10 Octombrie, 2025, 01:46:34 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Varful cu Dor - Hanul Viilor  (Citit de 731675 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

30 Noiembrie, 2006, 10:01:52 p.m.
Răspuns #1845

anushca

Vizitator
E toamna tarzie si e o liniste cu miros de lunca. La han s-au aprins luminile de mult si eu stau in prag sub vechiul felinar si privesc pe alee, putin prezenta.... puin cu gandul departe
Ma uit in jur: si natura a incaruntit.  Acum o saptamana  cineva pictase pomii in rosu, galben aprins, sau galben palid si astazi constat ca s-au schimbat toate in aramiu. Putinele frunze intarziate sunt purtate de vant lasand copacii ca pe niste batrani ce nu mai au pe nimeni aproape.
Ma uit in jur: simt ceva pentru care nu gasesc nume potrivit dar nu-i pot spune sigur bucurie... Ai mare dreptate, Domnita Allia: viata te oboseste tare rau uneori. Si totusi ziua aceasta are ceva magic... As vrea sa fiu copil sa rad din toata inima si lumea sa se intinda in fata ochilor mei ca o pajiste iar soarele si iarba sa le simt mirosind a izma...
Privesc aleea de sub vechiul felinar... O sa vina iarna, sarbatorile... Cat de departe o sa fiu? Mi s-a facut frig... O sa intru sa admir focul cu o cana de vin alaturi si am sa-mi amintesc vechile povesti pentru ca lumea povestilor razbate si acolo unde culorile se sting daca o inima bate cald pret de o clipa alaturi de a ta.

Multumesc, Domnite dragi!
« Ultima Modificare: 30 Noiembrie, 2006, 10:10:19 p.m. de cv »

05 Decembrie, 2006, 06:53:47 p.m.
Răspuns #1846

anushca

Vizitator
Dragelor si dragilor v-ati facut ghetutele? Un zambet cu aroma de copilarie o sa poposeasca la cei care nu uita in seara asta sa zambeasca. Mos Nicolae este protectorul copiilor si le aduce negresit daruri... daca-au fost ascultatori. Oare ati fost? ::)
Eu las pentru fiecare urarea de a avea sarbatori asa cum va doriti. Sper sa nu va rataciti de copii din voi niciodata si mai sper sa avem ocazia sa ne vedem pentru o colinda inainte de sfarsitul anului.

Sarbatori fericite,  :) si...  :-*

05 Decembrie, 2006, 07:23:09 p.m.
Răspuns #1847

Semiramis

Global Moderator
îmi tot fac ghetele şi le pregătesc de le-am tocit până acum.
baftă la cadouri, la mai multe!!!
 ;D
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

17 Decembrie, 2006, 01:34:07 a.m.
Răspuns #1848

Lady Allia

A'maelamin nápoldë Ar-Feiniel, a'maelamin Ilúvënis Tasartir...naa lye omentien...cormamin anfaug sornion ele lle  :'( !

Dragul meu print Gordius, draga mea Printesa Minerva...nu ne-am vazut demult, inima mea este trista pentru ca nu va vede...!

...Pentru prima data...dupa atata timp simt frigul...! In hanul nostru lipseste ceva... Unde sunt cei din inimile carora s-a nascut acest han? Era hanul nostru fermecat...hanul care stralucea prin puterea iubirii si a frumusetii..., a caldurii si prieteniei...! Steaua lui calauzea orice suflet trist si ratacit... Asa l-am gasit si eu..., asa am intrat si eu pentru prima data in aceasta lume a iubirii...pasind pragul hanului...unde povestile erau de basm, hangita era mereu aici..., trubadurul si printul nostru mereu ne incanta cu cate un cantec..., Lorelei nu uita niciodata sa ne incante prin frumoasele ei cuvinte...
Bradul este in mijlocul hanului...gol si infrigurat...Asteapta ca hangita lui iubita sa ii surada din nou, sa il imbrace de sarbatoare impreuna cu minunatul ei trubadur...sa umple odaile de caldura si frumusete..., de miros de cozonaci si vin fiert...

Iubirea si copilaria iubitii mei exista...mereu...atata timp cat le dam noi insine voie sa intre si sa ramana in sufletele noastre! Ca sa fii copil trebuie sa iti dai voie sa visezi !

Viseaza Printesa mea iubita...viseaza, iar copilul din tine va stii ce sa faca mai departe!

17 Decembrie, 2006, 09:42:52 a.m.
Răspuns #1849

anushca

Vizitator
Draga mea Domnita Allia, uita tristetea! Zambetul celor dragi e important si uneori singur el poate face minuni. Uite, am aprins vechiul opait sa luminez ziua asta mohorata, am facut focul, am scos painea aburinda din vatra, am pus stergar curat. Merinde sunt dupa gustul fiecaruia.

Vorbeam de vreme si mi-am amintit ca zilele astea colindand dupa una alta am zarit pomii impodobiti, dar nu cum se cuvine la vreme de decembrie, cu o cusma de nea, ci... pentru primavara. S-a schimbat oleaca randuiala firii. Vechiul calendar abia ne posteaza la inceput de decembrie si ei sarmanii... Frumosi tare erau si mila mi-a fost ca o sa vina iarna peste gateala lor de flori

Revenind, Allia draga, daca vremea s-a schimbat... ne-am schimbat si noi. Intreba cineva intr-un topic pe aici daca distanta e dusman... apai este, sigur ca este. Face si desface cum nici nu banuim. Dar nu sta catranita, ai grija de tine si de sufletel si sa va dea Domnul liniste si zambet, sanatate si tot ce-i drag inimii voastre

17 Decembrie, 2006, 01:41:44 p.m.
Răspuns #1850

desdemona

apoi noua ne era dulce vorba si cald sufletul,si mai era o zicala..avem grija unul de altul.
hanul  apartine varstei de aur amintita de Ovidius si Vergilius "curgeau peste tot rauri mari de nectar si de lapte/picuri de galbena miere cadeau din stjarul tot verde"
eu nu am harul scrisului frumos...dar asta nu ma impiedica sa vin la hanul cel de mult neuitat.

"Îngerii cântau,
Păstorii fluierau
Magii se-nchinau,
Toţi se bucurau. "

am inceput sa agat clopoteii aurii pe la usite..haideti..dragilor..vreau sa aud clopoteii a venire
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

27 Decembrie, 2006, 12:55:38 a.m.
Răspuns #1851

Gordius

Trubadurul ostenit si bolnav s-a adunat de pe drumuri in noaptea asta ca sa va ureze Craciun fericit. Ii e dor de han, de zambete, de povesti si a pribegit prin lumea larga prea mult, pana si-a ratacit cantecul.

Dar a gasit un brad de Craciun pe care l-a adus la han, chiar daca a facut-o cu intarziere.

Fac focul, pun vin la fiert si ma asez in fata vetrei, cu privirea pierduta in flacari, visand si inganand parca pentru sine, parca pentru altii:

Dulce galbenă gutuie cum şi eu bălai eram
   Mi-a pus mama o gutuie ce se coace-ncet la geam
   Aş muşca-o dar mă doare mă cuprinde-un fel de jind
   Iar acum că trece anul parc-o văd îmbătrânind.

Galbenă gutuie dulce amăruie
                       Lampă la fereastră toată viaţa noastră.

Mama mea n-avea nici globuri nici beteală şi nici stea
   Sărbătorile de iarnă cu gutui le-mpodobea
   Mi-a pus mama o gutuie la fereastra dinspre drum
   Şi o văd cum luminează n-am putere s-o consum.

Parcă are-n ea ceasornic şi al mamei plânset sfânt
   Luminează şi se stinge o gutuie pe pământ
   Luxul mamei cel mai mare când copii ne mai simţeam
   Era pâinea de pe masă şi gutuia de la geam.

27 Decembrie, 2006, 02:07:27 p.m.
Răspuns #1852

|ngerMorT

Trubadurule! Oh, ce surpriza placuta ne-ai facut! Ce brad frumos, si ce multe cadouri!!!  ;D

Si nu ai uitat sa aduci nici colindele! Fa focul, pune vinul la fiert, si vin si eu langa tine in fata vetrei...imi duc pana dupa gatul tau si inganam impreuna colinde, visand la vremuri la fel de frumoase.
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

27 Decembrie, 2006, 04:51:29 p.m.
Răspuns #1853

Just

Ma alaturi si eu voua,dragilor. E frumos bradutul ,Trubadure si frumoase luminitele.Oare oi avea si eu un cadou sub brad!? Iaca am adus o placinta cu mere si o pun pe masa alaturi de vinul fiert si o servim cand ne e pofta. Acum ,timid (nu din cauza ca mi-e rusine ci din cauza vocii  :D care poate ruina orice cant frumos) ma alatur voua :Galbenă gutuie dulce amăruie   Lampă la fereastră toată viaţa noastră
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

27 Decembrie, 2006, 10:18:04 p.m.
Răspuns #1854

Semiramis

Global Moderator
seara bună drag Gordius! frumos brad, îţi mulţumim, şi mai ales ma bucur că te-am auzit, că ţi-am simţit prezenţa aici, la han. sper din tot sufletul să o faci mai des, să cânţi la fel de cu foc şi...să mai bei un pic din vinul domnesc ce special pentru tine şi pentru Robert îl ţin ascuns în beciul hangiţei.
sănatate drag trubadur îţi doresc şi...la bună vedere!  :-*

31 Decembrie, 2006, 11:54:38 a.m.
Răspuns #1855

Just

A fost odata ca niciodata un 2006 ,fiu al Vietii si a lui 2005.L-am privit ca fiind parte vis,parte realitate,zambet si speranta,lacrima si suspin, fericire ,dar si tristete,bun sau rau a fost si a adus in sufletele fiecaruia dintre noi bucuria ca l-am vazut traind.Pentru ca sta in legea firii,2006 isi ia ramas bun in aceasta seara de la noi si ne va darui in locul sau pe 2007 care se anunta a fi mai bun decat tatal sau si in care vom gasi mai multa iubire,prietenie,mai multa liniste si pace,mai multe zambete in loc de lacrimi .Va insemna dorinte implinite si vise realizate,sanatate si mult bine.La multi ani 2007,te intampinam cu zambetul pe buze ,iar tu ai misiunea sa nu ni-l rapesti  :).
 Fie ca 2007 sa aibe grija de Han ,sa aduca multa veselie si bunataturi,povesti frumoase,chipuri luminoase si multa prietenie printre noi.La cat mai multi ani sa ne adaposteti han drag!
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

31 Decembrie, 2006, 04:29:00 p.m.
Răspuns #1856

anushca

Vizitator
Bun regasit, dragi oaspeti!

Nu stiu cum a fost Craciunul vostru dar la mine pomii n-au avut strai alb ci gatiti sunt de primavara. In curti troneaza toporasii si ici-colo ghiocei
'Satul' este gatit insa de sarbatoare si, daca umbli fara rost(asa ca mine azi), vezi cum scapat din hornuri fumul alearga ca un copil descult catre cer. Ba pot spune ca si vantul a dat in mintea copiilor: acum saruta crengile si se gudura, acum topaie si se impiedica.
Si cum hoinaream cu nasul pe sus, asteptand un fulg ce nu vrea sa apara, mi s-a oprit privirea la orologiul de pe turla Bisericii Catolice. Anunta dragutul ca mai sunt cateva ore si...
Asa se face ca am grabit pasul sa apuc a va ura: An bun, sanatate si impliniri!
M-am bucurat sa zaresc aici oameni dragi, m-am bucurat sa simt gandul vostru aproape, m-a bucurat bradutul trubadurului care in ciuda slovei triste a adus un strop de culoare si bucurie odaitei

Sa aveti viata pe care o doriti, dragilor si sa va bucurati de cei apropiati.
Cu bine si tie, Gordius!  Nu uita ca ai promis sa zambesc de cate ori revin aici. Sa nu uiti...

La multi ani, lovetime!

31 Decembrie, 2006, 10:56:50 p.m.
Răspuns #1857

Gordius

La multi ani, dragii mei!

Trubadurul vostru a aprins lumanari parfumate la han si a pregatit bucate alese pentru a intampina Noul An cu belsug. A facut focul in vatra si zambeste amintindu-si veselia, rasetele si cantecul care ne-au inseninat nu de putine ori inimile si serile aici, la Han!

Inima lui nu va pleca niciodata de aici. Si nu va inceta niciodata sa va iubeasca, prieteni. Un Nou An minunat, va doresc tuturor din tot sufletul!

N-am sa uit, draga Hangita! Si oricat m-ar perinda prin lume valurile si meandrele unei sorti pe care prea putin am stiut sau am putut sa o indrum la randul meu, intotdeauna am sa ma intorc pentru a sadi un zambet in inima ta si in inimile tuturor celor care au facut ca acest Han sa fie Acasa.

Va imbratisez cu drag.

01 Ianuarie, 2007, 03:49:14 a.m.
Răspuns #1858

Lady Allia

...Frumos brad..., frumoase gânduri de an nou..., frumoase suflete...! Am să ştiu mereu să zâmbesc atunci când voi păşi aici..., pentru că niciodată nu am să mai fiu singură...mereu, mereu voi găsi în acest minunat loc inimile voastre..., clipele şi amintirea... Vă mulţumesc şi iertaţi-mă că oricât de dragi îmi sunt clipele alături de voi..., oricât le iubesc...voi doi...Hangiţa şi Trubadurul...mereu îmi veţi lipsi !
...Dar...îmi şterg lacrima şireată şi zâmbesc...! Bucatele sunt calde încă..., hanul împrăştie miresme de brad şi poveste, iar eu...o mică bucată din el...îi mulţumesc pentru că există şi...existaţi cu toţii...!

01 Ianuarie, 2007, 08:18:00 p.m.
Răspuns #1859

Semiramis

Global Moderator
la mulţi ani dragii mei! să fiţi fericiţi! cu drag...