Totusi, in continuarea textului din Efeseni ni se spune ca:
" Tot asa trebuie sa-si iubeasca si barbatii nevestele, ca pe trupurile lor. Caci nimeni nu si-a urat vreodata trupul lui.... ca si Hristos Biserica.
.....
De aceea va lasa omul(barbatul) pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de nevasta-sa si cei doi vor fi un singur trup.
.....
Incolo fiecare din voi sa-si iubeasca nevasta ca pe sine."
Am citat doar pasajele despre barbat.
Iata o explicatie frumoasa data de pastorul Walter T. lui Francisc, un tanar african, in cartea "Am iubit o fata":
"Cum si-a iubit Cristos Biserica? El a slujit-o. El a lucrat pentru ea, a ajutat-o, a mangaiat-o si chiar i-a spalat picioarele - ceea ce odinioara era o munca de sclav. Ea era totul pentru El, si El, i-a dat totul, chiar si viata.
Dupa cum vezi, Cristos n-a fost ceea ce ne-ar place noua oamenilor sa fim, niste sefi care sa fie serviti. El a fost sclavul Bisericii Sale, si folosesc acest cuvant plastic fiindca el face rau urechilor tale africane. Numai ca sclav al Bisericii Sale a fost El Capul ei. La fel si tu: tu esti capul sotiei tale in masura in care esti sclavul ei.
Cu atat mai mult cu cat Biserica nici nu asculta totdeauna de Cristos! Ea nici nu se tine de vorba Lui, si aceasta continua si astazi. Tu insuti faci tot felul de critici cu privire la Biserica. Si eu. Ea are atatea defecte si cusururi, daca te gandesti la certurile si disputele fara sfarsit. Dar El a iubit aceasta Biserica. Pentru ea a murit. Prin iubirea Lui, El a facut-o demna de a fi iubita. Si cand ea Ii da ascultare, n-o face din datorie, ci pentru ca asa vrea ea, pentru ca nu poate trai fara Capul ei.
Tu nu simti ca Cecilia nu vrea decat un singur lucru: sa-ti apartina, asa cum un trup apartine capului sau? Cu critica ei, ea nu cauta decat sa atinga un singur tel: ca tu sa devii intr-adevar capul, pe care nu cere altceva decat sa-l asculte.
Pentru aceasta te roaga ea sa lupti, asa cum Cristos a luptat pentru Biserica. Lupta ta pentru ea este serviciul pe care i-l aduci ei." (fragment in premiera pe forum)