09 Octombrie, 2025, 11:42:16 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Varful cu Dor - Hanul Viilor  (Citit de 730781 ori)

0 Membri și 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

04 Mai, 2007, 08:52:37 p.m.
Răspuns #1950

pokemon

cu dulceata cu dulceata!
 ;D
myamy
lady....si bebelusul va framanta si el?
eu oricum raman sa ma agit aici :D
alexia...fugim cuc borcanul? :police:
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

04 Mai, 2007, 08:53:51 p.m.
Răspuns #1951

Lady Allia

:bop:...aşa este...mi-am făcut-o cu mâna mea! .... nia nia nia..."nu ma pacalesti, draga cu o placintuta"...  :help: :ninja: :baby:!

04 Mai, 2007, 09:15:18 p.m.
Răspuns #1952

alexia

alexia...fugim cuc borcanul? :police:

Promiti ca nu mananci toata dulceata??  :D Doar cat iti dau eu! (Daca vrei dulceata mai multa, spui o poveste!  :laugh: )

« Ultima Modificare: 04 Mai, 2007, 09:17:22 p.m. de alexia »
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."

04 Mai, 2007, 09:28:48 p.m.
Răspuns #1953

Lady Allia

În cămăruţa fermecată pe poliţă sus-sus...stătea un borcănel cu gem de căpşuni! Era morocănos şi certăreţ! Nimeni nu putea să îi intre n voie pentru că mereu era supărat!
 - Eee...voi! Ce vă pasă vouă? Toată lumea vrea doar gem de prune, mai nou numai cireşele negre merg asortate pe lângă gemul de gutui..., iar eu rămân de patru ani aici sus pe poliţa asta plină de praf...uitat de lume!
 - Da nene gem de căpşuni...ţipă un siropel de vişine ambalat în sticluţă de Tedi! Mai bine să nu te vadă...! Aşa reuşeşti să cunoşti mai multă lume şi să ai ani mulţi! Eu de abia mă fac sirop-mare şi deja o să şi devin o răcoritoare gustoasă între bule de apă minerală!  >:( Nici nu îmi place apa...! Şi plus de asta...bulele alea mă gâdilă mereu! Off! Şi eu vroiam să fiu dulceaţă..., dar...oricum mi-am furişat eu boabele în coşuleţ...pe mine m-au sortat primul la sirop! Asta e...m-am născut vişină şi am devenit siropel!
 - Shhhtt...îl ciondăni mama-sirop pe micuţul siropel! Nu mai fi aşa de înverşunat dragul meu, pentru că menirea noastră este să trăim cât mai puţin aici în cămăruţă! Nici nu ştii ce bine este să fii scurs peste plăcinte dulci şi frumos mirositoare de brânză ! Uneori simt din bucătărie mirosul acela îmbietor de scorţişoară şi vanilie şi parcă, parcă îmi vine să îmi iau celofanul la plimbare şi să mă scurg încet, încet peste plăcintuţe!
 - EEEE!!! Vedeţi? Vedeţi?  >:( >:( >:( ...începu să se oftice şi mai tare gemul de căpşuni? Şi eu ce să zic? O să ajung să fiu doar o dulceaţa tare şi zbârcită...fără gust şi arome! Nu o să ştiu niciodată cum este să umpli o clătită sau o plăcintă! Am ajuns să vreau să fiu servit şi în cupă ca şi desert...numai să mă vadă cineva! Credeţi că e uşor pentru mine de atâţia ani să simt mirosurile din bucătărie? Mereu visez să am şi eu un rost...! Devin bătrân şi fără sens... o să ajung la gunoi!  :(
 - Nu o să ajungi la nici un gunoi! Ai să vezi! Poate pentru dumneata există un rost special!
 Şi...cum se ciondrăneau borcănelele de gem şi sticluţele de sirop...uşa cămăruţei se deschise larg. Înăuntru intră un miros îmbietor de pandişpan şi vanilie, glasurile celor care cântau şi povesteau la gura sobei păreau asemeni unor voci îngereşti şi fiecare borcănel vroia să fie alesul!
 - Hmmm....oare pe care să vă iau?...se tot întreba tânăra zâmbind voioasă. Dulceaţa de cireşe amăruie...? Da!
 - Nuuuu, ţipă disperat gemul de căpşuni! Ia-mă pe mine că o să mă mucegăiesc aici!
 - Nu, nu o să iau azi cireşele amărui... Poate iau..., iau...gemul de gutui..., îl ornez cu frişcă, nişte fructe în gelatină cu sirop de vişine...! Mda!
 - Vaiiii...nuuuu, da eu chiar o să fac un stop-cardiac şi o să încep să fierb de furie...până o să crape borcanul! Simt că explodez! se tânguia gemul de căpşuni.
 -  Da taci odată gem nebun, ţipă la el doamna sirop! Începi să semeni panică printre noi şi la cei nefermentaţi li se poate face rău!
 - Mda...bombăni gemul! Ce vă pasă vouă?
 Şi în timp ce doamna sirop şi bătrânul gem se certau mâna se întinse fericită către el...gemul de căpşuni!
 - Offff!!! Ce fericită sunt că te-am uitat aici! Uite cum o să mă ajuţi tu pe mine să fac cel mai bun tort din lume...aromat şi magic! Am să îmi încânt toţi muşerii de plăcere...se bucură tânăra în timp ce gemul striga fericit:
 - Am reuşit, am reuşit... o să fiu o cremă delicioasă de tort! La revedere şi să fiţi mâncaţi fericiţi!
 - La revedere nene gemule! ţipă fericit siropelul! Ufff....sper să fermentez şi eu mai repede să mă fac mare!
 Doamna sirop zâmbi şi sărutându-l pe căpăcel îi zise:
 - Hai să dormim siropel...ca să fermentezi mai repede şi să devii un sirop bun!
 -Da, da...hai să dormim mamă!

04 Mai, 2007, 09:35:28 p.m.
Răspuns #1954

alexia

:peck:  Super! Chiar m-ai lasat fara replica!   :-* :-* :-*
          Daca pokemon vrea dulceata, trebuie sa spuna si el o poveste, ca de nu, impart borcanelul meu cu Lady Allia  :D
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."

04 Mai, 2007, 09:39:42 p.m.
Răspuns #1955

Eve

Sub linistea ploii de stele infloreste visul cel nou. Din taina tandretii nerostite isi trag seva povestile. Si nici nu s-au nascut inca acele cuvinte pentru rostirea tuturor povestilor. Noroc cu ravasele care au putere multa, noroc cu piticii care stiu sa aseze masa cea mare din sala conacului si sa ajute la pregatirea bucatelor.
Conacul freamata de zumzet, iarasi stau sa se adune inspre seara cetele de musterii pofticiosi, gata sa ispraveasca belsugul blidelor si sa sece seva carafelor.
Bucatareasa s-a cuibarit langa soba, cu motaniciul atarnat de poala vestmantului verzui, cu ochii la Balaurasul care cotrobaie dupa placinte prin ocnite, cu gandul la povestea din seara asta...
"plici-pleoci pe sotron:
o casuta, a doua casuta ... cu a treia fuge un melc"

05 Mai, 2007, 08:15:46 p.m.
Răspuns #1956

pokemon

pokemon este o ea :D
si haideti nu fugiti numai voi....acum...sufar de o pana de inspiratie dar am gogosi...oare nu ar vrea siropul ladyei sa se aseze frumusel asupra lor?
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

05 Mai, 2007, 08:25:46 p.m.
Răspuns #1957

Lady Allia

Pika-Pika...nu îl stârni pe Siropel...că imediat dă pe afară din sticluţa lui de Tedi  ;D! Şi aşa vrea să crească mai repede mare... :laugh:! Dar...am să fac o excepţie şi am să o rog pe Doamna Sirop să îţi dea puţin de la dânsa!

05 Mai, 2007, 08:33:27 p.m.
Răspuns #1958

pokemon

ladz dar eu tare vroiam pe Siropel...
Acum..accept de la Doamne Sirop...si sa stii ca sunt facute de mine gogosile :D

06 Mai, 2007, 11:15:06 a.m.
Răspuns #1959

Lady Allia

Foarte bine! O să le însiropăm frumos, o să le aşezăm pe un platou de lut şi o să aşteptăm şi alţi muşterii să se înfrupte din ele. Poate sunt obosiţi şi au bătut drum lung.

06 Mai, 2007, 12:45:30 p.m.
Răspuns #1960

Eve

Astazi nu-i vreme de colindat asa ca m-am asezat frumusel la o masa cu un pahar de sirop de fructe in fata si urmaream cine mai intra... cine mai iese. Alaturi un domn dragut m-a vazut catranita si, din vorba in vorba, mi-a povestit despre cum arata tinutul de unde vine el:
E plin de viaţă parcul şi răcoare,
Aleile fac slalom printre ronduri,
Copacii-s înţesaţi de zburătoare
Ce-şi cântă libertatea în acorduri.

Un dud îşi risipeşte bogăţia,
Prin iarba prăvălită de-un cosaş,
O mierlă-şi intonează bucuria,
Dintr-un castan albit peste oraş.

Par florile topite de arsură,
O stropitoare-ncearcă să le-nvie,
O vrăbiuţă râde de căldură,
Când soarbe picături din apa vie.

Pe-o bancă un bunic citeşte ziarul,
Privind din când în când spre nepoţelul,
Care ar vrea doar pentru el scuarul,
Sunându-i tricicletei clopoţelul.

Cu pălării-ngrijite şi cochete,
Trei doamne povestesc câte în stele.
Par supărate când, pe biciclete,
Doi tineri se apropie de ele.

Doar ţâncii adormiţi prin cărucioare,
De biberonul lor de griş cu lapte,
Zâmbesc uşor când vântul cu o boare,
Îi mângâie ca mamele cu şoapte.

Se trece ziua caldă spre amiază,
Frunzişul ţese umbre pe alei,
Pe băncile pustii se aciuiază
Adolescenţi sub ploi de funigei.

Şi plec, făcându-i loc intimităţii,
Lăsându-i să se-ntreacă-n sărutări.
Mă duc să spun ”bon soir!” singurătăţii,
Cătând răspuns la propriile-ntrebări.

Nu stiu daca bunul domn (Ovidiu Oana) era vesel sau trist dar stiu ca zambesc si... am uitat ca afara e o vreme asa mohorata. Acum stau cu nasul in geam si astept... astept sa vina si la mine vara
"plici-pleoci pe sotron:
o casuta, a doua casuta ... cu a treia fuge un melc"

06 Mai, 2007, 04:38:55 p.m.
Răspuns #1961

Semiramis

Global Moderator
foarte talentat acest bun domn de ne povesti despre locurile lui şi parcurile lui... :) felicitări!

vreau gogoşi!!!
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

06 Mai, 2007, 08:13:39 p.m.
Răspuns #1962

pokemon

semi sa iti dau reteta? ;D
ca tot avem acum unde sa postam...

06 Mai, 2007, 10:07:05 p.m.
Răspuns #1963

Semiramis

Global Moderator
am fost deja la daylight donuts.... :D
şi am luat gogoşele...miam
mercic de intenţie.  :-*
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

07 Mai, 2007, 08:27:47 a.m.
Răspuns #1964

pokemon

pai...acum frumos ar fi sa ne intrebi daca nu verm sa si mancam...
nu doar sa spui ca ti ai luat de-ale gurii  ;D