10 Octombrie, 2025, 05:18:20 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Evitarea facerii de copii...  (Citit de 22416 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

07 Iunie, 2008, 12:43:49 a.m.
Răspuns #15

liviu

(excurs)
Deci ti.ai raspuns singur la intrebarea °cum poti sa iti dai seama daca o anumita fapta este pacat?°. Atata timp cat exista aceasta intrebare, inseamna ca samanta ignorantei da roade in noi. Si °piatra de poticnire° a multora este vietuirea ca intr-o cursa de 100 de m garduri, amagiti de capcana impresiei ca un gard sarit e un pacat in minus, ca un Dumnezeu se poate amagi ca la poker. Credinta se traieste iar credinta vine din dragoste. Ar fi atat de simplu daca ne-am asculta si sufletul uneori, pentru ca nu inceteaza niciodata sa ne vorbeasca. Ignoranta ia fata de luciditate si ne amageste cu iluzia drumului cel bun.
Cine are urechi de auzit, sa nu le asculte! ;)

(problematizare)
Tu nu esti departe de Imparatia lui Dumnezeu.. ca si cei mai multi crestini, dealtfel.. Dar tocmai asta e si cea mai mare problema a noastra, a crestinilor.. din pacate! Suntem prea aproape (la un singur pas) si tocmai de aceea nu putem sa intram. Imparatia Cerurilor se ia cu navala, adica trebuie sa ne luam ceva avant, nu gluma. Iar ordinea este aceasta: iertare - credinta - dragoste. Dragostea vine din credinta (pentru ca e vorba despre dragostea Lui pentru noi, si nu invers!), iar credinta din iertare (noi gandim ca e vorba de credinta noastra prin care primim iertarea, dar Biblia spune altceva: insasi credinta cu care credem si prin care primim iertarea e un dar de la Dumnezeu). Dar acum veti zice: Si atunci cine poate fi mantuit? Caci, intr-adevar, pare (si chiar este) imposibil, caci Dumnezeu, fiind Sfant nu poate primi absolut nimic de la noi.. "toate faptele noastre bune sunt ca o haina manjita înaintea Lui", asa zice Scriptura!

(raspuns)
"Ce e cu neputinta la oameni e cu putinta la Dumnezeu". Ce inseamna aceasta? Ca Dumnezeu, care a facut legile universului, poate sa le incalce cand vrea (aceasta este definitia minunii). Mai clar: Dumnezeu vine la noi.. ca in zicala rom. vine moara la sac! Dar minunea, tot nu e asta.. Minunea e ca refuzam pur si simplu sa luam de-a gata, si cu asta basta. Preferam sa luam orice de-a gata.. semipreparate si chiar pui intregi, fripti de-a gata.. Dar nu putem accepta iertarea. De ce? Care-i scopul? Face Dumnezeu, misto de noi? Nicidecum, caci indata ce ne-am dat seama de aceasta neputinta absoluta a noastra, El zice: "Pana acum n-ati cerut nimic in Numele Meu. Cereti pentru ca bucuria voastra sa fie deplina". Amin.
« Ultima Modificare: 07 Iunie, 2008, 12:50:28 a.m. de liviu »

07 Iunie, 2008, 12:57:18 a.m.
Răspuns #16

Paul

CHIAR DACA AS VORBI IN LIMBI OMENESTI SI INGERESTI, SI N-AS AVEA DRAGOSTE, SUNT O ARAMA SUNATOARE SAU UN CHIMVAL RASUNATOR. SI CHIAR DACA AS AVEA DARUL PROROCIEI SI AS CUNOASTE TOATE TAINELE SI TOATA STIINTA, CHIAR DACA AS AVEA TOATA CREDINTA INCAT SA MUT SI MUNTII, SI N-AS AVEA DRAGOSTE, NU SUNT NIMIC. SI CHIAR DACA MI-AS IMPARTI TOATA AVEREA PENTRU HRANA SARACILOR, CHIAR DACA MI-AS DA TRUPUL SA FIE ARS, SI NU AS AVEA DRAGOSTE, NU-MI FOLOSESTE LA NIMIC. DRAGOSTEA ESTE INDELUNG RABDATOARE, ESTE PLINA DE BUNATATE; DRAGOSTEA NU ESTE INVIDIOASA; DRAGOSTEA NU SE LAUDA, NU SE UMFLA DE MANDRIE, NU SE POARTA NECUVIINCIOS, NU CAUTA FOLOSUL SAU, NU SE APRINDE DE MANIE, NU SE GANDESTE LA RAU, NU SE BUCURA DE NELEGIUIRE, CI SE BUCURA DE ADEVAR, SUFERA TOATE, CREDE TOATE, RABDA TOATE. DRAGOSTEA NU PIERDE NICIODATA... Sf. Pavel

Deci tot ce e bun naste din iubire.
« Ultima Modificare: 07 Iunie, 2008, 12:58:59 a.m. de Bllue »
Iubesc, deci exist.

07 Iunie, 2008, 01:00:13 a.m.
Răspuns #17

Just

Ati discutat voi frumos si multe ,dar ati pierdut esentialul :
Evitarea faceri de copii este sau nu un pacat ?

:)
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

07 Iunie, 2008, 01:03:39 a.m.
Răspuns #18

Paul

Sincer... cine sunt eu sa judec ce e bine si ce e rau... Totul trebuie sa plece din sufletul celui in cauza. Cineva a spus... ce e da sa fie da, ce e nu sa fie nu... Tot ce e intre acestea doua, nu vine de la Dumnezeu.
Iubesc, deci exist.

07 Iunie, 2008, 01:13:52 a.m.
Răspuns #19

liviu

Ati discutat voi frumos si multe ,dar ati pierdut esentialul :
Evitarea faceri de copii este sau nu un pacat ?

:)
Raspunsu biblic l-am expus de la bun inceput.. iar restul a fost o paranteza necesara! Dar "proba" se face usor: e ca un fel de relatie intre Pinochio si greierele acela.. Giminy, sau cum il chema (n-am mai avut timp sa ma mai uit si la desene animate, dar exemplul e destul de bun..!  :)