10 Octombrie, 2025, 09:38:35 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: sex inainte de casatorire?  (Citit de 59942 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

16 Octombrie, 2004, 01:21:54 a.m.
Răspuns #15

inoni

nu... daca esti fata si esti virgina.... si ai ajuns si la o varsta de 22 de ani.... ar fi o prostie

ca baiat.... hmmm... baieti virgine dupa 20 de ani sunt cam 1 la 300 asa ca.... mi-am incheiat pledoaria
Comaprativ cu idealul meu.... existenta ta mi-a umilit fantezia

20 Octombrie, 2004, 12:51:22 p.m.
Răspuns #16

bluelife

« Ultima Modificare: 14 Decembrie, 2004, 03:17:43 p.m. de bluelife »
Destiny is not a mater of chance,it is a mater of choice;it is not a thing to be waited for,it is a thing to be achieved!

20 Octombrie, 2004, 04:27:28 p.m.
Răspuns #17

DIANA

Vizitator
Ei, draga bluelife, viata nu e chiar o taverna pe care face cine ce vrea!
Si chiar daca merg pe ideea ta, adica atata timp cat daruiesti,e ok!parerea mea... , virginitatea nu e un dar pe care poti sa il faci de doua ori. Si tocmai de aceea, daca o daruiesti altcuiva decat sotului tau cu care ai jurat sa iti imparti viata, atunci nu stiu zau cine merita un asemenea dar! Da, poti sa iubesti si sa te daruiesti! Dar, vezi tu, legea care a venit sa interzica relatiile sexuale inainte de casatorie vrea sa preintampine, intr-un fel, riscul ca femeia sa se daruiasca de mai multe ori in viata. Si daca intri putin in atomica problemei, o sa vezi ca argumentele de la baza legii sunt foarte bine intemeiate. Nu vorbesc strict din punct de vedere religios! Gadeste-te din orice alt punct de vedere: biologic, emotional, social etc. tot ce tinde spre mai mult, mai multe, risca sa duca la instabilitate si apoi la lucruri mai grave. Sper sa nu te fi plictisit! Prefer sa te fi intrigat decat sa stiu ca ai adormit citind aceste randuri! ;)
« Ultima Modificare: 20 Octombrie, 2004, 04:32:45 p.m. de friend »

20 Octombrie, 2004, 05:09:28 p.m.
Răspuns #18

cv

Vizitator
intreb o nebunie: aveti idee cat de des apare in procesele din intrega lume ideea de nepotrivire de caracter si...ce inseamna asta?

nu-i intamplator si nici vorba in vant. e realitatea lumii in care traim
« Ultima Modificare: 20 Octombrie, 2004, 05:11:50 p.m. de Minerva »

20 Octombrie, 2004, 05:14:56 p.m.
Răspuns #19

viulian

Administrator
Si un raspuns la fel de nebun - cum iti poti da seama de caracterul si cum poti fi sigur acum pentru 20 de ani de acum inainte ca acea persoana este cea bine aleasa ?

(rog raspunsuri si de la cei care au avut o intuitie buna si au facut deja alegerea :) ).

20 Octombrie, 2004, 05:35:18 p.m.
Răspuns #20

DIANA

Vizitator
Exista raspunsuri foarte clare si fara echivoc la intrebarile voastre, insa mi-e teama ca sunt prea "religioase' si nu vreau sa intru acum, aici intr-o asemenea discutie.
In orice caz, "nepotrivirea de caracter" este de cele mai multe ori o scuza patetica a oamenilor care nu vor sa mai tina cont de idealurile si planurile pe care le-au avut candva, impreuna. Asa ca...la mine nu tin prafurile astea de "nepotrivire de caracter"!
Exista in fiecare dintre noi tendinte de tot felul. Ne place diversitatea, ne plictisim unii mai repede decat altii, iar societatea, prin regulile ei, in mare masura ni le alimenteaza. "Ma marit! Daca nu merge, doar pot divorta!" Iar idei de genul asta ne otravesc mintea si sufletul.
Sigur, poate se impunea sa existe si o cale de a destrama un lucru care nu merge si cu asta basta! Insa pentru multi dintre noi e contextul  perfect pentru a ne satisface dorinta de nou si de cele mai multe ori delasare in lupta din interiorul cuplului. Parerea mea!

20 Octombrie, 2004, 05:40:28 p.m.
Răspuns #21

friend

Vizitator
 :) Nepotrivirea de caracter e o smecherie judiciara ca sa te lase sa divortezi fara prea mari batai de cap si un fel de formulare politicoasa. Deci, cat de des apare notiunea asta? Cred ca foarte des! Dar, repet, in spatele ei se ascund multe.

Pentru Iulian, chiar daca nu au trecut 20 de ani de cand am ales,  ;D o sa incerc sa dau un raspuns in curand, aici, fiindca e mai amplu. Dar tu deja sugerezi ca raspuns... intuitia buna! ;D

20 Octombrie, 2004, 05:58:20 p.m.
Răspuns #22

cv

Vizitator
am scris serios ceea ce am scris. regret ca este asa... des se foloseste aceasta formulare. acest verdict se scrie in dreptul celor care vin la divort cu un singur argument si... nu dupa ani... ci dupa zile.
scuza patetica... uneori si eu gandesc asa dar deschid ochii si realizez ca traim intr-o altfel de lume iar daca acest lucru se intampla atat de des nu pot sa nu-l iau in calcul.
ceva a degenerat umanul din noi sau pur si simplu exista dezvoltari diferite ale omului din punct de vedere sexual... nu stiu daca spun bine sau corect stiintific dar e prea des fenomenul sa nu-l iau in calcul...

20 Octombrie, 2004, 06:23:22 p.m.
Răspuns #23

viulian

Administrator
O persoana doar ce ma lamuri ce inseamna aceasta nepotrivire de caracter, pe care eu am luat-o ad-literam, dar se pare ca inseamna neportivire sexuala :)

Da, asta e marele pericol, si de aceasta eu ii numesc _foarte_ norocosi pe cei care aleg odata si _bine_ (sunteti recunoscatori pentru asta ?!).

Pentru ca de cele mai multe ori, instinctul sexual este ignorat, este amanat, lumea se ocupa de orice altceva.. pana dupa casatorie, cand afla un adevar elementar ce trebuia stiut totusi. Si un juramant nu rezolva probleme care tin de fizic/temperament/sexualitate.

Si ce s-a schimbat in lumea de azi este ca libertatea sexuala a femeilor a sporit. E normal sa-si doreasca orgasm, sunt interesate de punctul G, doresc sa simta cat mai multe si sa se bucure de libertatea lor, etc; pe alta parte exista in continuare principiile din batrani legate de casatorie si astea le face sa isi ingaduie sa experimenteze doar daca sunt casatorite. Si la scurt timp descopera ca e clar ca trebuie si o potrivire acolo.. si casatoria e degeaba..
(asta e doar o idee, nu cred ca pot insuma toti factorii care sa contribuie la destramarea unei casnicii).

30 Octombrie, 2004, 11:58:53 a.m.
Răspuns #24

surfer1026

A fost o emisiune televizata care a concluzionat ca nepotrivire de caracter inseamna mai mult nepotrivire sexuala. Sunt de acord - desi suntem in mileniul 3, sexualitatea ramane pentru mare parte din oameni un teren alunecos. Emanciparea femeii din ultimele decenii nu si-a gasit din pacate un corespondent la fel de activ in schimbarea mentalitatii barbatilor. Am constatat relativ recent un usor curent de opinie in randul barbatilor cum ca statutul femeii moderne este f.mult influentat (in sensul restrangerii libertatii) de mentalitatea unei societati (inca) patriarhale. Acest curent alatura, intr-un mod inedit, atat femei cat si barbati in sprijinirea ideii de egalitate intre sexe - iata deci o veste buna pentru femeia moderna...
"Lasa lucrurile sa fie simple, cat mai simple cu putinta, dar nu mai simple de atat"

30 Octombrie, 2004, 11:42:39 p.m.
Răspuns #25

Lord_Saladin

Vizitator
 Ceea ce m-i se pare insa foarte interesant, e ca mai mult femeile sustin ideea conform carora ele trebuie sa ramana virgine pana la casatorie, mai mult decat barbatii... Cele mai multe femei doresc sa se daruieasca unui singur barbat.
 Nu e vorba de societate patriarhala... oh, prieteni, ce amarnic va inseala "zeitgeistul" !!

31 Octombrie, 2004, 01:13:20 a.m.
Răspuns #26

AL`Xandra

Vizitator
         Poveste...
........EA se trezi si-l cauta. Apoi, isi aminti ca nu-i retinuse numele. Sau poate ca nu i l-a dat. Nu voia sa creada ca a fost vis. A fost mult prea frumos. Apoi gasi dejunul si biletelul.
  "Buna dimineata, leneso! M-am simtit foarte bine azi-noapte, si de aceea trebuia sa plec acum. Nu voiam sa devina obisnuinta. Sper sa-ti placa dejunul. Macar atat puteam sa fac. Sa fii iubita! Cu respect, NECUNOSCUTUL."

Cam asa arata biletelul. Ea nu-si putu retine un zambet...
Spunandu-si in gand ...
  "Norocoasa tipa care va reusi sa te faca sa ramai si a doua zi cu ea~!!!"

P.S.   __Se pare ca nu era EA aleasa__
 :P

16 Noiembrie, 2004, 01:10:41 a.m.
Răspuns #27

serrenne

Ce minunat ar fi sa-ti gasesti alesul ( dar sa te gaseasca si el pe tine "aleasa") si sa traiesti fericit cu el pana la adanci batranetzi?!!!
Dar nu se intampla mereu asa!
De ce sa nu fim realisti si sa recunoastem ca sunt destule sanse ca la un moment dat sa ne dam seama ca alesul de langa noi nu este, n-a fost, n-a vrut sa fie sau pur si simplu n-a fost sa fie.Si atunci nu ne dam cu capul de aceasta "nepotrivire de caracter".
Si dand expresiei intelesul de natura sexuala nu esti de acord cu mine Diana ca este si in aceasta privinta posibil sa nu existe potrivire?
Eu sunt ferm convinsa ca esti un norocos daca te potrivesti perfect!
Oamenii nu sunt stas, scosi pe banda, sunt diferiti, din toate punctele de vedere, inclusiv sexual si ca sa pun punctul pe i, ca dimensiuni pana la urma.Si in final neintelegerea din dormitor iradiaza si in celelalte sfere ale convietuirii.
Nu vreau sa ma rezum doar la acest sens al expresiei!
E adevarat ca se mai foloseste si ca scuza si asta e demn de blamat!
Dar sa nu nesocotim si importanta unei "potriviri" pe care daca ti se da voie sa il cunosti pe celalalt doar dupa casatorie cum spuneti voi atunci sansele de esec sunt sporite.E vorba aici inclusiv de a trai practic cu cineva sub acelasi acoperis.Ceea ce nu e lucru usor si nu depinde numai de bunavointa noastra pana la urma ci si de asa-zisa potrivire.

16 Noiembrie, 2004, 03:19:05 a.m.
Răspuns #28

DIANA

Vizitator
Nu, serrenne, eu nu cred ca exista nepotrivire sexuala. Dar asta e mai mult asa, pentru mine, si poate fi discutat intr-un cadru mult mai intim. Aici risc sa plictisesc sau sa irit. Iti spun doar ca nepotrivirea sexuala, ca si cea de caracter sunt niste gaselnite ale societatii fals emancipate in care traim. Pe verificate si incercate! ;)

10 Martie, 2005, 01:24:28 a.m.
Răspuns #29

DIANA

Vizitator
fiercare isi face placeriler atunci cand simte nevoia
Sper din tot sufletul ca nu e asa! Ar insemna sa fim o lume de degenerati si atat!