10 Octombrie, 2025, 11:28:11 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Violenta si iubire  (Citit de 7822 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

14 Septembrie, 2004, 10:44:26 p.m.
Citit de 7822 ori

Gordius

Zi de zi, mii de femei pe lumea asta sunt batute de soti, logodnici, prieteni. Si totusi o parte dintre acele femei continua o relatie care le afecteaza atat fizic cat si moral. Ce mecanisme declanseaza violenta in cuplu? El o iubeste chiar si atunci cand e violent? Si oare ele de ce continua sa suporte? Cum poate fi justificat un astfel de comportament?

15 Septembrie, 2004, 12:17:47 a.m.
Răspuns #1

friend

Vizitator
Era cineva pe forum, nu demult, si care marturisea ca suporta bataile din teama ca n-ar mai lua-o nimeni. Sau mai clar, ca e foarte greu sa mai gaseasca pe cineva interesat de ea. Probabil ca atinsese o varsta, altfel nu-mi explic, fiindca nu-l numea "sotul" ci "prietenul", din cate imi aduc eu aminte. In cele mai multe cazuri la mijloc sunt copiii. Sau lipsa unui refugiu.

Violenta! Uneori e pe fondul excesului de alcool si poate ca faza de "inconstienta" il disculpa pe undeva pe "respectivu". De cele mai multe ori, parerea mea e ca exista o fire violenta in anumiti barbati. Sau mai violenta decat in altii. E simplu ca la nervi, intr-o cearta, incercand sa iti impui parerea cu orice pret, sa fi tentat sa apelezi la "forta". Mania, oricum, intuneca mintea omului.

Prin raspunsul acesta incerc sa "dezghet" subiectul. E doar un inceput. Tu insa la ce concluzii ai ajuns in "studiul" tau, fiindca nu cred ca te lasi tu cu una cu doua!  :)

15 Septembrie, 2004, 12:29:17 a.m.
Răspuns #2

DIANA

Vizitator
Teama de "gura lumii" si de felul in care o vor trata cei din jur, teama de a lua totul de la capat, teama de renuntare la ce au acumulat impreuna, teama...fiecare caz are particularittile lui dar TEAMA e omniprezenta in asemenea situatii, sub diferite forme!

15 Septembrie, 2004, 12:52:28 a.m.
Răspuns #3

viulian

Administrator
Eu consider ca e vorba de dependenta si in nici un caz de iubire..

Adica idealul unei casatorii, daca ar fi sa vedem doar dpdv al durabilitatii si intensitatii legaturii dintre cei doi este intre un sadic si un masochist. Sadicul domina si are nevoie de asta, mashochistul indura _si_ are nevoie de asta. Fiecare satisface excelent nevoia celuilalt.

E adevarat, dar e departe de a fi sanatos..

Cam asta se intampla, consider eu, si intre cei care apare violenta. Ca inmoaie cu cuvinte de iubire o relatie sortita esecului (cuvinte generate de fapt de sentimentele de vinovatie sau regret) nu face decat sa continue la perpetuarea iluziei unei relatii faine dar cu mici probleme; de fapt realitatea e complet altfel..

Plus, daca as incerca o viziune analitica, mi se pare ca e o problema oedipala. Femeia si-a gasit taticu' (probabil in istoria ei barbatii au fost agresivi si femeile au indurat fara sa carteasca), iar baietelul si-a gasit o mamica pe care s-o domine asa cum domina taticu.
E o potrivire de patternuri, dar fiindca tine de chestii atat de primare, greu sa ii faci pe oamenii astia sa vada si sa accepte realitatea.....
« Ultima Modificare: 15 Septembrie, 2004, 12:54:54 a.m. de viulian »

15 Septembrie, 2004, 12:54:32 a.m.
Răspuns #4

Lord_Saladin

Vizitator
 Dupa parerea mea, violenta e arma oamenilor slabi de caracter si prosti.

15 Septembrie, 2004, 01:16:44 a.m.
Răspuns #5

friend

Vizitator
Muzafer, sa nu te auda vreunul vorbind asa!  :D

04 Octombrie, 2004, 12:36:38 a.m.
Răspuns #6

unconventional

Vizitator
parera mea e ca in cazul asta al violentei intre cupluri nu e vorba de iubire , aici e o lupta intre amandoua persoanele  prin care fiecare dintre ei incearca sa se impuna si sa domine .femeile provocand si barbatzii actionand.si mai e vorba si de altceva . Personalitate !!!!!ti se va oferii ceea ce ceri si nimic mai mult .in cazul asta nu exista pretentii ci se accepta orice .nu cred ca asa ceva inseamna iubire sau dragoste .

04 Octombrie, 2004, 12:24:19 p.m.
Răspuns #7

Iosif

Un barbat daca si-a lovit iubita cred ca ar trebuii sa isi vada de drum si sa o lase sa isi gaseasca pe cineva care o va iubi cu adevarata. In iubire nu ar trebuii sa fie violenta. In cazul in care totusi se intampla si (ziceti ca) va iubiti mai exista o solutie, terapia in cuplu, un psiholog ar putea sa va ajute, de stricat nu are ce sa strice, incercati!
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

10 Octombrie, 2004, 03:56:02 p.m.
Răspuns #8

Gordius

Multe ipoteze... un subiect in legatura cu care, Friend, am ajuns la multe concluzii de-a lungul timpului, fiecare dintre ele infirmata intr-un fel sau altul. Vroiam doar sa vad ce gandesc si ceilalti despre asta. Eu oricum sunt prea subiectiv.

Muzafer, si eu am crezut mult timp ceva asemanator... Acum nu mai stiu ce sa mai cred.

JS... prea tarziu pentru psiholog in multe cazuri... de preferat e sa nu se ajunga la asta.

O sa revin asupra subiectului cand o sa interiorizez pe deplin cele spuse :). Multumesc pentru raspunsuri.

02 Noiembrie, 2004, 10:20:15 p.m.
Răspuns #9

Lorelei

Eu cred ca violenta, atata timp cat nu e produsul unor tare din copilarie (caz in care e posibil ca terapia in cuplu sa functioneze) tine de un anumit nivel cultural. Oamenii cultivati invata sa-si reprime instinctele (in cazul asta eu as vorbi de un instinct de dominatie), atunci cand ele ii afecteaza pe cei din jur, mai ales daca e vorba de cei pe care ii iubesc. Cred ca manifestarea unui asemenea impuls tine in egala masura de temperament si de educatie (deci de innascut si de dobandit). El o iubeste chiar si atunci cand e violent? Uneori probabil ca da (si ma gandesc acum la badea Gheorghe pentru care bataia nevestei e o forma de iertare - "tulai doamne, i-am tras o mama de bataie si n-a zis nici pas, ca doar o iubesc, ce doamne-iarta-ma!"). Alteori (de cele mai multe ori - cred) probabil ca nu. O relatie de iubire ierarhizata in dominator-dominat manifestata fizic prin bataie tine de patologic, nu cred ca e iubire, tine de obsesie mai degraba. Si oare ele de ce continua sa suporte? De cele mai multe ori din rusine sau din teama. Se intampla uneori ca aceasta continuitate sa tina si in cazul lor de patologic, de convingerea idioata ca isi merita soarta sau din pasiunea obsesiva pentru celalalt.
Sunt numai ganduri. Nu stiu daca e asa.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

16 Noiembrie, 2004, 11:13:25 p.m.
Răspuns #10

just_a_tear

Vizitator
  Printre aceste fete/femei care zi de zi iau bataie se afla si o colega de-a mea...Imi povestea cu cata brutalitate o loveste prietenul ei si totusi ea nu se desparte de el.Nu stiu sigur daca il iubeste,s-a atasat de el si ii accepta toate cele doar pentru ca se teme sa  o ia de la inceput,singura...
  Motivul pentru care o bate...GELOZIA...este foarte gelos si atunci cand bea si mai mult...
   I-am spus ca cel mai bine este sa renunte la el...dar nu vrea...sincera,nu o pot intelege...

17 Noiembrie, 2004, 06:19:03 p.m.
Răspuns #11

One_last_dance

Renunta la violenta!
Asta nu pentru a restrange relatiile dintre tine si ea, ci pentru a va pastra impreuna, pentru a evita despartirea dureroasa.
Redescopera bucuria de a trai si numai asa vei gasi iubirea...

17 Noiembrie, 2004, 07:29:50 p.m.
Răspuns #12

Lord_Saladin

Vizitator
 Nu sunt deacord cu violenta in familie, si mi-am exprimat clar pozitia.
 Dar cred, ca un sot, sau o sotie, care isi prinde partenerul in flagrant  cu o persoana straina, nu mai poate manifesta o judecata prea clara... acel amestec de furie, durere, etc... cred ca violenta in acest caz vine ca ceva normal, ca o reactie la socul tradarii...
 In alte cazuri, cred ca violenta vine din prostie, orgoliu, incultura, betie, etc, si n-are nici un fel de scuza.

24 Noiembrie, 2004, 11:32:56 p.m.
Răspuns #13

bke

Vizitator
Violenta trebuie eliminata.Si asta se face tot prin violenta.