Curios lucru si mintea omului! Habar n-am cum in dupa-amiaza asta mi-a zburat gandul aici si mi-am adus aminte de sefa mea, de pe vremea cand lucram in Romania. Eu, director intr-o organizatie multinationala, cu multiple responsabilitati pe cap, dar ea vicepresedinta si membru fondator. Si tot pe capul meu.
Ca o paranteza va spun ca ei ii datorez in cea mai mare masura faptul ca acum sunt in strainatate, dar nu detasat in interes de serviciu, cum ati putea crede, ci renuntand la munca de birou pentru munca de jos. Si aici nu vorbesc de ''Tarile de jos''. Da, pur si simplu m-am saturat si am plecat!
Multe lucruri din acea perioada le am inca proaspete in minte, desi au trecut de atunci 20 de luni. Un lucru insa, in tot acest rastimp, il uitasem cu desavarsire. Si azi, absolut curios, mi l-am amintit.
In destul de multe ocazii sefa-mi arunca vorba: ''Voi, barbatii...!''. Desi erau lucruri care ma priveau exclusiv pe mine, ea arunca referiri la ''toata specia''.
''Barbatii...!'' Cand o auzeam simteam ca ''m-apuca dracii''. (Absolut dezagreabila expresie dar trebuie sa recunosc ca ea reflecta cel mai bine ce simteam eu atunci.) Ea nici nu banuia ce reactie imi provoca pentru ca, fiindu-mi sefa, ma stapaneam INTOTDEAUNA. Avand cu vreo 5 ani mai mult decat mine, si fiind inca nemaritata, aveam motive sa cred ca ne ura, pe noi, sexul frumos.
Fetelor, daca auziti un barbat spunand ''Voi, femeile...!'', puteti fi sigure ca aveti de-a face cu un mojic si un mitocan. Evitati-l! Dar si voi, baieti, de-ntalniti o fata cu aere de ''Voi, barbatii...!'', fugiti cat va tin picioarele. Asta, doar in cazul in care nu sunteti masochisti, fani ai stilului ''domination''. (Acestora din urma regret ca le ofer aici momente de extaz.)
Ce mi-a fost dat sa traiesc de la aceasta fiinta n-am indurat nici de la zece barbati! Si vreau sa va spun ca am adunat ceva ''meciuri'' in viata, pana acum. Mai grav e ca o facea absolut inconstient! Desi am purtat la sfarsit o discutie cu ea, tot nu intelege de ce am plecat ''de la bine''. Va spun cu mana pe inima: sunt de doua mii de ori mai fericit azi, cu toata tragedia pe care o traiesc aici! (Nu plangeti, va rog!)STOP!
Despre abuzul de putere, sau cel spiritual, putem vorbi altadata. Merita un spatiu separat. Daca cineva va dori sa deschida un asemenea topic il asigur ca voi posta lucruri interesante acolo. Daca nu, atunci poate ca voi deschide subiectul eu, dar nu chiar acum.
In alta ordine de idei, este de stiut faptul ca noi, barbatii, avem o reala slabiciune pentru voi, femeile. Daca stii cum sa-l iei pe barbat poti face ce vrei cu el. Te asculta precum un catelus in lesa.
Noi nu putem, in mod normal, refuza usor o femeie. O rugaminte venita din partea ei si facuta asa cum stie ea nu va fi refuzata NICIODATA. Nu spun ca noi, barbatii, suntem niste prosti. Stim foarte bine ce se intampla dar nu ne putem impotrivi.
Daca atunci cand ii faci o rugaminte ii si lauzi calitatile ''incontestabile'', pe barbat il vei avea la picioare. Exemplu: ''Oh, draga friend, te rog, fa tu lucrul acesta fiindca tu stii sa-l faci cel mai bine!'' Sau: ''Cum il faci tu nu-l face nimeni!'', ''Ai vazut data trecuta ce lucru extraordinar ai facut. Eu n-as fi putut face lucrul acesta niciodata!" Si, de aici, o multime de variante.
Lauda-i barbatului inteligenta, puterea sau ce-oi mai vrea tu, minti daca este cazul, exagereaza sau pur si simplu fabuleaza dar vei obtine ceea ce vrei, negresit! N-am taste la calculator cate ocazii d-aste am trait. Am prestat perfect constient, si-n acelasi timp razand copios de mine, ore suplimentare, zile libere sacrificate, hartii, rapoarte, programe, strategii, discutii, demersuri, aprovizionare, curatenie... nu stiu ce n-am facut! Si toate datorita lui: ''Cat de bun esti tu, friend! Nici nu-mi pot imagina cum ar fi viata aici fara tine. Cine ar stii sa faca ceea ce faci tu?''.
Da, se poate profita de pe urma slabiciunii noastre pentru voi dar sa stiti ca nu este frumos ceea ce faceti!
Referindu-ma la Adam si Eva, aproape ca inclin sa cred ca daca Eva era barbat, Adam n-ar fi pacatuit niciodata!
Probabil ca va urma.