10 Octombrie, 2025, 08:15:37 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: ce intelegem prin melancolie??  (Citit de 7304 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

26 August, 2004, 10:53:22 p.m.
Citit de 7304 ori

khalia

Oare ce inteleg oamenii prin melancolie????La ce se gandesc cand spun ca sunt melancolici???Este oare aceea privire care cuprinde in vagul ei tot si nimic si a carui indefinita expresivitate creeaza in jurul ei o atmosfera de regret??Este oare ceea ce numeste lumea de astazi o privire pierduta si absenta ....care este in realitate privirea cea autentica si suntem noi cu adevarat numai in aceste clipe.....

08 Noiembrie, 2004, 04:50:34 p.m.
Răspuns #1

zapacita

http://Probabil ca suntem melancolici in momentul in care ne dam seama ca traim in lumea reala si nu in lumea in care am vrea noi sa traim.POate ca toti ne formam inca de mici o lume utopica in are am vrea sa traim,o lume in care dragostea sa pluteasca in aer iar binele sa invinga raul.Si la maturitate ne-am dori sa traim in lumea copilariei.Iar cand ne dam seama ca acea perioada a trecut,intervine socul,melancolia,grijile...
Daca inlaturi iubirea si tandretea dispare si farmecul vietii!
Tot ceea ce se petrece are un anumit sens!
Daca judeci oamenii nu vei avea timp sa-i iubesti!
www.sentiment.as.ro
http://sentiment.xperts.ro

08 Noiembrie, 2004, 09:27:03 p.m.
Răspuns #2

AL`Xandra

Vizitator
Incerc sa raspund privind "melancolia si tristetea"

Diferenta dintre melancolie si tristete este aceea ca, melancolia inca iti ofera iluzii, pe cand tristetea adanca te distruge.
In tristete nu ti se ofera spatiul, nu ti se mai ofera nimic, poate, numai simplitatea dorintei de a nu mai fi.

08 Noiembrie, 2004, 10:33:04 p.m.
Răspuns #3

xantos

melancolia...tristetea sunt note de mijloc a unui parfum ....
face parte din amestecul nostru,nu am cunoscut inca fapturi fara aceste insusiri doar de acelea care ascund acestea...
de ce doar sa pari vesel?mai bine un natural trist!
am inebunii daca ar exista doar fericire,am uita sa o apreciem pe aceasta...

08 Noiembrie, 2004, 10:52:11 p.m.
Răspuns #4

AL`Xandra

Vizitator
Melancolia este sentimentul unei consumari depline pe plan interior, un paroxism al interioritatii.

De-ar fi TRISTETEA un rug aprins, nici un asa zis "condamnat la tristete" n-ar putea accepta sa moara ars pe rug.

Avem atatea merite sa fim fericiti, mai ales cand suntem atat de vii!
Viata prin insasi miracolul ei este o explozie de fericiri marunte...
Si nu neg... fara tristete n-am reusi sa gustam fericirea.
Si eu cred ca tristetea este necesara in oameni, pentru ca numai in urma unui sentiment care te sfarseste si te sfasaie, incepi sa fii responsabil de ceea ce faci si, nu numai atat, incepi sa fii constient de faptul ca trebuie sa te bucuri de faptul ca FERICIREA are pretul ei si cere sacrificii si daruire.
Nu te poti bucura cu adevarat pana nu ai trecut printr-o suferinta autentica, care si-a putut gasi maximul. Deoarece, doar in urma unei tragedii sufletesti descoperi cum sa te bucuri, de ce sa te bucuri si cum sa apreciezi acest sentiment pretios.

08 Noiembrie, 2004, 11:04:09 p.m.
Răspuns #5

cv

Vizitator
am inebunii daca ar exista doar fericire,am uita sa o apreciem pe aceasta...

poate ai dreptate.  ;)
Bun venit alaturi de noi! :)

10 Noiembrie, 2004, 11:24:08 p.m.
Răspuns #6

just_a_tear

Vizitator
 Ce inteleg eu prin melancolie?e simplu...melancolie inseamna tristeţe(asa cred eu)o stare de tristete care provine mai mult din faptul ca regretam un lucru.De exemplu ,odata cu trecerea anilor devii melancolic atunci cand iti amintesti de anii tineretii,cand iti amintesti vremurile de demult,vremuri care nu vor mai veni...atunci devii melancolic(si nu numai,am dat un exemplu).
    Cred ca toamna este anotimpul care ne face pe toti(care suntem mai sensibili) sa fim melancolici...

10 Noiembrie, 2004, 11:45:13 p.m.
Răspuns #7

|ngerMorT

melancolia paote fi adusa si de amintiri...mai ales de amintiri zic eu...amintici pe care le regretam fie ca au fost frumoasa sau nu...
nu asociez melancolia cu tristetzea...melancolic poti sa fi si cu zambetul pe buze...
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

10 Noiembrie, 2004, 11:49:59 p.m.
Răspuns #8

just_a_tear

Vizitator
 Poate sa fiu cu zambetul pe buze ,insa va fi sigur un zambet TRIST!