10 Octombrie, 2025, 08:23:02 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Iubirea ce modeleaza oameni...  (Citit de 6264 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

16 Septembrie, 2004, 11:13:55 p.m.
Citit de 6264 ori

Lord_Saladin

Vizitator
 Iubirea te poate face mai bun... sau mai rau. Spune o vorba din popor ca femeia te poate face om, dar si neom ? Ce parere aveti de influentarea reciproca a partenerilor intr-un cuplu ? Credeti ca astfel se pot "nivela" diferentele ? Credeti ca e litera de lege ca partenerii de iubire sa se influenteze reciproc ?
« Ultima Modificare: 16 Septembrie, 2004, 11:17:03 p.m. de friend »

16 Septembrie, 2004, 11:42:28 p.m.
Răspuns #1

DIANA

Vizitator
Fara modelarea de care spui tu, nu cred ca exista iubire ci...doar doua pietre tari. E la fel de adevarat, insa, ca in iubire nu exista constrangere (!). Da, e litera de lege ca partenerii de iubire sa se influenteze reciproc, insa e bine sa o faca cu discernamantul care ne-a fost dat doar noua, oamenior, chiar daca asa o parte din mitul iubirii oarbe sa moara.

17 Septembrie, 2004, 07:25:11 p.m.
Răspuns #2

Lord_Saladin

Vizitator
 Stii, insa prin aceasta modelare se si pot strica caractere... multe persoane cumsecade au fost modificate in mod negativ de catre partenerii lor...

17 Septembrie, 2004, 07:31:59 p.m.
Răspuns #3

minerva

Vizitator
ton pesimist muzafer- scuze s-a stricat comanda shift-  nu vorbea de partea distructiva ci de a lasa fiecare cate putin de la el pentru a rezulta intelegere.

17 Septembrie, 2004, 07:33:08 p.m.
Răspuns #4

DIANA

Vizitator
Tocmai de aceea spuneam ca e nevoie de discernamant! Sunt multe situatii in care el sau ea renunta la propriile convingeri, voit sau semiconstient pentru a fi pe placul iubitului/ei. Auzim povesti de genul asta si spunem "Vaaaai! Cum a putut sa faca asa ceva?! Mie nu mi s-ar putea intampla!" . Ar fi bine sa avem ochii bine deschisi cand suntem pe cale de a ne lasa modelati de cel iubit. Si cred ca primul pas in ideea asta e sa ne propunem sa fim atenti in orice moment.

06 Decembrie, 2004, 08:03:16 p.m.
Răspuns #5

sharara

mereu am asemanat legatura dintre unbarbat si o femeie ca pe o reactie chimica..intra doi reactanti..rezulta doi produsi de reactie..diferiti deceea ce a intrat..mai mult sau mai putin..:)

06 Decembrie, 2004, 11:02:15 p.m.
Răspuns #6

just_a_tear

Vizitator
 O perioada buna de timp am discutat cu o persoana(pe internet,dar ne cunosteam).Am devenit prieteni si mai mult am inceput sa il iubesc (tin sa precizez ca il cunosteam) si el mi-a raspuns,adica m-a facut sa cred ca si el ma iubeste...A inceput sa mi dea carzi sa citesc (vin cu precizarea ca nu citisem pana atunci decat ce era neaparat nevoie),ma intreba de notele de la scoala si m-a facut astfel sa devin o fata de nota 9,10 din fata de nota 6,7;am inceput sa citesc Balzac,Tolstoi chiar Dostoiewski(si multi altii)pentru ca el ma ajuta.Adica o faceam din iubire,o faceam in primul rand pentru el...(asa m-a modelat pe mine iubirea)...Dar acum ,dupa destul timp cred ca a facut-o doar pentru a face din mine o altfel de persoana,doar pentru ca a vrut sa-mi fie PRIETEN ,dar nu SI iubit... :(
     Cu toate ca m-a lasat singurica eu inca lupt ,inca invat,inca citesc...si tot pentru el...poate,poate intr-o zi vom fi din nou inpreuna :(

06 Decembrie, 2004, 11:06:49 p.m.
Răspuns #7

DIANA

Vizitator
Pe mine iubirea m-a facut sa imi dezbrac blanita de tigrisor si sa ma vad cat sunt de pisicuţa... :)

07 Decembrie, 2004, 12:15:15 a.m.
Răspuns #8

just_a_tear

Vizitator
 Pe mine iubirea m-a transformat din cenusareasa in printesa (e de inteles ,la 16 anisori  povestea are ca personaje printisori si printese) ;D,dar acum sunt iar o biata cenusareasa  >:(

07 Decembrie, 2004, 12:20:47 a.m.
Răspuns #9

|ngerMorT

eh...macar la tine vraja a tinut mai mult decat pana la ora 00:00...si totusi...vei ramane acea printesa cat timp il vei iubi...
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

07 Decembrie, 2004, 11:34:54 a.m.
Răspuns #10

Semiramis

Global Moderator
iubirea nu-i modeleaza. exemplu: un mafiot care e dealer de droguri, de carne vie, camatar si ucigas iubeste sotia, iubeste copiii: si chiar iubeste!!! asta il face sa nu mai comitata ororile de mai sus? nu. iubirea ne este (in fata noastra) motivul pe care il bagam in fata cand facem ceva rau sau ceva bun: "am facut-o pentru tine pentru ca te iubesc".
iubirea nu ne schimba decat in momente disparate, cum ne pica, cum ne e bine...
am mai spus: trebuie intai sa invatam sa iubim!
la buna vedere!
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

07 Decembrie, 2004, 03:05:35 p.m.
Răspuns #11

naked_inside

Vizitator
iubirea nu trebuie neaparat sa transforme un om din rau in bine...nu,ea poate si invers..iubirea e boala care face inteleptul nebun si nebunul intelept...iubirea...mi se pare o profanarea a sentimentelor ce se definesc prin cuvantul "iubire",prin folosirea acestuia atat de des...poti folosi cuvantul "iubire"de 100 de ori pe zi...dar sa nu aiba nici un efect...sa fie ca si "ma duc la piata"...sau ceva la fel de banal...uf,dar inchid subiectul pana nu va infuriati...deci referitor la topic,poate transforma oamenii...pe mine de exemplu,era pe cale sa ma transforme dintr-un copil intr-un diavol...am iubit...am iubit si sentimentele mele au fost ploaie in vant...nu au insemnat nimic pentru el...:)viata nu da,ia numai...am ajuns sa-l urasc..adica crd ca am ajuns sa-l urasc...i-am furat mail-ul,i-am facut comenzi enorme pe adresa de acasa,i-am instalat printr-un prieten comun pe calculator un virus ce suna la linia fierbinte de cate ori intra pe net...am vrut sa sufere...si am reusit.Apoi mi-am dat seama ca nu asta eram eu,ca eu nu pot face asa ceva,ca eu...ca eu nu mai sunt eu!Am ajuns sa cunosc ura si rautatea prin iubire.Va vine sa credeti?Cand am realizat asta...ei bine,cand m realizat am recunoscut fata de el ce am facut,mi-am cerut iertare si nu l-am mai cautat niciodata...au trecut ani buni de atunci,dar parca si acum cand ma gandesc la el,trece un fior de parere de rau prin inima mea...nu trebuia sa ma razbun...
da...iubirea trebuie si e absolut clar ca poate transforma oamenii...personalitatea...important este in ce fel..
« Ultima Modificare: 09 Decembrie, 2004, 02:42:21 p.m. de naked_inside »