10 Octombrie, 2025, 01:32:08 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: De ce oamenii slabi nu sunt grasi ?  (Citit de 7610 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

17 Noiembrie, 2011, 09:56:23 p.m.
Citit de 7610 ori

viulian

Administrator
Am vazut un documentar foarte interesant despre slabit si cum de unii oameni sunt slabi mereu.
Documentarul e in limba engleza:

Why Are Thin People Not Fat 1/7

Pe scurt o sinteza:

a) odata ce celulele care stocheaza grasimea incep sa se divida (pentru ca la inceput ele doar se maresc ca sa contina grasime, dar ulterior, cand nu mai pot, se divid) nu le mai pierzi niciodata. Asa ca odata ce ai fost gras [foarte important sa nu fii gras cand esti copil], numarul de 'recipiente' de grasime ramane constant, si va fi foarte usor sa fii gras / sa te ingrasi cand esti adult.
b) oamenilor grasi, chiar daca isi reduc numarul de calorii la cat au necesar, au totusi un sentiment puternic de foame. Creierul lor 'stie' care este greutatea normala (gras) si incearca sa-i mentina la acelasi nivel. Adica, daca vrei sa slabesti, va trebuie mereu sa tolerezi un sentiment de foame :)

Mi se pare super realist - si imi dadu chef sa fiu mai atent cu ce mananc.

17 Noiembrie, 2011, 10:28:24 p.m.
Răspuns #1

Dexter16

mie doar imi facu' pofta de un sanwich mareeee :))
Nu uita ca desi florile infloresc de capu lor pe campii ,daca o aduci in casa tot va trebui sa ai grija de ea....

18 Noiembrie, 2011, 12:47:17 a.m.
Răspuns #2

viulian

Administrator
Slabule  :D

Mi-e cam foame, dar ma abtin.

18 Noiembrie, 2011, 09:17:39 a.m.
Răspuns #3

Lorelei

Mie imi place foarte foarte tare titlul topicului  :laugh: :laugh:. Ca sa parafrazam clasici in viata "de ce iarna nu e ca vara?" :D

In rest - stiintific-nestiintific - nu cumva ne mai gasim o scuza ca nu suntem in stare sa slabim?  :D
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.