11 Octombrie, 2025, 02:00:50 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: orgoliul  (Citit de 4453 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

29 Iulie, 2004, 01:29:35 a.m.
Citit de 4453 ori

pito

stim cu totii ca exista f multe persoane orgolioase pe lumea asta. vi s-a intamplat vreodata sa regretati ca nu ati facut un anume lucru din cauza orgoliului? mai mult ca sigur... si totusi...

as putea da nenumarate exemple de persoane pt care orgoliile personale sunt mult mai importante decat orice altceva.stiti,sa aiba sentimentul ala ca oricat de nasoala ar fi o situatie,ei nu se preteaza la unele lucruri "umilitoare" (exemplu,sa recunoasca o greseala). unii pur si simplu ar lasa totul in jurul lor sa se destrame,doar ca ei sa nu isi recunoasca o vina, un defect ,etc...sau asa imi pare mie.

ma intreb de multe ori,de ce oare le e unora atat de greu sa recunoasca ca au gresit??? sau,nu stiu...daca au gresit si constientizeaza asta,macar sa spuna ceva!  errare humanum est,se zice. oare gandul ca au gresit le distruge propriul mit de invincibilitate,de superioritate? pt ca ,pana la urma,trebuie sa recunoastem...orgoliosii se cred in general superiori celorlalti.
voi ce credeti,e atat de umilitor sa recunosti ca ai gresit? daca iti ceri scuze nu inseamna ca pleci capul,parerea mea... what do YOU think?

p.s. vad ca am deviat putin de la subiectul initial pe care vroiam sa-l discut. orgoliul intr-o relatie,isi are locul sau? sau el ar trebui inlaturat in viata ...sa-i zic...personala? ce credeti?
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines. Explore. Dream. Discover.

07 Decembrie, 2004, 10:08:40 a.m.
Răspuns #1

Iosif

"errare humanum est" ziceai mai sus. De ce sa nu recunosti ca ai gresit? Pana la urma tot se va afla si poate ca va fi mai rau, sau poate ca va fi mai bine.. dar.. tu tot ai gresit, macar in sinea ta trebuie sa recunosti asta.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

07 Decembrie, 2004, 10:56:40 a.m.
Răspuns #2

Semiramis

Global Moderator
"orgoliul prea mult, frizeaza prostia!"
este chiar de apreciat cand cineva-si recunoaste greseala (si daca deviez un pic, cautam rezolvarea nu pedepsim vinovatul). nu este umilitor faptul ca gresesti. asta e , din lipsa de informatii, din lipsa de initiativa...nu-i un capat de tara. ideea e sa nu repeti greseala. orgoliul intervine intr-adevar la oamenii ce se cred superiori. oamneii superiori (si aici ma refer dpdv intelectual si spiritual) nu vor tine codita sus...ei stiu cand sa se opreasca, stiu cand sa taca.
intr-o relatie trebuie sa pastrezi totul cu masura: si la orgolii si la compromisuri in acelasi timp...
cam atat am avut de zis pentru moment!

Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!