Atatea cantece frumoase, prieteni !
Am sa scot din cufarul meu niste dinari auriti, si am sa ii var in buzunarul hangitei... va ofer o cupa de vin fecaruia...
Tie, Diano, iti ofer o cupa de vin care sa te intareasca, si sa iti ofere clarviziune cand drumurile tale te vor purta prin paduri intunecoase in urma vanatului...
Tie, Trubadurule, iti ofer o cupa de vin al inspiratiei... fie ca minunatul tau dar sa se inzeceasca, o, tu , cantaret al fericirii !
Tie, Danyela, iti dau o cupa de vin al inocentei, ce sa te ajute in viata si sa te fereasca de ispitele ce t-i le aduce vantul necrutator al vietii...
Tie, Samiel, vant al Saharei si stegar al ostirii arabilor, iti dau aceasta cupa de vin, ce sa iti dea taria de a te purta si de a te intari in noptile instelate cand zbori deasupra dunelor de nisip ale desertului nesfarsit...
Tie, Voinicule, iti dau o cupa de vin, sa te ajute in toate zilele vietii tale, sa te intareasca si sa fii aparator al dreptatii, o sabie a justitiei ce sa ne apere pe noi.Sa fii intre noi omul puternic, si cel priceput in manuirea sabiei si in mestesugul armelor.
Tie, Surioara, fie ca acest vin sa te ajute sa ne fii tuturora precum o sora iubitoare, ce ne iubeste si ne oblojeste ranile si besicile ce le avem de atata amar de drum.
Iar eu, Muzafer, beau acest vin ca sa imi deschid inima, si sa primesc in mine comoara cea adevarata...
Sa bem cupa... si sa ne veselim...