10 Octombrie, 2025, 01:25:09 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: secvente de viata...  (Citit de 6161 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

06 Februarie, 2013, 09:24:07 a.m.
Citit de 6161 ori

Eva

Uneori simti nevoia sa iesi din contextul cotidian, sa-ti asculti gandurile si sa le dai contur, sa prinzi instantanee, intamplari si trairi, lucruri mici, lucruri mari din viata… asa am ajuns aici si m-am oprit sa-mi fac un refugiu…

“Viata este o curgere, este un fluviu, este o miscare continua.
Dar oamenii au impresia ca ei insisi reprezinta ceva static.
Numai obiectele sunt statice, numai moartea este incremenita; viata este o continua schimbare.
Cu cat exista mai multa schimbare, cu atat viata este mai abundenta.
Iar o viata abundenta aduce cu sine extraordinare schimbari, clipa de clipa.”
(Osho)
În fiecare clipă aruncăm nişte zaruri, numai că de cele mai multe ori nici măcar nu suntem conştienţi de asta.
Şi pe urmă niciodată nu ştim ce scrie pe aceste zaruri. Ele cad totdeauna dincolo de ceea ce putem vedea. (O. Paler)

06 Februarie, 2013, 07:34:29 p.m.
Răspuns #1

Eva

Cum la tv nu este nimic interesant de vazut, dupa cum imi permite timpul ma uit uneori la filme… n-am cultura cinematografica dar nu ma uit la orice, nu-mi plac filmele de actiune, SF-urile, romantele siropoase, filmele goale de continut. In general caut genul de filme cu mesaj, care te marcheaza cumva interior si fac ca unele conceptii pe care le aveai sa capete sensuri noi.

Recent am vazut filmul “In time”… actiunea are loc intr-un viitor in care timpul inseamna la propriu bani si viata, modificarile genetice asupra omenirii faceau ca imbatranirea fizica sa se opreasca la 25 ani insa la implinirea acestei varste fiecare om dispune de 1 an purtand gravat pe brat un cronometru cu numaratoarea inversa. Timpul este moneda de schimb, absolut orice se masoara in timp… o cafea costa 5 minute, un bilet de autobuz 1 ora, salariu primit valoreaza 1 luna si tot asa. Cand cronometrul ajunge la 0, omul moare… singurul mod de a ramane in viata este sa castige, sa fure sau sa mosteneasca timp.

Distrbutia nu m-a impresionat desi Justin Timberlake si Amanda Seyfried presteaza onorabil in acest film insa mesajul si-a facut efectul… Avem timp din oficiu si il luam ca pe ceva ce ni se cuvine de drept, amanam lucruri pe care trebuie sa le facem cu nadejdea ca avem timp… dar daca timpul n-ar veni la pachet, daca ar trebui sa lupti, sa castigi timp ? cu siguranta am pretui cu adevarat timpul pe care de multe ori il irosim cu usurinta… Conceptul este complex, ca sa nu imi rup capul am tras concluzia ca ar trebui sa cantaresc mai greu timpul de care dispun. Mi-am amintit de cea mai neobisnuita intrebare care mi-a fost pusa la un interviu de angajare acum cativa ani, printre intrebarile clasice referitoare la studii, experienta si obiective profesionale potentialul angajator ma intreaba din senin cum inteleg eu notiunea de timp… am avut o discutie interesanta pe subiect, postul nu l-am obtinut desi nu cred ca filosofia a influentat decizia. 

In paralel, filmul este o parabola a sistemului corupt in care traim; categoriile sociale superioare prospera in detrimentul celor de jos, ce are unul in plus inseamna pentru altul minus dar totodata exprima teoria ca asta este mersul firesc al lucrurilor, ca eliminarea barierelor impuse de stratificarea sociala rastoarna echilibrul si dilueaza valoarea lucrurilor.

Una peste alta, este un film bun pe care vi-l recomand.
În fiecare clipă aruncăm nişte zaruri, numai că de cele mai multe ori nici măcar nu suntem conştienţi de asta.
Şi pe urmă niciodată nu ştim ce scrie pe aceste zaruri. Ele cad totdeauna dincolo de ceea ce putem vedea. (O. Paler)