .... mi se intampla nush ce..) iar acest lucru tine de psihic.Nu as putea crede ca Dumnezeul meu nu exista pentru ca el e singurul meu prieten.E singurul care ma asculta si nu imi reproseaza, care ma intelege.... recunosc lucrul acesta prin tacerea sa.Este sprijinul meu.

Fiecare e liber sa creada ce vrea.......si nu judecatzi niciodata pe altii pentru ca suntem oameni diferitzi unul de celalalt fiecare cu problemele sale.

Sper sa fi inteles  cuvintele  mele.....::)
ciao
« Ultima Modificare: 27 Noiembrie, 2004, 07:03:49 p.m. de DIANA »
"Some people are so afraid to die that they never begin to live."
Henry Van Dyke

07 August, 2004, 09:10:44 p.m.
Răspuns #7

rebeca

Dumnezeu...tremuram toata daca minteam sau faceam ceva rau...stiam ca D-zeu ma va pedepsi...de mica am fost invatata ca trebuie sa dai destul de mult timp din viata ta credintei...sa te rogi in fiecare seara si dimineata...sa citesti biblia, sa mergi la biserica...apoi s-au intamplat atat de multe lucruri rele in viata mea incat am ajuns sa ma intreb unde e D-zeu, de ce ma lasa sa sufar daca nu am facut nimic rau????? Daca inainte obisnuiam sa aloc o ora pe zi rugaciunilor, cititului din biblie...acum am ajuns sa nu ma mai rog deloc...pentru ce???? Am nevoie de dovezi sa cred in D-zeu...vreau ca D-zeu sa-si demonstreze existenta! Nu vreau ca alti copii sa fie manipulati prin intermediul credintei: "te pedepseste D-zeu minti...", cred ca e una din metodele cele mai eficiente de a manipula omul...nu i se poate nega religiei locul pe care il ocupa in viata unor oameni...stiu ca am ramas socata o data cand am fost la biserica si am vazut cateva persoane care faceau din ce in ce mai rapid plecaciuni, si plangeau....era o priveliste horipilanta...eu trebuie sa-i multumesc profesorului meu de religie, care e si preot pe deasupra , pentru ca a reusit sa ma indeparteze de D-zeu...
« Ultima Modificare: 27 Noiembrie, 2004, 07:04:05 p.m. de DIANA »

13 August, 2004, 10:26:02 p.m.
Răspuns #8

DIANA

Vizitator
In primul rand te-as uga sa ma lamuresti in privinta frazei de mai jos. Sunt sigura ca o recunosti, doar esti autoare ei.
Daca mor maine  este ca asa se intampla........ lucrurile nu se petrec la intamplare si  stiu ca toate au un rost in lume.
In al doilea rand as vrea sa iti spun ca revolta impotriva lui Dumnezeu e ca si teoria scuipatului de jos in sus. Iar atitudinea ta este specifica unui copil caruia mamica nu i-a cumparat jucaria din vitrina si se farama de suparare si lacrimi . Dar, stii, uneori mamica tine banii pentru a cumpara ceva mult mai folositor. Si apoi, daca ti-ar cumpara jucaria dorita, poate ca nu ai stii ce sa faci cu ea si poate chiar ti-ai face rau, te-ai lovi cu ea, etc. Hai, fii copil cuminte! Un om intelept spunea ca Dumnezeu nu are nepoti, ci doar copii! Si decat sa fii singur,  mai bine sa stii ca ai un parinte.

13 August, 2004, 11:05:10 p.m.
Răspuns #9

Goddess

Stii........oricate m-ai intreba.....ne-am bate cap in cap pentru ca eu nu cred si tu crezi.Nu o sa castige nimeni pentru ca aici sunt doua pareri ce apartin unor oameni ce sunt diferiti.Daca incercam sa demonstram ceva .....una iesea invingatoare.......dar asa...... in plus eu nu verau sa  te corup cu nimic.......... chiar am zis........ daca esti fericita asa cum esti e totul bine.Eu doar am afirmat ca si eu  sunt asa cum sunt ;D
Peace ;D
« Ultima Modificare: 27 Noiembrie, 2004, 07:04:21 p.m. de DIANA »
"Some people are so afraid to die that they never begin to live."
Henry Van Dyke

14 August, 2004, 12:07:20 a.m.
Răspuns #10

DIANA

Vizitator
Pai nici nu vad cu ce sau spre ce ai putea sa ma "corupi". Sa nu cred? E ca si cum ai incerca sa ma convingi ca eu am ochi verzi si nu caprui asa cum stiu si vad in oglinda. Sau ca ploaia vine de jos in sus. Imposibil!Stii, sa minti pe un om e un pacat, sa il minti pe Dumnezeu e o naivitate dar sa te minti pe tine insuti e o crima. Ok. Nu mai discutam pe aceasta tema. See you around!

26 August, 2004, 04:08:13 a.m.
Răspuns #11

DIANA

Vizitator
Iti marturisesc ca m-ai tulburat teribil de tare! Ma intreb cat de mult te preocupa, sau cel putin te-a preocupat sa afli daca Dumnezeu exista sau nu! Eu vreau sa iti mai spun ceva: in toata istoria noastra, a romanilor, luptele care le-am dus nu au avut ca scop ridicarea nivelului de trai sau libertatea de a construi discoteci si baruri! Cred ca nu ti-e necunoscut faptul ca am luptat pentru credinta noastra, pentru a nu fi nevoiti sa ne rugam unui dumnezeu strain. Pai daca am lua crucile de pe sabiile ostenilor de pe vremea lui Mihai Viteazul sau a lui Stefan cel Mare, istoria noastra ar fi zero! Nula! In armonia universala, dragul meu Mav^, nu este nici o nota falsa! Nici una!
« Ultima Modificare: 26 August, 2004, 07:39:04 p.m. de DIANA »

26 August, 2004, 11:58:31 a.m.
Răspuns #12

singerpine

Vizitator
     Esti ateu dar esti constient de existenta raului.......Ceva nu se leaga....daca exista rau, nu este logic sa existe si bine??  daca imi dai dreptate, defineste "binele"..........Nu ajungi la concluzia ca este "Ceva" acolo undeva care ne coordoneaza? Si, daca Crestinismul nu este altceva decat o forma de manipulare, atunci de ce oamenilor le-a fost lasat dreptul de a alege?? Exista ceva in interiorul fiecaruia care ii spune ce este bine si ce este rau, numai ca nu toti alegem calea cea mai buna, asta pentru ca oamenii prin natura lor se gandesc la avantajele imediate.......Multi dintre noi ne dam seama la un moment dat ca am gresit dar sunt foarte putini oamenii cu caracter care sunt in stare sa si recunoasca asta..................

26 August, 2004, 11:47:20 p.m.
Răspuns #13

DIANA

Vizitator
Draga singerpine, sunt in mare parte de acord cu tine. As vrea doar sa spunc ca "binele" si "raul" sunt notiuni cu care numai Dumnezeu poate opera. Stiu ca pare o chestie obiectiva insa nu o spun eu ci oameni luminati. Eu doar am analizat-o si mi-am dat seama ca asa e.
Am sa revin curand cu argumente forte!

27 Noiembrie, 2004, 03:36:50 a.m.
Răspuns #14

bke

Vizitator
Diana tu faci parte din Illuminati?glumeam.Ar trebui sa credem in cel ce ne-a construit , ne-a facut... fie ca el e extraterestrii sau soarele sau o piatra sau... sa credem in cel ce ne-a construit fara sa stim ce e .. daca niste dobitoci s-au folosit de crestinism sa ne manipuleze asta nu inseamna ca nu trebuie sa credem in El.Razboaie au existat din totdeauna si vor exista si mai in colo.Dumnezeu ne-a creeat si atat,noi traim cu faptele noastre intersectate cu ale "restului" .. Dumnezeu nu te va ajuta intr-o problema materiala.... cum ar fi bani sau razboaie sau ... cu aia te descurci tu.
« Ultima Modificare: 27 Noiembrie, 2004, 07:01:34 p.m. de DIANA »