10 Octombrie, 2025, 09:35:27 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Cat iti pot ierta, iubire?  (Citit de 9544 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

14 Septembrie, 2004, 02:25:36 a.m.
Citit de 9544 ori

DIANA

Vizitator
Mi-am petrecut ore in sir citind povesti de dragoste la diferite nivele. Greseli, iertari, amagiri, dezamagiri, despartiri, impacari, regasiri etc. Din afara se poate spune ca toate, dar toate fac parte din farmecul iubirii. Ma intreb si va intreb si pe voi: Cat suntem dispusi sa-i iertam persoanei iubite? Putem sa iertam ca ne-a inselat? De cate ori? Pana cand? Cat trebuie sa fim de ingaduitori cu cel/cea pe care o iubim? Stiu, la intrebarea asta s-a raspuns uneori pe forum. Dar as vrea raspunsuri mai concentrate putin. Le astept cu interes!
« Ultima Modificare: 14 Septembrie, 2004, 04:44:11 a.m. de DIANA »

14 Septembrie, 2004, 11:14:03 a.m.
Răspuns #1

minerva

Vizitator
Nu stiu daca exista un raspuns la intrebarea asta. Ierti fara sa-ti dai seama. O faci pentru ca nu poti altfel.
Dar daca sunt prea multe greseli dupa un timp, limpezirea se subliniaza de la sine. Nu stiu din ce motive, semnul prim e faptul ca nu mai crezi orice, ca altadata si nici nu juri cu usurinta. Nu-ti mai pare rau de aceasta transformare si, oarecum, regreti intarzierea modificarii.
Iti spui ... am deschis ochii si in mintea ta iubirea devine trecut.

14 Septembrie, 2004, 03:11:19 p.m.
Răspuns #2

Goddess

Ierti pentru ca iubesti si simti ca departe de acea persoana nu poti sta si te minti ca e mai bine daca incerci sa uiti ca te-a inselat decat sa accepti ca el nu te m iubeste, ca a vrut ceva nou sau pur si simpu ca este o fire m libertina.Doare acceptarea acestui lucru, insa daca se repeta greseala, durerea va fi foarte mare incat vei ajunge la concluzia ca e mai bine fara el,ca durerea pricinuita de infidelitatea lui este mai mare decat singuratatea.
Iertam insa ne facem rau pentru ca indoielile vor aparea indata si nu ne vor da pace.
Daca nu primim iubire in aceeasi  masura in care oferim, iubirea pricinuieste suferinta.De aceea trebuie sa ne dam seama la momentul oportun pe cine iubim, daca merita sau nu lacrima noastra si daca ne simtim iubiti.
"Some people are so afraid to die that they never begin to live."
Henry Van Dyke

14 Septembrie, 2004, 06:15:07 p.m.
Răspuns #3

Vanda

Vizitator
   La baza fiecarei actziuni sta o motivatzie. Daca motivatzia persoanei de langa noi , in momentul in care "gresete"este neglijentza noastra atunci parerea mea e ca mai stai un pic pe ganduri. O relatzie atunci cand nu mai merge, vina e undeva la mijloc. Exceptzie fac cazurile in care iubirea este sentimentul care lipseste.

14 Septembrie, 2004, 09:37:45 p.m.
Răspuns #4

ela

la urma urmei depinde si de iubirea pe care o porti,nu?daca esti indragostit lulea...daca e o iubire intensa si durabila...poti ierta.dar depinde si anturajul in care te-a inselat,daca a fost 1 seara sau mai multe...eu cred ca daca iubesti cu adevarat esti orb in ceea ce priveste bunele si relele,sau ceea ce ai merita si ce nu.dragostea e ca si un cerc,in mijlocul careia arde flacara iubirii.daca poti iesi din acel cerc la timp,te arzi mai putin.insa daca timpul e de partea ta,flacara doar te incalzeste...
oamenii care isi tot amana fericirea sunt ca si niste copii care alearga dupa balonase de sapun pentru a le prinde

16 Septembrie, 2004, 11:10:50 p.m.
Răspuns #5

Lord_Saladin

Vizitator
 E bine sa ierti orice in dragoste, in afara de inselatorie, si flirt... caci flirtul e mama si tata a inselatoriei si a infidelitatii.

12 Octombrie, 2004, 02:22:31 p.m.
Răspuns #6

Lory

Dragostea iarta totul...suporta totul...
 In sufletul tau il ierti si daca te-a inselat, dar nu recunosti, din orgoliu, si pentru ca ai ajunge sa-ti fie prea sila de tine....

13 Octombrie, 2004, 06:26:24 p.m.
Răspuns #7

instinkt

Eu am recunoscut tuturor ca am iertat-o din prima clipa cand m-a tradat, dar orgoliul nebun din mine a spus NU. "Nu mai are ce cauta langa tine. Te-a inselat, cu toate ca ti-a jurat ca nu va face niciodata asta !", asa mi-a spus...

14 Octombrie, 2004, 12:37:41 p.m.
Răspuns #8

Lory

....stiu.. Si astepti clipa cand are sa-si dea seama ce prostie a facut, sau mai bine zis, cand are sa recunoasca fata de ea ca pe tine te iubeste de fapt, ca pe tine te vrea, pentru ca numai TU "esti"... Astepti sa-ti ceara iertare,.. sa-i mai dai o sansa si poate ca la inceput o vei respinge.. din orgoliu.. Cand, de fapt,  tot ce vrei e sa o imbratisezi din nou, sa o saruti, sa simti ca nu a fost niciodata altfel decat a ta.. Si ai fi iar cu tot sufletul acolo, cu toate sperantele, dar ti-ar fi in acelasi timp si mult mai frica...

14 Octombrie, 2004, 03:13:49 p.m.
Răspuns #9

Goddess

In dragoste nu e bine sa ierti chiar orice, pentru ca iubirea nu ar trebui sa fie m presus decat onoarea.Daca el greseste de mai multe ori, daca te simti injosita, de ce sa il/o ierti?Daca nu te simti bine in prezenta lui/ei,decat in  momentele voastre romantice, atunci nu are rost sa il/o ierti.In primul rand trebuie sa te gandesti la tine , daca te simti bine langa acea persoana, si apoi la cel de langa tine pt ca"numai iubind si din iubire poti altora sa daruiesti"(pepe)
"Some people are so afraid to die that they never begin to live."
Henry Van Dyke

01 Noiembrie, 2004, 01:56:46 a.m.
Răspuns #10

arcticwinds

sincer onoarea are si ea treaba in viatza dar totusi cad esti indrogastit(a) asa rau d tot ... cred ca ii potzi ierta destule ... eu 1nu ... ... mi-as ierta matza daca m-ar insela ... dar iertarea vine o singura data totusi si  asa e mai bine sa nu se intaple ... sau daca se intampla sa nu aflu eu... atata as ierta ... R
hell si paved whit samariteans

01 Noiembrie, 2004, 05:30:47 p.m.
Răspuns #11

surfer1026

Este clar ca a ierta = a trece peste orgoliul ranit (pentru cei mai multi oameni normali ). Exista oameni care s-au vindecat de orgoliu dar cred ca la acestia s-a atrofiat si capacitatea de a iubi cu pasiune (daca asta e o virtute). S-a mai discutat aici despre dependenta in iubire..in acest context e clar - orice; orice se poate ierta numai ca ea/el sa ramana.
Pentru cei care au depasit acest statut sau macar il controleaza se pot identifica niste limite. Ele sunt bineinteles de natura personala si de cele mai multe ori artificiale. Adica tin adesea de o scara de valori nedefinitivata (uneori constient) si bulversabila. Este ceva de genul "Nu te pot ierta astazi dar mai incearca si maine" Who knows?
"Lasa lucrurile sa fie simple, cat mai simple cu putinta, dar nu mai simple de atat"

02 Noiembrie, 2004, 08:13:52 p.m.
Răspuns #12

AL`Xandra

Vizitator
...doar ganduri.

Si daca ...femeia de langa el, venita din alt colt de vis, s-a hotarat "acolo sus" sa ramana, pururea, in apropierea tamplei lui...
Eu nu te judec, stii doar... sunt fericita cand esti fericit.

02 Noiembrie, 2004, 10:00:10 p.m.
Răspuns #13

arcticwinds

nu sunt doar ganduri cu care unii se ridica in slavii .. uite mi-e mi s-a intamplat sapatamana asta ... :( :( :( :( :(    si tare as dori sa nu mi se mai intample ... nici nu stiu ce drq sa fac... dam
hell si paved whit samariteans

05 Noiembrie, 2004, 11:57:18 p.m.
Răspuns #14

bke

Vizitator
atunci cand iubesti treci peste orgoliu ,  asa cum am fost iertati pentru greselile noastre vom ierta la randul nostru... si dupa ce iertam totul parca e asa frumos... si durerea trece...(sau nu?)