09 Octombrie, 2025, 11:45:31 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Varful cu Dor - Hanul Viilor  (Citit de 730829 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

23 Noiembrie, 2006, 08:17:51 p.m.
Răspuns #1830

anushca

Vizitator
Stiam, stiam ca o sa-mi raspunda un glas catifelat. Spuneam astazi: nu stiu daca le-au placut gandurilor mele prietene povestile spuse aici! Niciodata n-am stiut cat le plac povestile mele dar am clipit, am inchis ochii si asteptam, asteptam ceva ca atingerea unei aripi de fluture pe obraz.
Nu m-a atins, pe pereti jucau reflexe rosii, palide, mai mult banuite, se ingustau si se intareau. Incercam sa zaresc mesajul ascuns in imagini... Am traversat un coridor si m-am pomenit in pragul unei incaperi luminate de focul aprins intr-un camin. Sa fie acelasi han? Parca nu era atata veselie dimineata. Domnita just mi-a intins o cana de vin si pajul meu drag a venit timid. Auzi la el nu vrea sa deranjeze! Cum sa nu vrei? Ba deranjeaza-ne Domnita, zambetul tau e binevenit. Uite, draga Domnita just a adus impreuna cu mine vinul din pivnita si tot ce imi doresc este sa va stiu zambind.
Rosesc. Mereu gandurile acestea  frumoase au stiut sa transforme chiar si un vis in realitate. Zambesc si nu-mi mai trebuie atingerea aripii de fluture. E mai importanta de mii de ori prezenta unui zambet.

23 Noiembrie, 2006, 08:50:05 p.m.
Răspuns #1831

desdemona

cand te procopsesti cu mine de fapt sunt doua persoane..intr-o singura mână..o sa ne primesti?
eu incerc sa ascund ochii jucausi ai iubirii mele,dar sunt atat de sclipitori ca" s-ar putea iubitule draga sa fim descoperiti".
unde merg eu vine si el..si invers.
am sa il rog sa stea cumintel colo cu mine sa nu incerce sa ma gadile ca o sa fie niste rasete tare zgomotoase,dar pline de iubire.
 acum,ca paj..imi fac datoria si imi intreb Domnita de ce are nevoie?
eu sunt mereu la datorie.. ::)
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

23 Noiembrie, 2006, 08:59:09 p.m.
Răspuns #1832

Just

Si eu zambesc Hangita ,Domnita. Ori de cate ori citesc gandurile tale iti simt sufletul plin de caldura si ma cuprinde asa o mare dorinta sa ma las furata de atmosfera aceasta ,e o altfel de realitate ,atat de frumoasa si lipsita de griji. Aici pot sa zambesc din suflet si randurile acestea ma linistesc .

Cred ca intotdeauna Hanul si Castelul vor fi locurile mele preferate ,in odaile lor imi gasesc refugiu :)
  Iaca ,sa poftim si putina turta dulce alaturi de vin si de zambete. La cat mai multe!

And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

23 Noiembrie, 2006, 10:20:14 p.m.
Răspuns #1833

|ngerMorT

Offff... ne ingrasam rau de tot aici la Han!  ;D Mai niste turta dulce, mai un vin fiert, mai o ciocolata calda, mai o d'aia, mai o d'aia si uite asa plesensc hainele pe noi  :P Bine v-am gasit dragele mele  :-*
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

23 Noiembrie, 2006, 11:40:31 p.m.
Răspuns #1834

anushca

Vizitator
Domnita Zambet, tu si Ingerul tau drag puteti rade fara frica aici. Niciodata nimeni nu a fost dat inapoi de la bucurie.Eu sunt sigura ca toti se vor molipsi de la vapaia din ochii si inimile voastre. S-apoi aici este Domnita Elfa si sufletul ei Catalin.Daca asculti atent se aude ecoul glasului lor pastrat in unghere, Este |ngerMorT radiind la randul ei alaturi de printul ales, hangita are un trubadur... Te inseli crezand ca nu mai sunt si alti frumosi nebuni roz.

Domnita just cum stie Domnia ta sa ma alinte si sa ma faca din biata hangita sa fiu regina pentru o clipa. Iti multumesc. Stii... aici nu-i chiar alta realitate. Ce-i drept vorbele sunt poate mai blande... dar ele vin de la aceeasi oameni pe care-i poti intalni pe strada. Simpli, banali poate la prima vedere... dar in sufletul lor sta ascuns visul. Uneori ne temem sa spunem visul, e greu sa-l rostim... aici nu-i greu nimic

|ngerMorT, daca e pe alese... Si cum sa-ti spun bine ai venit fara o cupa de vin?Sa te intampin fara a-ti da din placinta de coacaze? Azi am si adus alune de padure... iar domnita just alte minuni. Dar nu gusta daca esti la slabire! Si nici sa nu razi cu noi. Stii... rasul ingrasa ;) Hai sa fim seriosi: ospateaza-te si te veseleste! Ai o viata si zau de nu-i pacat sa dai cu piciorul la asa oferte :-*

24 Noiembrie, 2006, 12:10:30 a.m.
Răspuns #1835

|ngerMorT

Vai...dar un inger e frumos oricum! Norocul meu  ;D Si mai e si vorba aia.."grasa si frumoasa"  ;D Asa ca hangita draga, adu-mi cate putin...din toate! Portia de ras sa fie totusi XXL! Ca doar d'aia e el hanul aici mereu cu portile deschise! Sa ne veselim oameni buni!

Sa uitam impreuna de necazuri, de tristete macar pentru o clipa si sa ne bucuram impreuna!  :-*

Va iubesc dragilor
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

24 Noiembrie, 2006, 12:41:11 a.m.
Răspuns #1836

charlie

Vai...dar un inger e frumos oricum!

te contrazic... depinde de care inger....

Va iubesc dragilor

you really do ?  ::)
« Ultima Modificare: 24 Noiembrie, 2006, 12:50:02 a.m. de nimeni »
You believe but what you see
You receive but what you give

24 Noiembrie, 2006, 01:07:05 a.m.
Răspuns #1837

|ngerMorT

Un Inger asa ca mine  8)

Si da, chiar va iubesc mult.  :-*

24 Noiembrie, 2006, 09:44:27 p.m.
Răspuns #1838

Lady Allia

Alune!?! Iupiii si eu vreau din alunele culese de draga mea hangita! Vreau si cozonac si coacaze..., vreau si un paharel de vin fiert si o bucatica de poveste langa gura sobei daca este cu putinta... Deci..., cine incepe???  ;D :) ! Eu ma intind jos pe blana de urs si ascult in timp ce focul se joaca pe perete, iar hanul se umple din nou de prieteni si musterii noi si alesi...  :)

27 Noiembrie, 2006, 09:52:00 p.m.
Răspuns #1839

Semiramis

Global Moderator
am trecut mai devreme pe aici şi mi s-a părut că am zărit hangiţa. să mă fi înşelat oare? nu cred. alerga pe potecă, spicele-i cădeau din păr. poate-o fi plecat după alune?
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

28 Noiembrie, 2006, 02:56:11 p.m.
Răspuns #1840

Lady Allia

Hmmm! Nimeni nici o poveste, iar eu am adormit visand povesti... povesti cu iarna, cu feti frumosi, cu zane,...cu unicorni...Daaaa! Ufff, ce dor imi este de ele... si de elfii mei dragi... Haideti careva cu o poveste... Hangita draga? Poate incepi tu asa cum se cuvine... cu un vin cald, cozonaci, un zambet larg si o poveste...    :) :-* :) !

29 Noiembrie, 2006, 10:57:30 a.m.
Răspuns #1841

anushca

Vizitator
Povesti, mereu vor domnitele dragi povesti. Si uite, cat mai stau acasa am cautat si am dat de o poveste din "ciclul Jucării pentru copii" a celui ce semneaza ovidiu oana- parau. Tocmai buna sa zambiti inainte de somnic ;)
La plimbare-n curtea largă,
Câţ-Pisoiul vrea să meargă
Spre poiată, unde-n soare,
S-a stârnit o zarvă mare.

După stratul cu petunii,
Stă pândind din ochi păunii,
Care ţipă-n disperare
Liniştea s-o înfioare.

Toropite-n clăi de pene,
Cinci găini culeg alene,
Râmele imaginare
În grădină, pe cărare.

Dar deodată, din senin,
Douăzeci de vrăbii vin
La doi paşi. Şi se opresc
Gureşe şi răscolesc

Prafu-n care se-mbăiază
Şi pe pene îl pudrează.
Iar ăst-timp, pisoiul are
Aplecări spre vânătoare.

Cea mai mare dintre vrăbii
Vrea s-apuce-n gheare-săbii.
Se-ncordează şi ţinteşte,
Săritura-şi pregăteşte.

Şi deodată: ţuşti spre ea
Peste-o frunză de lalea.
Însă chiar când e în zbor,
Latră Ham-Căţel de zor.

Supărat că prada-i fuge,
Căţ-Pisoi aproape plănge.
Ba, mai mult se înfioară
Când dă bot în cioc c-o cioară.

Cioclul negru îl priveşte,
Penele şi le zburleşte
Deranjat pentru nimică
De puiuţul de pisică.

Umilit şi speriat,
Câţ-Pisoi s-a resemnat
Şi prima dată simte-n el
Adversitate spre căţel.

- Nu-i nimic ! Când mă fac mare
Şi-o să plec la vânătoare,
O să-l las închis în şură,
Poate-aşa tace din gură.

Daca sunteti oleaca mai marisori (nu bag mana-n foc) poate o sa va mai spun eu una pana plec.
Oare mi-au zambit domnitele? ::)

29 Noiembrie, 2006, 12:16:09 p.m.
Răspuns #1842

Lady Allia

Daaa... am zambit larg si frumos cum doar tu stii sa ne faci sa zambim!
Eu mi-am amintit pentru cateva clipe de copilarie si mi-am amintit cu placere. Tin minte ca si eu eram un fel de Cat-Pisoiul cand eram micuta  ;D... Urmaream orice gaina sa vad ce face, unde racaie prin pamant, fugeam dupa vrabiute si orice pasarele care stateau un pic pe jos ... :), muream de frica curcanului si dupa ce il atatam un pic fugeam pe prispa casei si inchideam usita... :) ;D :)... Ehh...!

29 Noiembrie, 2006, 05:23:29 p.m.
Răspuns #1843

Lady Allia

Noaptea..., iarasi s-a lasat noaptea si ne-a surprins aici..., in acest loc unde iubirea canta cel mai frumos, iar Luna stie parca sa priveasca pe fereastra si sa ne sarute fruntile pline de intrebari...
Focul arde si... un tanar tocmai a intrat in han... E plin de praf si obosit..., dar are suflet tanar si ochii plini de mister..., parca ar fi adunat in ei tot miracolul noptii de afara.
Hangita nu este probabil s-a dus sa se odihneasca pentru ca este obosita...uneori viata si dorul te oboseste tare rau..., sau poate s-a transformat din nou in ultima Regina a Unicornilor si alearga alaturi de printul Gordius in lumea viselor noastre sa ne sarute cu iubirea si bunatatea...
Hanul insa isi aprinde singur lumanarile..., caci am uitat sa va spun...aici totul este fermecat..., totul vorbeste si canta..., pana si scaunele ne leagana si ne soptesc povestile celor care le-au ocupat inaintea noastra...
Tanarul se aseaza la o masa retrasa...si scrie..., iar lumanarea incepe sa planga ceara..., in timp ce trandafirul din vaza imprastie cele mai frumoase miresme iasomiei de alaturi... Tanarul le surade si luand o chitara incepe sa cante incet poezia scrisa de el...
E tanarul bard..., defapt poate acelasi de alta data..., dar oare se intoarce ? Se intoarce sa ne povesteasca pe unde a umblat?
Focul arde in vatra..., flacarile isi aruca umbrele pe pereti, iar acestea danseaaza o sarabanda nebuna... impletindu-se cu sclipirile stelelor si ale lunii...
Un elf de tare departe intra si imi aduce ravas din tara mea..., iar printul meu imi adoarme in brate...
Cainii latra si urla, iar caii musteriilor necheaza din cand in cand fericiti...
Steaua hanului straluceste puternic pentru a lumina calea celor rataciti..., iar povestile stau atarnate de buze ce inca nu vor sa vorbeasca...

canta bardule mai tare
canta lin, frumos si dulce
tot ce-i rau ca sa dispara
tot ce-i bun ca sa ramana...
canta bardule mai tare
sa te-auda de departe
si sa vina iar in Han
sau macar sa scrie-o carte
canta bardule mai tare
tot ce-i rau ca sa dispara
iara inimile grele dorul lor
ca sa si-l culce
canta bardule mai tare
vreau s-adorm la cantul tau
ca sa stiu ca maine-i bine
si nicicand nu va fi rau...

30 Noiembrie, 2006, 08:33:38 p.m.
Răspuns #1844

Just

Cioc -Cioc? Buna seara ,dragilor! Am trecut asta seara pe la voi sa ne veselim nitel pentru ca e zi de sarbatoare .Hangita ,domnite !? iaca am pregatit o prajitura cu miere si am mai adus si niste scoruse din gradina mea.

Canta bardule mai tare
 Astazi e zi de sarbatoare
 Canta bardule frumos
 Ca sa ne distram copios :).

And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."