10 Octombrie, 2025, 09:38:23 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: viata de zi cu zi...  (Citit de 11419 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

19 Iulie, 2003, 03:05:12 a.m.
Răspuns #30

androgin

Vizitator
Esti tanara si inflacarata...
Ce usor judeci lucrurile asa, nu?    
Sa stii si tu ca in viata nu faci mereu ce vrei, ci, din cand in cand mai faci si "ce e bine"...chiar daca asta inseamna sacrificiu, chiar daca e contra dorintei tale, chiar daca...chiar daca...Astfel de momente pot fi reduse la maxim (daca esti isteata si hotarata), dar nu pot fi inlaturate total orice ai face...
Apropos, cand am spus "munca ilegala" nu m-am  referit la prostituie sau alte chestii d'astea, ci la munca fara acte (fara drept de munca in tara respectiva) sau la negru cum se spune.
Merci oricum de raspuns...apreciez ca v-ati dat cu parerea...
Hmm! si totusi nu inteleg cum de toti tinerii din ziua desi se plang mereu de conditiile precare de care au parte in Romania, desi afirma raspicat ca ar pleca cu prima ocazie numai sa scape de..."kkt"...cand sunt pusi in fata faptului implinit dau inapoi ca racii???
Oare nu cumva este ceva in tara asta care sa merite efortul? Oare familia si prietenii si toate lucrurile cu care suntem deprinsi (si pe care le uitam subit cand ne incingem la dezbateri politice) fac parte din asa-zisul "kkt"???
Eu am incredere in sinceritatea voastra.
Raspunsurile voastre reflecta...din cate am bagat eu de seama...ca suntem legati de locul asta, fie ca ne  place sau nu! reflecta ca suntem romani si romani ramanem!
Nu, sincer, ar trebui sa va ganditi bine inainte de a face afirmatii de genul: nu mai am ce cauta in Romania...as pleca cu prima ocazie...  :oops:  :shock:
Cat despre problemele reale cu care se confrunta tara...nu avem ce sa facem...nu suntem in masura (cel putin nu acum)...Toate lucrurile au un curs firesc...In loc sa va plangeti mai bine faceti ceva cu viata voastra...ganditi-va mai mult la viitor si la sansele ce vi se ofera (fie ele mici mici)
Stii ce spun batranii: nemultumitului i se ia darul

19 Iulie, 2003, 09:17:23 a.m.
Răspuns #31

Novalis

Vizitator
Korekt, Kid!  :)

19 Iulie, 2003, 09:20:32 a.m.
Răspuns #32

Novalis

Vizitator
Citat din: androgin link=board=11;threadid=81; date=1086207623
In loc sa va plangeti mai bine faceti ceva cu viata voastra...ganditi-va mai mult la viitor si la sansele ce vi se ofera (fie ele mici mici)
Stii ce spun batranii: nemultumitului i se ia darul

Pai cine a zis ca nu facem... Uite, eu sunt un programator f. promitator, si, culmea, am zis ca prefer sa raman aici, in Romania.
Sunt nemultumit, e drept, dar, ce sa-i faci, buna sau rea, asta e tara in care locuiesti...
Se va schimba [probabil] si ea cu timpul... insa ce e cert e ca schimbarea trebuie sa plece de la noi.
Eu sunt aici, gata pt. schimbare... Nu vedeti cat de des imi schimb semnatura si imaginea?  :P

13 August, 2003, 01:35:44 p.m.
Răspuns #33

Iosif

Depinde ce vrei de la viata.. muti cred ca odata ajuni dincolo totul va fi bine.. eu unul nu cred ca e asa.. peste tot trebuie sa dai din coate daca vrei sa ai ceva. Oricum.. domeniul informatic este de viitor, pana si in Romania.. se castiga destul de bine in domeniu.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

03 Noiembrie, 2003, 02:01:04 a.m.
Răspuns #34

Paul

Pentru mine ideal ar fi sa consider ziua o viata in alta viata mai mare, in care te nasti, traiesti si mori.
Iubesc, deci exist.

15 Iunie, 2004, 10:41:47 p.m.
Răspuns #35

MarianMe

Vizitator
nu cred ca plecatul dincolo este o varianta. stiu multa lume care a plecat dincolo, au facut bani, s-au intors in tara mai bogati decat erau: unii sunt multumiti ca au ceea ce le trebuie, ca s-au realizat, ca au masina visata ... etc dar au pierdut un lucru foarte important: prietenii; alti cred ca plecarea le-a schimbat viata si nu vor sa se mai intoarca, au alti prieteni, pe cei de acasa i-au uitat sau isi amintesc de ei (poate) de sarbatori ...
parerile sunt impartite.

eu personal nu as pleca. poate sunt norocos ca am un job care imi ofera destule satisfacti, imi permite sa fiu alaturi de cei care imi sunt dragi, am destul timp liber la dispozitie, lefa ar putea fi un pic mai mare dar incerc sa ma adaptez conditiilor de aici: daca toata lumea evita legalitatea, ok, o fac si eu (daca se poate). se pot face o multime de lucruri aici, trebuie sa fi la locul potrivit la momentul potrivit sau trebuie sa cauti ceva mai bine si sigur vei gasi ceva.

romanul are o mare calitate; este mai adaptabil decat oricine - daca nu stie invata, daca nu reuseste mai incearca odata, iar daca nu are cu ce sa razbeasca inventeaza sau carpeste ceea ce are (improvizatia s-a nascut in Romania - cred?!)

19 Iunie, 2004, 02:04:08 p.m.
Răspuns #36

Lord_Saladin

Vizitator
  Sa pleci sa lucrezi dincolo... naspa...
  Sa speli WC-uri de americani, platit fiind bine, sau sa ai o slujba mai onorabila in tara noastra ,dar platita prost.... vb serios, cunosc multi plecati dincolo...chiar si din familie
  Stiu o , "mai bine rege in iad decat sluga in rai "...
  Nu le am cu politica, dar cred ca situatia asta naspa a tarii se datoreaza politicii mult prea plecate in fata marilor puteri (URSS in trecut, si acuma, noul URSS, UE  si cu SUA ;D ).
  Atata timp cat Romania nu o sa aiba o politica externa solida, proprie o sa fim fie lingai catre vest, fie catre est, in functie de cum se muta balanta puterii...

11 August, 2004, 09:53:12 p.m.
Răspuns #37

DIANA

Vizitator
Sunt in America de un an si 8 luni. Mi-e dor de Romania, de prieteni, de familie! Teribil de dor! Dar nu m-as intoarce sa traiesc acolo pentru nimic in lume! La ce mi-ar folosi sa sufar alaturi de ei cand am ocazia sa lucrez aici si sa ii ajut sa ii ajut si pe ei sa traiasca mai bine? Sa va spun ceva ciudat: aici romanii sufera din cauza romanilor. Daca te angajezi la un roman e aproape sigur ca nu vei primi mai mult de jumatate din banii pe care i-ai primi la un american, vei fi exploatat, pentru ca romanu'-i bun la toate si e sarac si servil dincolo de limita. Romanii spun aici despre romani ca sunt o natie de rahat. Mereu pusi pe barfe, rautati, distractii, invidie, se plang mereu de toti si de toate. Sunt mai rau ca in Romania. E trist! Inainte de a pleca din tara mi se spunea mereu: fereste-te de romani! Pe vremea aia mi se parea absurd dar am ajuns sa le dau dreptate celor care imi dadeau acest sfat. Da, suntem frumosi, destepti dar cam atat! Traim mereu uitandu-ne in curtea celorlalte popoare si spunand "Uite ce probleme mari au ei! Ce bine ca noi nu le avem!", in loc sa muncim sa ne fie mai bine. Parerea mea!

08 Martie, 2006, 09:40:48 p.m.
Răspuns #38

Lady Allia

Pasii grabiti, bare reci in mijloacele de transport, cate un batran inghiontit sau o batrana injurata vulgar pentru ca avea pretentia sa se aseze pe un scaun...manelele care bubuie cu putere din boxe si un zumzet care parca imi creeaza o stare de ameteala!
Tocmai urca o duduita care s-a parfumat atat de strident incat trebuie sa cer unui domn sa deschida geamul...mi se facuse rau!...In statia urmatoare ma dau fericta jos si calc tocmai intr-o gropa care nu demult fusese plombata...vaiii, cat mi-ar placea sa stiu trage o injuratura, dar nu pot...imi sta in gat chiar si cand nu o rostesc!
Ma indrept catre obisnuitul loc in care imi petrec o parte din timp...in cale ma intalnesc ca si de obicei cu cei pe langa care majoritatea trec fara sa-i observe...copii si batranii strazii...scot dinainte pachetelele....le am pregatite...Stiu ca am sa fiu tare fericita de-a lungul zilei dupa ce le vad privirile bucuroase si multumitoare...unii dintre ei au povesti cutremuratoare...! Stiti ca unii au fost oameni de litere sau chiar doctori...avocati sau ofiteri in rezerva?...Pacat...mare pacat ca am ajuns sa ne batem joc de oameni si sa ii judecam dinainte..., dar ce sa ii faci...speram doar sa nu ajungem ca si ei...peste ani...pentru ca roata este rotunda...nu?! Ironic !
Urletul disperat al unui copil palmuit in strada ma infioara si nu pot sa tac...bine macar ca de data aceasta am scapat neinghiontita...ma aplec, ii sterg lacrimile si ii zambesc...ii ridic ghiozdanelul plin de noroi si il conduc pana aproape de scoala...educatia in ultima perioada lasa de dorit...! Nici nu stii cine este vinovat...parintii sau guvernul care ne hraneste cu minciuni sa nu zic altceva pe tavi aurite si ne pune papioane la gat in loc sa ne dea salarii decente...?!...
Prefer sa nu ma mai gandesc caci simt ca am sa imi stric si mai rau ziua care oricum deja e amara...
Cumpar in drum ziarul...si nu ma pot abtine sa nu plang...copii mancati de caini, aruncati in tomberoane...pana unde vom mai continua cu aceasta rutina...? Alte femei sunt obligate sa renunte la sarcina, altele se chinuie anii de zile, iar altele...Doamne...!!!
Mi-e teama sa ma mai gandesc...mi-e teama sa nu ma mai gandesc..., dar poate facand ceva in fiecare zi macar simt ca nu respir degeaba alaturi de milioanele de oameni care sufera cu adevarat mizeria zilnica si durerea bataii de joc !
Cam asa...incepe fiecare zi...si cam asa se termina...excluzand stirile morbide de la ora 17...care ma fac sa vreau sa cred ca poate totusi viata este trucata, iar oamenii nu se poate sa fie chiar atat de rai...
Imi termin treaba....ma intorc cu acelasi mijloc de transport...calc prin sau pe langa aceleasi gropi, dar ceea ce ma bucura cand ajung acasa este...fiinta de langa mine...! Mereu calm, cald, cu o vorba dulce si blanda, cu zambetul pe buze si alinturile pline de frumusete si iubire...si da...sunt si lucruri pentru care merita sa vrei sa visezi si sa fii mai bun in lumea asta...!