10 Octombrie, 2025, 11:03:04 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Cine poate iubi asa ?  (Citit de 10569 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

14 Septembrie, 2004, 06:21:21 p.m.
Citit de 10569 ori

Lord_Saladin

Vizitator
"Iubirea nu se daruie decat pe sine si nu ia decat de la sine.
 Iubirea nu stapaneste si nu vrea sa fie stãpânitã;
Fiindca iubirii îi este de ajuns iubirea.
Iubirea nu stie decat sa dea...ideea de a primi ceva in schimb nici nu apare. Acesta este miracolul existentei: daca dai iubire, iubirea insa îti întoarce de o mie de ori ce ai dat. Nu mai trebuie sã cereti. Oamenii nu sunt constienti ca nu stiu ce e Iubirea.Iubirea nu e banuitoare, nu e geloasa.daca pricepi... iubirea ca pe un sentiment oceanic in jurul tau, nu va mai exista gelozie.Te gandesti la iubire ca la o cantitate si te temi, daca persoana pe care o iubesti iubeste si pe altcineva, imediat te apuca frica. Te iubea pret de 2 kilograme, acum te iubeste doar 1 kilogram.Si mâine, daca intalneste si pe altcineva, numai o jumatate de kilogram....Si asa, iubirea TA va tot disparea. IUBIREA ESTE O CALITATE. Poti da cat vrei, cator oameni vrei - la toata lumea - si sursa ta este inepuizabilã."

14 Septembrie, 2004, 09:27:13 p.m.
Răspuns #1

ela

...mi se pare mie sau suna a ceva...perfectiune?ori nu visez eu...ori altii viseaza cam mult.eu una nu cred in iubire 100%.este ceva asemanator,dar aceea e o iubire copilareasca ce nu dureaza.de ce sa visezi si sa cazi?...cand poti sa traiesti cu picioarele pe pamant...si sa te inalti...?
oamenii care isi tot amana fericirea sunt ca si niste copii care alearga dupa balonase de sapun pentru a le prinde

14 Septembrie, 2004, 10:00:34 p.m.
Răspuns #2

Goddess

Iubirea absoluta(sau pe aproape) o poti atinge, insa ce spune Muzafer este ca iubirea nu tzine loc de intreg ci de sufletul si sentimentele tale.Daca iubesti foarte mult, si iubesti neconditionat, fara sa astepti ceva in schimb..atunci poti atinge iubirea absoluta.
Sa iubesti o anumita persoana si sa te simti la randul tau iubit daca acea persoana pe care o iubesti se bucura de iubirea pe care i-o oferi.Doar fericirea din ochii celui iubit te face sa te simti iubit la randul tau.
Iubirea nu e conditionata(dupa parerea mea) de jumatate.Poti iubi si fara sa fi iubit si poti atinge/sau macar poti fi aproape de apogeul iubirii.(am devenit visatoare
 ;D)
"Some people are so afraid to die that they never begin to live."
Henry Van Dyke

15 Septembrie, 2004, 04:57:34 p.m.
Răspuns #3

Lord_Saladin

Vizitator
 Nicicui nu strica un dram de romantism...  ;D

15 Septembrie, 2004, 09:24:34 p.m.
Răspuns #4

DIANA

Vizitator
Totusi, eu cred iubirea presupune reciprocitate. Pentru ca asa e ea! Sau credeti cumva ca daca cel/cea pe care il/o iubiti nu va iubeste, puteti continua asa la nesfarsit? Intrebare: iubirea presupune sau nu reciprocitate? Astept pareri!

15 Septembrie, 2004, 09:39:57 p.m.
Răspuns #5

androgin

Vizitator
categoric da! reciprocitatea e esentiala! :D

15 Septembrie, 2004, 09:42:34 p.m.
Răspuns #6

ela

mi se pare o intrebare ciudata...daca ti se raspunde iubirii sau nu,e o chestie care nu prea depinde de noi.ceea ce depinde de noi si e important e sa stim cand sa continuam,si cand sa ne oprim.
oamenii care isi tot amana fericirea sunt ca si niste copii care alearga dupa balonase de sapun pentru a le prinde

15 Septembrie, 2004, 09:52:47 p.m.
Răspuns #7

androgin

Vizitator
hm...si totusi, eu sunt de parere ca o dragoste neimpartasita nu mai poate fi considerata dragoste. omul raspunde afectiunii cu afectiune. nu cred ca te poti indragosti de cineva care nu-ti trasmite nici macar subtil anumite semnale incurajatoare.
iubirea trebuie hranita cu interes si crescuta ca o planta pentru a rezista.

15 Septembrie, 2004, 10:11:52 p.m.
Răspuns #8

ela

da,ai drepate.aici se mai naste o intrebare in mintea mea...voi credeti ca omul poate iubi o singura data cu adevarat,si acela e sotul sau sotia?sau credeti ca omul poate iubi de mai multe ori in viata?

15 Septembrie, 2004, 10:16:35 p.m.
Răspuns #9

DIANA

Vizitator
Mi se pare ca am raspuns la o parte considerabila a dilemelor unora: daca iubirea nu ti-e impartasita, las-o sa plece! Uneori, ceea ce ii oferi celui pe care il iubesti nu il poate multumi, nu il poate face fericit. Si atunci, trebuie sa il lasi sa isi caute fericirea in alta parte.

15 Septembrie, 2004, 10:27:18 p.m.
Răspuns #10

androgin

Vizitator
Ela, cred ca putem iubi de mai multe ori in viata, dar o singura data pentru totdeauna...si in acest ultim caz puterea noastra de alegere e cea mai importanta. de ce spun asta? pentru ca sunt de parere ca vine un moment in viata fiecarui om cand intalneste acea persoana care se apropie cel mai mult de definitia compatibilatii absolute. ne ramane doar sarcina de a alege daca o vom pastra, respecta si pretui toata viata sau nu.

15 Septembrie, 2004, 10:36:31 p.m.
Răspuns #11

DIANA

Vizitator
Sunt scriitori care au scris o singura carte in toata viata lor. Au pus in ea tot ce au avut mai bun. Nu au miai avut nimic de dat lumii dupa aceea. Sunt scriitori care au scris...si au tot scris, fara ca izvorul lor de inspiratie sa fi secat vreodata. Cred ca asa e si cu iubirea. Dar...depinde mult de ceea ce vrei si...de ceea ce dai!

15 Septembrie, 2004, 10:45:13 p.m.
Răspuns #12

Lord_Saladin

Vizitator
 Putem iubi de mai multe ori in viata... dar niciodata nu cred ca vom putea iubi la fel (nu ma refer la intensitate) doua persoane diferite... odata cu varsta, se schimba perceptia asupra iubirii... iubirea e sincera in adolescenta, mai rece in varsta maturitatii, si reizbucneste cu frumusete in jurul varstei de 40-50 de ani... apoi, la batranete, iubirea devine poate mai profunda... atunci ajungi sa iubesti doar sufletul femeii de langa tine.... sufletul cu care speri sa iti petreci si vesnicia. :)

07 Noiembrie, 2004, 07:46:41 p.m.
Răspuns #13

zapacita

Dragostea indelung rabda;dragostea este binevoitoare,dragostea nu pizmuieste,nu se lauda,nu se trufeste.Dragostea nu se poarta cu necuviinta,nu cauta ale sale,nu se aprinde de manie,nu gandeste raul.Nu se bucura de nedreptate,ci se bucura de adevar.(Noul Testament)
Daca inlaturi iubirea si tandretea dispare si farmecul vietii!
Tot ceea ce se petrece are un anumit sens!
Daca judeci oamenii nu vei avea timp sa-i iubesti!
www.sentiment.as.ro
http://sentiment.xperts.ro

06 Martie, 2007, 10:48:36 a.m.
Răspuns #14

Doniacris

Ratacind pe forum, am ajuns si la acest topic ... hm ... interesante raspunsuri am intalnit.
Trebuie sa recunosc ca sunt de acord si cu DIANA, dar inteleg ce vrea sa spuna si Lord Saladin si nu cred ca este utopie, vise sau teorie ceea ce spune el.
Ce-i drept, subiectul comporta multe discutii, insa incerc sa sitematizez putin.
Hai sa stam putin de vorba cu noi insine si sa ne gandim cand oare am fost mai fericiti?! Veti spune ca atunci cand a existat reciprocitate. Perfect de acord, este situatia ideala. Dar ca sa ajungem sa fim iubiti, a trebuit sa iubim mai intai, nu-i asa?! Sa-i aratam prin gesturi, cuvinte, atitudini cat de draga ne este persoana de langa noi, sa cautam sa-i fie bine, sa venim in intampinarea nevoilor, sa il ascultam cand ne vorbeste, sa ne aplecam cu grija asupra lui/ei cand era obosit/a, necajit/a, si multe altele care fac parte din iubire. Si nu-i asa ca vi s-a umplut sufletul de bucurie atunci cand ati fost "rasplatiti" cu o privire plina de caldura, cu o imbratisare, cu un sarut, cu devotament si dragoste?!
Si cred ca la fel v-ati fi purtat si in "asteptarea" celuilalt.
Si atunci, nu-i asa ca cel care iubeste este mai fericit si mai implinit, caci el pur si simplu daruieste, chiar si fara a primi nimic in schimb?!
« Ultima Modificare: 06 Martie, 2007, 11:45:38 a.m. de Doniacris »
Infrant nu esti atunci cand sangeri,
Nici ochii cand in lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri
Sunt renuntarile la vis ....