11 Octombrie, 2025, 11:44:41 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Varful cu Dor - Hanul Viilor  (Citit de 732672 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

14 Decembrie, 2005, 03:47:15 p.m.
Răspuns #1335

Lady Allia

Mulţumesc Domniţă Lorelei că ai aprins lumina...am ştiut să o găsesc astfel mai bine de departe...! Hanul nostru pare a fi o insulă de linişte şi frumuseţe, pe când toate locurile pământului îţi închid porţile şi îşi sting luminile...el e singurul care are mereu o lumină de căldură şi speranţă aprinsă...parcă te îndeamnă..."încă un pic şi ai ajuns"...da...şi am ajuns în locul unde durerea nu ajunge, iar tristeţea moare încet, deoarece nu mai are pe cine atinge.
Acasă...ce cuvânt frumos pentru cei care ştiu să îl simtă...acasă într-un han...acasă într-un suflet....acasă unde luminile sunt blânde, iar focul mocneşte...vorba dulce te aşteaptă cu fericirea după uşă pregătindu-ţi aşternutul de petale şi răvaşe de dor...acasă...da...ahhh...poate voi fi şi eu acasă într-o zi..., dar până atunci voi poposi în locul acesta care tot acasă este...unde prietenii ştiu să simtă, să râdă şi să plângă, iar drumeţii ştiu să îţi lase amintirile în fiecare ungher...să le găseşti...şi să le apreciezi...să înveţi să mergi mai departe.
Cred că până vor reveni poveştile, iar hangiţa şi trubadurul nostru se vor aşeza din nou printre noi cu vorbele lor calde şi frumoase...mă voi întinde puţin pe acest covoraş de lâniţă lângă foc...să simt mai aproape amintirile pe care le spune focul...

15 Decembrie, 2005, 03:49:31 a.m.
Răspuns #1336

valericanicolescu

Buna seara oaspeti,sant printe voi,v-am ascultat toate povestile minunate la care visati ca sa va odihniti de ce este afara,sa va mangaiati sufletele obosite si sa vorbiti despre iubire curata care de mult a disparut.V-am ascultat vobind despre stele ,despre,soare,despre munti cu izvoare crstaline, cu poienite pline de flori si vietuitoare de la baza pana suuuus...in varf.a-ti omis un oaspete cel mai de seama,pe care IL invit sa vina in mijlocul vostru,sa va trezeasca din somn chiar daca nu dormiti si sa va vorbesca prin mine,ca El a facut toate lucrurile de care voi va bucurati atat de mult.Ah daca va-ti bucura mai mult de El si apoi de creatiunea Sa,s-ar putea sa-L iubiti atat de mult incat sa nu va mai despartiti de El niciodata.Si din iubire ati incepe sa-L ascultati cu tot ce va cera El in testamentele Sale.Iar celor ce aleg sa-L asculte le promite viata vecinica in slava si marire cu cununi pe cap si un loc in cetatea Sa Sfanta noul Ierusalim si muuulte... altele pe care omul nu le-a vazut si la mintea lui nu au putut sa ajunga.Iata ce am scris eu despre acest barbat:
    VESNICUL BARBAT
Dintre toti din univers,
un barbat Sfant am ales
Drept curat si luminos
Domn iSUS HRISTOS

Domnul vine sa ma ia,
Sus in ceruru voi zbura,
Sant miresa-n casa Sa
Pentru  vesnicie

M'a iubit cu-adevarat,
M'a creat si intrupat,
M'a hraneste ne-ncetat,
Viata mi-a redat.

IL astept cu dor curat,
Pe-Nparatul Cel Prea-Nalt
Rege peste tot si-n tot,
Domnul Savaot
                 AMIN
Deci prea iubitilor pentru ca va-ti odihnit in acest han minunat,incepeti sa cugetati zi si noapte la Cel ce a creat toate lucrurile vazute si nevazute,si intorceti-va la El ca sa vina peste voi vremuri de inviorare,de iertare,salvare,mingaiere divina,iubire,adevar si dreptate,intelepciune,pricepere si cunostiinta,pace,credinciosie,indelunga rabdare,infranarea poftelor,facere de bine,neprihanire si mostenire vecinica etc.
A Lui sa fie Slava,Marirea,Puterea ,Taria,Lauda,Adorarea Totul.
    AMIN
  valericanicolescu@rdslink.ro

Sant din craiova,sincera,religioasa,hotarata,
calma,persistenta,responsabila,modesta,loiala,sociabila,comunicativa,sensibila,tandra ,vesela,eleganta,amabila,inteligenta etc.

15 Decembrie, 2005, 07:52:38 p.m.
Răspuns #1337

cv

Vizitator
Dragi prieteni, treburile ma tin departe un timp dar nu ma ratacesc de voi
Din fiinta in fiinta voi colinda si voi ajunge la inima voastra,
Nimic nu este mai frumos decât apele din vise iar visele
Nicaieri mai calde decat langa domnitele dragi, langa trubadur si oaspetii hanului

Am aprinsi lumina si am intetit focul. Am adus bucate dupa gusturi. Bucurati-va de caldura, de povesti, de prieteni... si nu uitati de vise!

15 Decembrie, 2005, 09:32:15 p.m.
Răspuns #1338

sunshine

OOOOOO!La capitolul vise sunt experta.Viata mea a devenit un vis , visez si ziua si noaptea(cand nu am de ales) la ce frumoasa va fi viata mea din vis, la cat de fericita voi fi in vis, la iubirea nemarginita din vis, la visul din vis.
     Bune bucate, bun vin, frumos foc dar... unde-i trubadururl? Cam liniste in seara asta, o fi lumea obosita , goana dupa cadouri......
     Eu astept , hangita, poate ni se alatura cineva, sa vorbim pana atunci despre magia Craciunului.
    Sper sa gasesc si eu o camaruta libera sa-mi odihnesv visele si sperantele.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

15 Decembrie, 2005, 10:10:04 p.m.
Răspuns #1339

Evangeline

Am poposit din nou pe la han. Sunt tare ocupata cu pregatirile de Craciun si am venit sa vad cum stati voi cu pregatirile ::) Din pacate hangita nu-i si nici prea multi oaspeti :(. Am sa ma asez aici langa sunshine sa mai vorbesc cu ea :) AM sa beau si un pic de vin fiert, ca tare e frig afara si-ti inghetata ;D ;)

:-*
Never, never quit!

16 Decembrie, 2005, 08:05:55 a.m.
Răspuns #1340

sunshine

A fost frumos, kytty draga, aseara.
  Esti o dulce si povestesti minunat.Dar vinul cred ca m-a adormit, nici nu stiu cum am ajuns in camera mea.Acum as avea o problema.Unde este trubadurul sa ma repeada pana in oras, sa mai fac niste cumparaturi pt Craciun si sa pun la poste scrisorile celui mic , scrise lui Mosul.TI-am spus aseara ca si eu i-am scris Mosului, astept noaptea magica de Craciun , sa primesc picul de iubire cerut si lacrima de fericire promisa ;)
   Sper sa ne vedem diseara la gura sobei , sa se adune mai multi ca nu stiu ce-i cu ei, probabil au ramas blocati printre troienile de zapada.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

16 Decembrie, 2005, 09:39:13 p.m.
Răspuns #1341

sunshine

Mai copii, dar mai lasati schiatul si intrati sa va incalziti cu o ciocolata calda. Focul arde in semineu, eu stau singura aici, mi-e frica de lup !

16 Decembrie, 2005, 10:06:28 p.m.
Răspuns #1342

Lorelei

Uite ca am aparut si eu, un pic rebegita de frig, asa ca nu m-as da in laturi de la o ciocolata calda  :D Bine te-am gasit Raza de soare!
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

16 Decembrie, 2005, 10:33:46 p.m.
Răspuns #1343

cv

Vizitator
brrr, chiar ca-i frig azi. am adus canitele si un zambet.  ;)
azi, iesind din timp, din vise,
musteri caut prin unghere
unde sunt visele scrise
cu mers tandru de pantere?
« Ultima Modificare: 16 Decembrie, 2005, 10:38:44 p.m. de Minerva »

17 Decembrie, 2005, 05:32:52 p.m.
Răspuns #1344

Lady Allia

Ah dragii mei ce fulgi cad afară şi ce frumos sclipeşte zăpada...:)...ce vreme de stat pe lângă sobă şi de depănat poveşti...poveşti despre Crăciun, poveşti despre plecări şi veniri...despre suflete şi despre iubire....poveşti despre poveşti şi oameni...Cât de dor îmi era să revin la voi...la Hanul cu dominţe şi prinţi din adevărate basme...la Hanul unde cea mai minunată şi înţeleaptă Hangiţă ne este gazdă alături de Trubadurul care deapănă poveşti dulci şi are vorbă blândă...la Hanul unde totul este aşa cum trebuie să fie...unde mereu pâlpâie luminiţa care ne arată drumul spre casă...şi mereu arde focul care să ne încălzească de gerul din noi...
Eu intru şi înainte de a mă retrage în odăiţă...am să stau un pic lângă foc...şi voi mai privi pe fereastră la fulgii mari ce dansează...
Bine v-am regăsit dragii mei...cât de frumoasă e mireasma sufletelor voastre care se simte din fiecare ungher....

17 Decembrie, 2005, 08:21:04 p.m.
Răspuns #1345

sunshine

UNDEEEE? UNDEEEEEEE? Unde ninge? :'( Vreau si eu zapada!
     Si voi stati in han pe asa o splendoare de ninsoare? Ia , hai ,imbracarea si afara la bulgareala.Vinul si povestile se pot spune si mai tarziu. Pun pariu ca trubadurul nu e in han. Atrecut adineauri un pezevenghi de baiat pe langa mine, pe un celofan si zbiera din toti rarunchii PARTIIIIEEEEEE!!!! Semana tare mult cu trubadurul nostru.
     Haideti, ca va astept cu saniuta!! ;D :o

18 Decembrie, 2005, 01:44:00 a.m.
Răspuns #1346

Lady Allia

Care trubadur?...Ha...cred că eşti tu Sunshine...:)...da...cred că tu ai trecut aruncată pe celofan strigând cât te ţineau plămânii : PÂRTIEEEEEEEEEEE !....:) Săniuţa e aici singură şi pregătită doar...tu eşti acolo dându-te cu celofanul, bulgărindu-te...toată eşti de zăpadă până în vârful urechilor...:)...haha...Doamne...cineva să o ia pe fata asta şi să o aducă înăuntru că imediat o să avem un omuleţ de zăpadă umblător...! Eu mă duc să îi fac un vin cu piper şi scorţişoară....şi o să îi încălzesc (cu voia hangiţei dragi care şi ea este cu doi bulgări imenşi în mâini şi cu gura până la urechi)...odăiţa.
Eu nu mă mai bag între voi că am primit un bulgăr...cred de la Lorelei sau de la un_suflet...de era să îmi scadă ratingul de elf prevăzător...:))...offf....şi ziceam că sunt singurul copil...Doamneeeeee ce mă bucur să ştiu că sunteţi aici.... :-*

18 Decembrie, 2005, 02:47:14 p.m.
Răspuns #1347

desdemona

Am plecat.Am vrut sa-mi incep aventura mea...adica sa-mi incep viata mea...Eram atat de entuziasmata,dar nu am stiut ca ma voi rataci.Ratacita,obosita,cand am inceput sa-mi pierd sperantele..apare in calea mea un han.are ceva special hanul asta si ma atrage.Vreau sa aflu ce este cu el...si merg tiptil tiptil sa vad ce este pe acolo.Ma furisez cum pot eu mai bine,ca sa nu ma fac observata...Off..prostuta de mine...nu vad ca este pt toata lumea deschis!Dar ce-mi vad ochii...multe zambete...multa lumina..Se simte culdura..dar focul inca nu este aprins...se pare ca vine de la oaspetii sai.
Imi zic...asta este locul pe care l-am cautat.Dar oare ma veti primi?
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

18 Decembrie, 2005, 02:48:28 p.m.
Răspuns #1348

Gordius

Dragele mele domnite si boieri dumneavoastra,

Va cer smerit iertare pentru ca, intr-o clipa de ratacire, am vrut sa parasesc potecile care merg catre han pentru zarile intunecate si indepartate, de dincolo de noi. Dupa cateva zile de drag prizonierat, urmate de urgente treburi la curtea Imparatului Zorilor, ce si-a maritat fata - singur motiv pentru care draga noastra Hangita m-a lasat sa lipsesc pentru o zi doua, legandu-ma cu fir de borangic ca sa nu uit drumul spre casa - m-am intors in mijlocul vostru, m-am intors acasa cu inima obosita dar plina de bucuria revenirii... Si cu un stoc de saniute cu pod de lemn fermecat si talpici faurite din metale pretioase, de catre gnomii cei priceputi din inima Muntelui Fericirii.

Bun regasit, dragii mei! Si bun venit, Domnita Desdemona!

18 Decembrie, 2005, 02:53:29 p.m.
Răspuns #1349

cv

Vizitator
Bun venit, domnita Desdemona_des ! Aici insa greu sa intri neobservata Domnita ;)
Am adus bucate, zambet asa cum am promis si mai ales am adus inapoi (cu voia lui) trubadurul drag hanului.
Sa-ti fie sederea placuta, veselia si prietenii aproape!

Gordius erai asteptat, cred ca esti primul care prefera... prizonieratul :D

bun venit prieteni   :-*
« Ultima Modificare: 18 Decembrie, 2005, 02:56:52 p.m. de Minerva »