10 Octombrie, 2025, 05:14:46 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: In ce se masoara iubirea???  (Citit de 19834 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

12 Septembrie, 2004, 06:22:34 p.m.
Citit de 19834 ori

Vanda

Vizitator
 Poate ati auzit si voi intrebarea : Cat de mult ma iubesti? E destul de "folosita" ;). Timpul se masoara in ore, masa se masoara in greutate, lichidele se masoara in litrii.....Iubirea in ce se masoara???

12 Septembrie, 2004, 06:26:05 p.m.
Răspuns #1

minerva

Vizitator
Te iubeste sau nu. Atat. E... o parere. Promit sa mi-o justific daca are cineva obiectii.

12 Septembrie, 2004, 07:45:09 p.m.
Răspuns #2

nightwish

Cat de mult ma iubesti?:) mereu zambesc cand aud sau citesc aceasta intrebare. Candva eram la zeci de mii de km departe de iubitul meu, si ne iubeam mult, la fel ca si acum...m-a intrebat la un momentdat cat de mult il iubesc. vei sti cat timp vei sta langa mine cat de mult te iubesc:), i-am raspuns eu. sunt multi ani de cand suntem impreuna si nu ma- mai intrebat de atunci cat de mult il iubesc. tind sa cred totusi ca iubirea se masoara in placerea de a fi alaturi de persona draga mereu...

12 Septembrie, 2004, 08:26:16 p.m.
Răspuns #3

friend

Vizitator
Dragostea se masoara in "dovezi"! Cu cat exista mai multe cu atat dragostea e mai mare. Fara acestea, dragostea, oricat de mult e "afirmata" nu ramane decat o vorba goala! Uneori vei spune ca iti lipsesc ocaziile sa dovedesti "cat" iubesti, fiind departe de persoana iubita. Dar cand iubesti cu adevarat intotdeauna exista prilejuri sa-ti arati dragostea! Nu-ti spun eu care sunt astea, fiindca daca iubesti le vei gasi singur! Sunt atat de multe!

"Dovezile" sunt, de asemenea, cele care "vorbesc" in locul nostru chiar si atunci cand cuvintele "te iubesc!" par prea mici si goale in comparatie cu sentimentele ce ne insufletesc! ::)

TE IUBESC ATAT DE MULT INCAT AS FACE...                                                                                                                                              ORICE, PENTRU TINE!
« Ultima Modificare: 12 Septembrie, 2004, 08:29:00 p.m. de friend »

13 Septembrie, 2004, 07:22:47 a.m.
Răspuns #4

DIANA

Vizitator
Pai la raspunsul pe care l-a dat friend, cred ca se impune intrebarea: In ce se masoara dovezile de iubire?.
Parerea mea e ca iubirea se masoara in CAT de mult TE daruiesti celuilalt.
Iti dovedesti iubirea nu prin cat de mult i-ai oferit celuilalt, ci prin cat de putin ti-a ramas tie, nu prin cat de in jos te uiti la celalalt, ci cat de sus il vezi, nu prin cat de mult timp ii acorzi lui, ci prin cat de putin timp iti ramane pentru tine, nu prin cat de mult te rogi lui Dumnezeu pentru tine, ci prin cat de mult te rogi lui Dumnezeu pentru el. As putea continua pana dimineata! :)

13 Septembrie, 2004, 07:39:38 a.m.
Răspuns #5

friend

Vizitator
Dimineata a sosit deja... pe aici!  :)

13 Septembrie, 2004, 08:16:37 a.m.
Răspuns #6

friend

Vizitator
Si mai am o intrebare micuta si finuta: acel CAT trebuie sa fie mai mare pentru persoana iubita decat pentru tine?  ;)

Recunosc, e o intrebare capcana!  :D

cu drag, friend

13 Septembrie, 2004, 05:48:30 p.m.
Răspuns #7

dina

Daca ar fi spun idealul lui CAT de mult sa te daruiesti as folosi un exemplu real in care O persoana din dragoste pentru mine si din dragoste pentru tine s-a daruit pana la sacrificiul personal....asta e iubire !!!E greu sa te dariuesti dar asta ni se cere... pur si simplu sa-l vezi pe cel de langa tine si sa vezi nevoile lui mai presus de ale tale.Nu stiu care din noi reuseste in totalitate, eu clachez de cele mai multe ori, dar ma bucur ca exista in vocabularul limbii romane cuvantul magic iarta-ma si mai da-mi o sansa, Doamne.
Va urez bafta in daruire, la drept vorbind cred ca e un proces de renuntare la sine reciproca.
Cel mai bun mod de a ne folosi viata este sa iubim;
Cea mai buna expresie a dragostei este timpul acordat;
Cel mai bun timp pentru a iubi este acum.

13 Septembrie, 2004, 06:59:02 p.m.
Răspuns #8

DIANA

Vizitator
Draga friend, m-ai asteptat la cotitura si m-ai prins la "coltz de bara" :)
Si inca de dimineata! Nici nu am apucat sa spun ca tine :"Dimineata a sosit deja..." si pe aici. Nu vreau sa raspund provocarii tale! Deocamdata! ;)

13 Septembrie, 2004, 07:21:52 p.m.
Răspuns #9

Lord_Saladin

Vizitator
 Pe vremea cand ma numeam si eu OM, si eram fericit, m-a intrebat "iubitica " mea cat de mult o iubesc... La care, eu i-am raspuns asa:
 -Daca cea mai puternica iubire din lumea asta  e cat negrul de sub unghie, atunci iubirea mea pentru tine e mare cat tot Universul...

Ura si iubirea sunt intocmai ca frigul si caldura.... exista o ura absoluta... exista da... intocmai cum exista si in univers o temperatura de 0 grade absolut... dar iubirea, precum si caldura, nu are nici o limita... cine a urcat vreodata culmile inalte ale iubirii ?? Mereu este loc de mai mult in dragoste.

13 Septembrie, 2004, 07:23:30 p.m.
Răspuns #10

DIANA

Vizitator
Frumos spus! Mi-a placut mult! O sa iau aminte!

13 Septembrie, 2004, 07:29:24 p.m.
Răspuns #11

Vanda

Vizitator
   Draga dina se spune: " A IUBI inseamna sa nu trebuiasca sa spui "imi pare rau"  ".
   Iubirea adevarata nu se masoara in nimic, pur si simplu iubesti ceea ce inseamna ca tot ceea ce faci o faci in primul rand ptr tine pentru ca persoana de langa tine e cel mai important , e lumina ochilor tai, e aerul pe care il respiri ,... e viatza ta.
   Acum mult timp am intrebat pe cineva ce inseamna sa iubesti si stitzi ce mi-a raspuns? " Pentru mine a iubi inseamna : daca ar veni sfarsitul lumii si mi s-ar da voie sa salvez o persoana acea persoana ar fi jumatatea mea."

14 Septembrie, 2004, 01:16:50 a.m.
Răspuns #12

viulian

Administrator
La intrebarea "daca ar veni sfarsitul lumii, ce ai face ?" cum va suna raspunsul acesta?

"Iubesc prea mult existenta ca sa indraznesc sa actionez cumva si sa ma opun vointei ei. Sa se intample ceea ce trebuie sa se intample!".

Si ca sa fiu on topic, raspunsul meu (sec) este ca iubirea se masoara in non-efort  ???

14 Septembrie, 2004, 06:22:58 a.m.
Răspuns #13

DIANA

Vizitator
Raspuns pentru friend: m-am gandit mult la intrebarea ta si singurul lucru pe care pot sa ti-l spun e ca e frumos sa te contrazici iubindu-ti aproapele mai mult decat pe tine insuti si asta nu se vrea a fi o maxima care poate duce la abuz! ;)

13 Octombrie, 2004, 11:46:13 a.m.
Răspuns #14

Doniacris

Te iubesc ingrozitor
Peste orice-nchipuire
Dac-ar fi acum sa mor
N-ar mai fi-n lume iubire!

...intra-devar, la inceput a fost cuvantul, dar cred ca ar ramane dezgolit de esenta si s-ar pierde intr-un final, daca nu ar fi sustinut de acele gesturi sau fapte care intr-adevar sa exprime certitudinea a ceea ce simti.
 In ce se masoara iubirea? - cred ca in primul rand in daruirea pe care o ai fata de persoana iubita, ajungi la un moment dat sa ai o calitate empatica fata de jumatatea ta, sa simti de ce are nevoie, cand are nevoie, cum are nevoie, sa simti ce anume o/il face fericit, ce anume o/il bucura, ce anume o/il face sa vibreze.
Parerea mea este ca iubirii nu-i poti pune o echivalenta in unitati de masura, ea pur si simplu exista si poate nici tu insuti poate nu realizezi cat de puternica este, cat de mare este pana cand nu te trezesti ca ai uitat de tine pentru ca celalalt avea nevoie de tine ... sa-ti spun ca "te iubesc"  dureaza o secunda, sa-ti arat cat de mult dureaza toata viata!
Infrant nu esti atunci cand sangeri,
Nici ochii cand in lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri
Sunt renuntarile la vis ....