05 Noiembrie, 2025, 11:59:01 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Varful cu Dor - Hanul Viilor  (Citit de 754870 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

05 Ianuarie, 2007, 10:31:07 p.m.
Răspuns #1860

Lady Allia

...sunt un drumet ajuns poate nici prea devrem, nici prea tarziu....! Cu siguranta insa nu am ajuns la timpul potrivit...el nici macar nu exista....! Timpul potrivit pentru toate este timpul de care ne amintim cu placere dupa ce a trecut....si pe care il traim cu fericire atunci cand este...!
Timpul potrivit....a fost si va fi cu singuranta mereu...aici...., deoarece mereu ceva ma aduce aici... Oriunde ma intorc aud glasul drag si intelept al hangitei..., cantecele si povestile trubadurului..., poeziile si povestioarele lui lorelei...., rasetul cristalin si frumos al lui kitty..., aud falfairea de inger frumos si cald al desdemonei..., povestile plinde de miros tare de rom ale lui muzafer.... Oriunde ma intorc....aud culorile in care simte surioara mea...si le vad peste tot in jur pictand petalele florilor din vazele de pe mese... Pe fiecare masa vad cate o crenguta vesnic verde adusa de dorul de duca al minunatei semiramis....si...oriunde m-as pierde...steaua de deasupra hanului...mereu imi va purta pasii aici...., iar acum stiu de ce straluceste atat de frumos si puternic... E steaua iubirii, a prieteniei...e steaua din varful bradului pe care dragii nostri il aduc in fiecare an aici....si il lasa...vesnic....

06 Ianuarie, 2007, 01:23:41 a.m.
Răspuns #1861

Semiramis

Global Moderator
lady allia, dragă domniţă, ai poposit la han, la un timp în care drumeţii sunt rari sau prea obosiţi să mai oprească. nu stiu ce lipseşte, poate un pic din zâmbetul hangiţei, poate un vers de trubadur, poate romul lui muzafer, sau sfatul lui friend, poate că pofta de vin a lui d3rb3d3u, credinţa dianei şi alte amintiri de călători dornici de poveste...poate că de voi aprinde focul din vatră şi o rog pe minerva să frământe la cozonaci şi pe lorelei la gogoşi, va veni şi escu să aducă un vin din beci, catty să adape caii, charlie să cârcotească, serenity să dea crengile din drum, desdemona să aerisească aşternuturile şi să picure miros de brad în sfeşnice, pe toţi prietenii noi să îi adun, făcându-i şi pe cei vechi să le fie dor...dor de han, de poveşti, de cetină şi de zăpadă. bine ai venit allia  :)
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

06 Ianuarie, 2007, 05:22:12 p.m.
Răspuns #1862

Lady Allia

Multumesc draga mea Regina a sufletelor..., multumesc draga vorba blanda si inteleapta..., multumesc draga mea prietena pentru ca...ai mereu crengute verzi de brad in suflet si priviri si stii sa le asezi acolo unde este nevoie de ele...! Multumesc pentru ca esti aici si simt din nou mirosul cozonacilor..., al vinului fiert, al povestilor pregatite, dar nespuse..., multumesc pentru clipele in care hangita si trubadurul sunt printre noi oriunde ar fi...
  Si noaptea se lasa si printi si printese se aduna din nou la han..., voci gingase si cristaline ganguresc..., amintirile bat la geamuri cu fulgi cristalini si albi..., bradul licareste, iar focul arunca umbre jucause pe peretii hanului...
  Undeva departe...umbrele muntilor saruta zapada, iar luna isi trimite razele sa se intalneasca cu mii de chipuri adormite de copii...., sa lumineze ganduri si suflete..., iar unicornii canta in vise alungand cosmarul...
  O zanuta sta pe o lampa  veche...si arunca petale de iasomie si miresme de lacramioare peste tot..., iar cativa elfi...servesc bucatele...zambind politicos si alungand tristetea si amarul...
  Din grajd se aude nechezatul celui mai frumos armasar...Shinning...strabunicul tuturor cailor si al unicornilor...care are dor de povesti si de galopat prin ganduri si lacrimi...
  Da...e minunat sa le revad pe toate..., dar parca astept si alti drumeti... mancarea inca e calda, cozonacii si vinul....sunt imbietori si arunca miresme de...lamaie si scortisoara...
  Mai vine cineva?....Usa e deschisa...povestile nespuse asteapta cuminti...

06 Ianuarie, 2007, 05:44:38 p.m.
Răspuns #1863

ONLY DESIRE

cat timp a trecut de cand nu am mai venit pe la han.o viata as spune.uitasem cat e de cald e aici si cata voie buna pluteste in aer! la indemnul hangitei noastre,am sa fac niste cozonaci sa intampinam lumea cum se cuvine.am fost cam lenesa...trebuia sa-i fi terminat deja,dar vad eu cum imi scot camasa! ;)
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

06 Ianuarie, 2007, 05:50:13 p.m.
Răspuns #1864

Lady Allia

:) ;) :)...te ajut eu, te ajut eu...! Daca nu faceai prajiturele la gradina...acuma erai gata cu cozonacii..., dar lasa ii terminam impreuna... E mai distractiv si mai interesant... Cine mai framanta cozonaci cu noi?... Promitem bataie cu aluat si apa cu zahar...  ::) ::) ::)

06 Ianuarie, 2007, 05:51:16 p.m.
Răspuns #1865

Semiramis

Global Moderator
hangita minerva a vorbit prin gura mea când te-am invitat la frământat cozonaci... ;D
eu sunt doar spiriduşul care le mai trage pe fete de codiţe sau le desface funda şorţurilor şi le pune piedici la băieţi legându-le şireturile între ele.
mă duc să hrănesc inorogul sirenei (lorelei-ei) pentru că e plecată puţin la Castelul de Sans Souccis şi mi-a lăsat mie bidiviul în grijă.
only dragă, nu-ţi ştiu numele de scenă... ;D (numele de cod folosit la castel sau la han), mai bagă acolo nişte stafide, astfel poate atragi drumeţii cu mirosul ala frumos de cozonac.
semiramis, domniţa semiramis.

ooo, a apărut şi allia în zonă. poate vine şi hangiţa. eu dau o fugă până pe deal să vad dacă mai vine cineva... 8)

07 Ianuarie, 2007, 09:25:02 p.m.
Răspuns #1866

anushca

Vizitator
A venit si hangita cu ceva intarziere insa. Si ce bine este: treburile sunt facute, cald este... numai bine sa iti odihnesti oasele dupa atata drum.
Alerg fratilor de o luna buna dupa o lingura de iarna. Nu stiu cum s-a facut dar la mine nu vrea sa poposeasca nici un fulg. Dupa ce ca am facut sarbatorile departe de casuta mea... si nici versul cald nu l-am avut alaturi...
Dar in fine, macar e cald si Domnitele au fost dragute si au facut locul primitor

07 Ianuarie, 2007, 09:28:44 p.m.
Răspuns #1867

Semiramis

Global Moderator
vrei zăpadă? fac o vraja...pentru tine.
fie ninsoare! am zis!

07 Ianuarie, 2007, 09:34:39 p.m.
Răspuns #1868

anushca

Vizitator
... am scos nasul pe geam si am simtit ca s-a lasat oleaca de gerulet. Fa ceva sa indrepti vraja pe zapada nu gheata. Ca daca e gheata nu pot cobora de aici din varf de munte si maine am de facut cam 600km pana la Mainz  si retur :-\

07 Ianuarie, 2007, 09:36:37 p.m.
Răspuns #1869

Semiramis

Global Moderator
mai pun un praf de stele căzătoare. o să ningă!  ;D

08 Ianuarie, 2007, 09:56:49 p.m.
Răspuns #1870

desdemona

domnita draga te luam pe sus daca nu reusesti sa ajungi la Mainz..pajul este mereu la datorie.
acum este obosit ca a fost de paza si de sarbatori..dar ne hodinim ici la soba cu o felie de cozonac.
fie-va inima buna!
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

08 Ianuarie, 2007, 09:57:49 p.m.
Răspuns #1871

Semiramis

Global Moderator
chiar că...la sobă cu noi că e cam frig? unde ziceai că este cozonacul?

08 Ianuarie, 2007, 10:04:46 p.m.
Răspuns #1872

desdemona

de care doriti?
cu nuca?cu stafide?cu cacaoa?
soba draga ne-a slujit multi ani..bunicul hangitei a construit-o.uite-o cat de fidela ne este..
hehe...si povestile nu ne-au parasit..
ce spuneti?nu va aud
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

08 Ianuarie, 2007, 10:09:59 p.m.
Răspuns #1873

Semiramis

Global Moderator

08 Ianuarie, 2007, 11:19:11 p.m.
Răspuns #1874

Paul

Ma primiti si pe mine?
Iubesc, deci exist.