Poate ca sunt eu prea copil , poate ca inca nu am trecut destul prin viata si sunt doar la inceput , dar ce spuneti voi prieteni (sau doamnelor si domnilor ...dupa cum doriti sa ne tratam) este total opus ...sau aproape opus de ceea ce cred eu despre dragoste si obsesie.
In viziunea mea , obsesia e total rea ..sau cel putin in proportie de 80% . Face o persoana sa nu mai gandeasca limpede, sa devina atat de posesiva incat sa creada ca cealalta persoana ii apartine intru totul.
Dragostea ,in schimb, este diferita. Si in dragoste la fel ca o obsesie iti doresti sa fii mereu langa persoana la care tii atat de mult (cu tot ceea ce poate insemna a-i fi alaturi persoanei respective) , dar atunki cand persoana se detaseaza de tine si nu mai tine la tine , nu te legi de ea obsesiv , facandu-i mai mult rau decat bine asa cum e in obsesie

ci pui in aplicare ideea aceea "Daca iubesti , eliereaza" , lasanad-o sa decida singura daca se va mai intoarce sau nu si oricat de tare te-ar putea durea un raspuns negativ , ii esti un prieten , nu o lasi la greu si nu ii distrugi fericirea din egoismul tau.
Astea sunt definitiile mele pentru dragoste si obsesie si chiar daca obsesia isi poate suprapune uneori simptomele cu cele ale dragostei , la fel ca doua boli similare , ele au un desnodamant si un punct critic diferit.
Dupa mine obsesia e in principal egoism si posesivitate pe cand dragostea e mai mult altruism si intelegere... asa vad eu lucrurile.
Daca faptul ca sunt inca un copil ma impiedica sa vad lucrurile limpede , rog o persoana care a trecut prin mai multe relatii sa imi explice unde gresesc.
Aaah si inca ceva : nu cred ca odata cu maturizarea ar trebui sa incetam sa facem "fapte eroice" pentru persoana iubita. Nu cred ca asta inseamna maturizare , dar asta e deja alt subiect si nu trebuie facut off topic