10 Octombrie, 2025, 12:26:21 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: In al 12-lea ceas...  (Citit de 7764 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

01 Octombrie, 2012, 01:21:21 a.m.
Citit de 7764 ori

Paul

Traim in niste vremuri foarte cumplite. Toate valorile si toate virtutile omului au fost luate una cate una si au fost rasturnate cu susul in jos.

Sa le reamintim pe scurt:
1. Smerenia: o atitudine modesta, plina de cuviinta
2. Milostenia
3. Curatenia
4. Cumpatarea
5. Indelunga rabdare
6. Blandetea
7. Harnicia.

Acestea sunt conform credintei si religiei noastre cele 7 virtuti crestinesti.

Sa vedem in ce fel au fost pervertite de noi, oamenii vitezei si oamenii secolului XXI.

Smerenia a fost inlocuita de mandrie, de grandomanie...

Milostenia a fost inlocuita de zgarcenie.

Curatenia a fost inlocuita de curvie, se stie ca... acela care inscrie de cat mai multe ori este apreciat si chiar invidiat de baietii din zilele noastre...

Cumpatarea a fost inlocuita de lacomie, toti vrem sa avem cat mai mult, sa castigam cat mai mult, sa ne distram cat mai mult, fara sa tinem cont de nimeni...

Indelunga rabdare... a fost inlocuita de nestatornicie, de nerabdare, de graba, calcam totul in picioare ca sa obtinem ce vrem doar noi...

Blandetea a fost inlocuita de legea junglei... se omoara frate cu frate, tata cu fiu, sot cu sotie...

Harnicia a fost inlocuita cu comoditatea, cu castigul usor, cu dragostea de bani, si cu satisfactiile imediate.

Este un semnal de alarma... pentru noi toti. Nu a mai ramas nimic curat in societatea zilelor noastre... Toate virtutile au fost inlocuite de antonimele lor si ca si cand nu e de ajuns... incalcarea lor a devenit ''la moda''.

Cei care sunt buni sunt considerati prosti, cei care sunt modesti sunt considerati ciudati, cei care sunt harnici sunt folositi fara scrupule de toti, cei care sunt blanzi sunt calcati in picioare, cei care sunt curati sunt batjocoriti, cei care fac milostenie sunt catalogati drept naivi... Iar cei care sunt smeriti nu sunt bagati in seama....

Sa ne ierte Dumnezeu... sa ne trezeasca macar in al 12-lea ceas...
Iubesc, deci exist.

01 Octombrie, 2012, 08:13:06 p.m.
Răspuns #1

Lorelei

Eu cred ca trebuie sa ne schimbam noi, chiar daca nu putem schimba societatea sau universul. Sa fim noi schimbarea pe care o vrem in lume, cum spune un citat celebru. Incerc sa schimb ceva in bine in mine, atat cat pot (si din pacate nu pot foarte multe), dar incerc... Cat despre lume - am incetat de mult sa mai cred ca o pot schimba. Dar mai sper inca, asa cu jumatate de inima, ca poate il pot schimba totusi pe cel/cea de langa mine. Atata tot.

Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

01 Octombrie, 2012, 09:45:59 p.m.
Răspuns #2

Paul

Eu cred ca trebuie sa ne schimbam noi, chiar daca nu putem schimba societatea sau universul. Sa fim noi schimbarea pe care o vrem in lume, cum spune un citat celebru. Incerc sa schimb ceva in bine in mine, atat cat pot (si din pacate nu pot foarte multe), dar incerc... Cat despre lume - am incetat de mult sa mai cred ca o pot schimba. Dar mai sper inca, asa cu jumatate de inima, ca poate il pot schimba totusi pe cel/cea de langa mine. Atata tot.

Perfect de acord Lorelei, ''sa fim noi schimbarea pe care o vrem in lume'', dar nu uita ca lumea... este alcatuita din oameni... ca si noi, iar daca noi incercam prin viata noastra schimbarea persoanelor din jurul nostru, este un inceput minunat. Cand am scris acest mesaj m-am rugat Domnului: ''Doamne, fa astfel incat macar un suflet sa fie atins de cuvintele mele, ajuta-ma sa-l fac sa inteleaga macar pe unul, si nu va fi putin''... Eu asa vad lucrurile. Ma bucur mult ca incerci sa fii tu schimbarea pe care o vrei in lume, este un lucru mare. Invata-i si pe altii... bine-nteles... daca poti, sa vada lucrurile cum le vezi tu... Si te asigur: Nu va fi putin.

Iti multumesc pentru interventie. Iti urez toate cele bune!
« Ultima Modificare: 01 Octombrie, 2012, 09:50:02 p.m. de Paul »
Iubesc, deci exist.

18 Octombrie, 2012, 07:52:47 p.m.
Răspuns #3

Paul

Buna seara dragi prieteni! Mi-as dori mult, ca alaturi de voi, sa gasim cate o solutie fiecarei probleme cu care ne confruntam zi de zi, probleme care tin de modul in care abordam lucrurile, persoanele, lumea. Despre lucrurile, gesturile, vorbele sau faptele cotidiene si felul in care reactiile noastre ii influienteaza pe cei cu care intram in contact, dar si despre momentele in care ne pierdem contrrolul si ''ranim'' sau umilim persoane care ne sunt dragi...
       Sunt convins ca fiecare dintre voi este o persoana onesta, la locul ei, cu visele, aspiratiile, defectele, calitatile ei. Sunt convins ca nici macar unul dintre voi nu iese din casa dimineata cu ganduri de cearta, sau cu intentia sa se enerveze si sa-si piarda controlul intr-o imprejurare sau alta. Cu toate astea, multi dintre noi se cearta, tipa, jignesc, umilesc, injura... aproape cotidian.

Va invit sa avem o discutie deschisa pe acest subiect. O seara placuta!
Iubesc, deci exist.

24 Octombrie, 2012, 11:51:32 p.m.
Răspuns #4

Paul

Multe fericiri si necazuri ne picteaza sufletele de-a lungul anilor... Incepem viata ca o plansa goala, ca un caiet de desen, inca inchis, inca alb, inca pur... Apoi, plansa cu plansa, zilele incep sa ne coloreze sufletele. Mai intai bastonase, apoi cerculete, apoi forme elementare... apoi contururi mai groase... apoi apar culorile, mai intai simple, mai apoi complexe... apoi nuantele...
Viata este un pictor, stiu asta, dar prefer sa cred ca eu sunt pensula... Adica, eu aleg nuantele, eu le sortez, eu le filtrez, eu le pictez...
Zilele sunt cate ne sunt date de Bunul Dumnezeu. Sa nu le lasam sa se iroseasca pentru ca timpul este cel mai de pret dar pe care il avem. Cat inca traim, nu e prea tarziu... Acum... daca respiri, vezi, auzi si simti, nu este prea tarziu sa te pui in regula cu tine insuti si cu Dumnezeu. Va urez o saptamana minunata!
Iubesc, deci exist.