nu cumva tot exista un sentiment de gelozie pe care il poti controla dar te macina de zi cu zi?
Oh, ba evident ca exista.
Insa de aceea ziceam (daca nu aici, tot pe forum sau pe alt thread) hai sa nu numim lucrurile lumesti, iubire.
Eu am niste nevoi care imi sunt satisfacute, ea are niste nevoi pe care i le satisfac (variind de la posesie, siguranta, distractie, etc), etc, niste patternuri oedipale se potrivesc bine, si iata marea iubire..
Mie, cel putin, imi place sa cunosc notiunea de iubire si sa inteleg cat de mult pot rational ideea de iubire asa cum este vazuta de mistici si iluminati (am citit mult, calea mea este calea luciditatii).
IIsus spune "Dumnezeu este iubire", Buddha zice de Nirvana, toti maestrii ofera celorlati fara ca sa ceara in schimb..
Aceea stiu sigur ca e iubire..
Eu nu pot sa fac asta, dar caut sa inteleg de ce, ce ma limiteaza, ce ma face sa fiu gelos, ce ma face sa pretind, si in plus incerc sa nu abuzez de cuvant, stiind ca nu stiu/simt inca ce e cu adevarat.
De aceea incerc sa ridic un semn de exclamatie asupra afirmatiei "iubirea produce suferinta". Parerea mea este ca mintea omului si dorintele lui produc suferinta, nu si iubirea!
"Dumnezeu este iubire", doar, nu ?
Si daca da.. haideti sa gasim acea iubire, ce rost are sa ne pacalim si amagim singuri, sa ne furam caciula, zicand ca sentimentele noastre de dependenta si control sunt marea iubire care ne face sa suferim ?
O pasare este frumoasa in inaltul cerului, acolo unde este mediul ei, acolo unde fiinteaza ea cu adevarat; Ca omul e egoist si o "iubeste" tinand-o intr-o colivie (de fapt satisfacandu-si lui dorinta de control asupra obiectului de care e obsedat (sa zicem!) ) nu e nimic inaltator in asta, nu ?
Asa ca accept ca sunt gelos, accept ca sunt posestiv, accpet ca fac isterii cand ma enervez, dar nu spun ca iubesc! (sau cel putin nu MAI spun, odata spuneam si eu, dar am inceput sa vad diferenta).