10 Octombrie, 2025, 09:16:38 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Pacatul Injuraturilor...  (Citit de 4819 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

11 Septembrie, 2004, 05:56:27 p.m.
Citit de 4819 ori

Lord_Saladin

Vizitator
 Noi, romanii, ne spunem " popor crestin". Inca mai mult de atat, acuzam Occidentul ca s-a descrestinat... Si totusi, in nici o tara occidentala nu se injura asa de murdar si de urat ca in Romania.
 Romanii si ungurii intrec orice limita cand vine vorba de a injura... de la "banalul" dracuit, la sudalme, si mai rau, injuraturi de Dumnezeu... multi din cei ce injura asa, sunt "buni crestini" si frecventeaza duminica de duminica slujbele.
 La coltul strazii, la stadion, la magazin, in scoli... peste tot se aud vorbe din acestea... mai rau, vedetele de TV si diversi alti oameni publici le folosesc fara nici un menajament...

Am sa va mai spun o pilda, ce am cules-o dintr-o carte crestina (nu-i mai retin numele si autorul):

Un calugar batran trecea odata printr-un sat. Si trecand pe langa una din gospodarii, aude niste injuraturi din gura unui taran ce lucra.calugarul sa apropie de el si i se adresa:
 -Buna, omule !
 -Buna, dom` parinte ! raspunde taranul.
 -Apai dumneata de unde esti de bastina ? il intreaba monahul.
 -Eu... de aici din sat, din Romania... de unde sa fiu ? raspunde taranul mirat.
 -Permite-mi sa te contrazic... cand aud un om vorbind italieneste, ma gandesc normal ca se trage din Italia... cand aud un om vorbind germana, ma gandesc ca e originar din Germania... cand aud on om vorbind greceste, ma gandesc imediat ca e din Grecia... dar cand te-am auzit pe dumneata cum injuri, m-am gandit imediat ca esti din Iad... ca in Rai la Dumnezeu se aduc cantari de lauda sfinte, dar din gura ta ieseau numai spurcaciuni.

11 Septembrie, 2004, 10:17:07 p.m.
Răspuns #1

friend

Vizitator
Daca n-ai auzit injuraturile spaniole la adresa lui Dumnezeu, poti spune ca n-ai auzit inca nimc in "domeniu"! Mai bine!  :(

11 Septembrie, 2004, 10:22:37 p.m.
Răspuns #2

friend

Vizitator
uite aici un topic asemanator: http://www.lovetime.ro/community/index.php?topic=909.0

Nu e cu injuraturi ci despre injuraturi!

12 Septembrie, 2004, 12:38:48 a.m.
Răspuns #3

Lord_Saladin

Vizitator
Daca n-ai auzit injuraturile spaniole la adresa lui Dumnezeu, poti spune ca n-ai auzit inca nimc in "domeniu"! Mai bine!
  Sa inteleg ca si acolo e tot asa...
  Posibil... latinii astia...  :(
  Dar in alte tari, Franta, Germania, cele Scandinave, totusi, nu se injura asa.... sau poate cine stie...