"Vorbirea voastra sa fie totdeauna cu har, dreasa cu sare, ca sa stiti cum sa raspundeti fiecaruia." Coloseni 4:6
Ai impresia ca vorbele tale n-au prea mare importanta? Mai gandeste-te! Citeste aceste doua povestiri:
Intr-o zi, la o biserica de tara, baiatul de la altar a scapat din greseala paharul cu vin pentru impartasanie. Preotul i-a tras imediat o palma si i-a spus: "Pleaca si nu te mai intoarce." Acel baiat a ajuns generalul Tito, crudul dictator comunist care a condus Iugoslavia ani de zile.
Intr-o catedrala dintr-un mare oras, un alt baiat de la altar a scapat cupa de vin pentru impartasanie. Episcopul s-a intors catre el si i-a soptit cu blandete: "Nu-i nimic. Intr-o zi vei ajunge un mare preot." Acel baiat a crescut si a devenit arhiepiscopul Fulton Sheen, ale carui predici la televiziunea nationala au atins inimile milioanelor de americani.
Cuvintele tale zidesc sau distrug. Solomon a spus: "Cine vorbeste in chip usuratic, raneste ca strapungerea unei sabii, dar limba inteleptilor aduce vindecare." Stii ceva? Ce vine din gura ta vine din adancul inimii tale, iar toate scuzele de genul "n-am stiut ca..." nu vor mai putea repara nimic.
Eugene Peterson a scris: "In fiecare zi imi pun iubirea in pericol. Nu exista nimic la care sa nu ma pricep. Sunt mult mai bun in competitii decat in dragoste; mult mai priceput in a raspunde instinctelor, decat in a incerca sa descopar cum sa-mi iubesc aproapele. Sunt invatat si pregatit sa merg pe calea mea. Cu toate acestea, decid sa las la o parte lucrurile care le fac cel mai bine si incerc sa fac ceea ce stiu mai putin - sa accept frustrarile si esecurile iubirii, indraznind sa cred ca a esua in dragoste este mult mai bine decat a castiga in mandrie."