10 Octombrie, 2025, 07:26:29 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Varful cu Dor - Hanul Viilor  (Citit de 731492 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

12 Octombrie, 2009, 07:41:00 p.m.
Răspuns #2310

Floris van Rosemondt

Multumesc, Regina si Hangita, pentru grija ce-mi purtati :). Raceala asta imi cam astupa si gandurile, arz-o-ar focu'. Mmmmm, ceai cald si sirop de mugur de pin... Ma rasfatati, domnitelor!

12 Octombrie, 2009, 10:18:19 p.m.
Răspuns #2311

Semiramis

Global Moderator
păi cum să nu te răsfăţăm? ia şi cartofi copţi. uite, am adus din beci cârnaţi ţinuţi în oale de pământ, adormiţi în untură. îi păstram pentru Crăciun. dar doi, trei, n-o fi bai dacă mâncăm în seara asta. poate vrea şi ciarli, că tot îi e frică să doarmă singurel.  :)
am fiert şi nişte porumb. ia şi sare şi pune peste el!
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

14 Octombrie, 2009, 11:22:21 p.m.
Răspuns #2312

Angy

Bucurosi de oaspeti? Sunt obosita de drum, de ganduri...As dori un pic de lapte cu sirop de menta si cateva cuburi de gheata, pentru revigorare.
           O, ce intim, ce placut e aici! Aroma de brad si ce minunatie de femeie hangita.
            Vai, da' ce de lume vine..E cumva petrecere? Ei, de n-aveti o camaruta am sa ma arunc in claia asta cu fan.
             Mmmm,ce miros...
There is no finish line. Never in life !!!

16 Octombrie, 2009, 09:47:52 a.m.
Răspuns #2313

Eve

Bucurosi, bucurosi! Uite am adus laptele, Domnita Albastrica! Sper ca este exact pe gustul tau. Cat despre petrecere... nu se stie niciodata. Musterii de vor pot petrece ca loc e, muzica este... Ma surprind si pe mine uneori cand, la lumina opaiturilor si incalziti de focul din vatra, desi seara parea linistita, se incinge jocul si mi se invart... Si eu joc atunci cu ei de-mi rup opincile si uit de anii astia...
M-am luat cu vorba iar si vad ca de la placerea statului in fan... esti gata sa-mi adormi. Bag' seama nu a fost asa revigorator laptele! Copacel pana in odaie! E gata pregatita si miroase a levantica, taman ca pe vremea copilariei tale.
...o sa o iau inainte sa-ti luminez calea!
"plici-pleoci pe sotron:
o casuta, a doua casuta ... cu a treia fuge un melc"

17 Octombrie, 2009, 09:05:37 p.m.
Răspuns #2314

Semiramis

Global Moderator
hanul miroase a curat, nu mai sunt frunze în pridvor... aud foşnetul fustelor înfoiate ale hangiţei la etaj. văd că şi la han au început să vină muşterii. poveşti, ne spune cineva o poveste? să mai pun un lemn pe foc, poate se arată cineva... mi-e dor de o poveste...

18 Octombrie, 2009, 12:04:54 a.m.
Răspuns #2315

Angy

Multumesc pentru laptic. Buuuuuun! M-a imbatat aroma fanului iar camaruta asta curata si colorata de lumina focului, cu adieri de levantica te duce cu gandul in lumea basmelor. Cred ca de aceea Semiramis ar dori sa asculte o poveste. Am sa va spun povestea unei flori de care sunt indragostita nebuneste,si al carei parfum il port.
                                                      Povestea lacramioarei
            Erau doi fratiori:un baiat si o fetita. Doi ingerasi cu chipuri dragi care mereu erau impreuna. La 7 anisori fetita a murit fiind rapusa de o boala grea. Era seceta mare. Baietelul,mereu trist, mergea in taina la mormantul surioarei si plangea...plangea...
           Intr-o dimineata, cand a ajuns la mormant,pe locul udat cu lacrimile lui rasarise niste floricele albe, ca niste picaturi de roua, mici, delicate, firave, gingase cu o mireasma dulce, placuta, imbatatoare. Baiatul, incantat a srigat:
           - Au inflorit lacrimile mele! Asa le-au ramas numele:lacramioare.Erau simbolul legaturii lui cu surioara.....
           Am sa mai raman un pic la voi ca tare-i placut si as dori sa mai aud si alte povesti si sa gust din bucatele oferite cu dragoste de hangita.
There is no finish line. Never in life !!!

20 Octombrie, 2009, 08:54:28 p.m.
Răspuns #2316

Floris van Rosemondt

Nici eu n-am uitat de "datorie", Hangita! Sper ca zilele astea o sa incep povestirile. Sunt muuuulte de zis... Pana atunci, mai dau o raita prin oale si cratite, ba si prin pivnita de vinuri, sa vad daca e totul in regula  :D.

20 Octombrie, 2009, 09:37:22 p.m.
Răspuns #2317

Semiramis

Global Moderator
Floris, ia mâna de pe cheia de la cramă! acolo nu are nimeni voie... ce, vrei să afle toţi drumeţii şi să dea iama? vinul domnesc se bea cu măsură. în plus, vine acum frigul şi veţi vrea să beţi vin fiert cu scorţişoară... hai, dacă îmi spui o poveste, mă duc să îţi aduc un pocal. până atunci, ia şi pofteşte la bucătărie să-ţi pregătesc o plăcintă cu brânză sărată. a adus hangiţa de târg.

23 Octombrie, 2009, 04:58:17 p.m.
Răspuns #2318

Floris van Rosemondt

Luat-luat... Vroiam doar sa fac inspectie :D. Foarte buna placinta, domnitelor, sarut-mainile!

S-acum, cu burta pusa la cale cum se cuvine, mi s-a facut pofta de povestit.

Deci, a venit vremea sa incep, evident, cu cea mai mare placere, a-mi plati din datoriile in povesti. Si ce istorie e mai potrivita decat insasi povestea spiridusului ratacitor, adica a subsemnatului?

Ca sa fie lucrurile foarte clare, tre' sa-ncep de la "pasopt", adica de la Bunicu', dar fiti pe pace ca n-am s-o lungesc (prea tare!). Bunicul fu, normal, unul dintre regii Rosemond-ului, Regatul Rozelor din Tarile de Jos. De fapt fu putin cam ca-n basme... Regina Rose - inca nemaritata - era cam rasfatata si capricioasa, povestea maritisului cu Printul Lalelelor din Keukenhof (adica Bunicu) fiind ceva intre "Piparus Patru & Florea Infloritul" si "Imblanzirea Scorpiei" (Daca trece cumva Bunica pe la Han si aude c-am facut-o scorpie, ma mananca cu fulgi cu tot). In orice caz, asta e alta poveste.

Din fericitul mariaj, la ceva vreme, a rasarit tata, Printul Jasmin de Rosemond, caruia, cand i-a venit vremea de-nsuratoare, in loc sa aleaga pe una dintre aristocratele locale, ca un fiu cuminte ce se afla, puse-i-s-a pata pe Printesa Lilly de Clover, din Regatul Trifoiului din Irlanda. Printesa, desi "mandra-n toate cele", nu era "una la parinti", de unde ni s-a tras si istoria. Dar despre asta, mai la vale.

Mult au incercat Altetele lor Regale Bunicii a-l indupleca pe Printul Tata sa renunte la Lilly. Ba chiar si Mugur Imparat (fratele bunicii), ce fuse cel dintai chemat, numai obiectii-a ridicat, pan-a cedat. Si-n pace l-au lasat, desi Bunicul a continuat multa vreme sa boroscodeasca in barba cum ca familia Clover, cat ar fi ea de regala, are o sticla de whisky pe blazon si nu-i a buna, mai ales cu zvonurile ce umblau de la o vreme in lumea florilor despre cei sapte printisori verzi, fratii lui Lilly. Senin, Tata a respins toate argumentele foarte clar: Ma-nsor cu Lilly, nu cu tot neamul! Care Lilly - Mama - s-a dovedit (si se dovedeste inca) a fi cea mai incantatoare si mai inteleapta Zana din intreaga Lume a Florilor.

De va place, om mai povesti si in serile ce-or mai veni! De nu va place, m-oi opri s-oi cauta alte povesti, mai pe placul domniilor voastre, draga Hangita, draga Regina si boieri dumneavoastra.

24 Octombrie, 2009, 08:39:16 p.m.
Răspuns #2319

Semiramis

Global Moderator
frumoasă poveste prinţe. acum mi-e clar de ce trăgeai domnia-ta la beci. sticla de whisky din blazon îşi spune cuvântul. :)
iată pocalul cu vin promis. îl meriţi. cât despre serile care vor urma, sunt sigura ca vor veni mulţi drumeţi la han. care de neam nobil în drum către împărăţia de vest, care mai modeşti. dar toţi cu suflet bun şi plini de înţelepciune.
am auzit că împăratul de la soare-apune şi-a dat fata la peţit. prinţesă ca un ghiocel de fină. şi are şi carte multă. am avut aici la han ca oaspeţi învăţători din toată lumea, sosiţi să o deprindă cu artele, graiuri străine şi mânuirea armelor. o cheamă adelaide şi din când în gând o roagă pe hangiţă să ii facă frigănele. nu ai văzut-o niciodată pe aici?

11 Noiembrie, 2009, 08:34:24 p.m.
Răspuns #2320

Floris van Rosemondt

Toate bune si frumoase, doar ca povestea nu s-a terminat inca, Regina draga! :D

Multumiri pentru pocalul de vin, care, filtrat prin venele subsemnatului, se traduce in florile in care au izbucnit brusc muscatele din fereastra! Iertare pentru tacere, dar am petrecut o vreme sub podea, ascuns de tot si de toate, rumegand tristeti mai vechi, dar care trec pana la urma.

Imi pare rau, dar inca nu am avut onoarea de-a cunoaste minunata Printesa Ghiocel! Mi-ar prinde bine o asemenea comoara, cu carte, gingasa si frumoasa, dar si mestera intr-ale armelor. Oare e nevoie sa invat si eu a face friganele? :) :-[

In regula, episodul II e pe drum...

Am spus mai la deal ca Majestatea Sa Mama are sapte frati, care mai de care mai poznas, mai incurca lume si mai cu gura pana la urechi, dar care nu-s deloc rai la suflet si-s tare mesteri intr-ale vrajilor. Problema, asa cum o sublinia si Bunicu', e cu whisky-ul, si d-aia Regele Clover nu lasa inca pe mana nici unuia dintre ei Regatul Trifoiului, pentru ca printisorii, cand sunt cu chef, umplu de curcubeie poienile irlandeze si fac sa infloreasca pomii in mijlocul iernii, picteaza frunzele copacilor in culori tomnatice in toiul verii si scornesc nuante care mai de care mai nastrusnice pentru bietii trifoi.

Dar sa revenim. Dupa nunta parintilor mei, care s-a desfasurat, in toate cele 7 zile si 7 nopti traditionale pe la noi, fara incidente majore, in ciuda abundentei de alcoolizate, intru cinstirea partii irlandeze a familiei, Bunicul si Bunica au decis ca e timpul sa-si traiasca si ei viata, asa ca au abdicat, unul calatorind in Regatul Orhideelor din Caraibe si cealalta, mai mult interesata de cele filosofice, emigrand temporar pe o floare de Lotus, in Tibet. Si uite asa, Mama si Tata au ajuns fete regale imediat dupa casatorie.

Peste cateva sute de ani de fericire, in Regatul Rozelor si-a facut aparitia, in sfarsit, si Mostenitorul, adica Floris. Adica subsemnatul. Si mare le-a fost bucuria Regelui Jasmin si Reginei Lilly cand subsemnatul a deschis ochii asupra lumii. Si alaturi de ei, patru regate s-au bucurat si au petrecut timp de 7 zile si 7 nopti: Regatul Rosemond, Regatul Clover, Orhideele de pe o insula pierduta-n largul Oceanului Albastru si o obscura enclava de meditatie Lotus din Tibet.

Trebuie sa va spun ca spiridusii vin pe lume goi atat de pacate, cat si de vraja. Darurile magiei florilor, a lunii si a soarelui le primeste orisice spiridus de la Nasi, in timpul unui Botez in Roua Diminetii, la primul Echinoctiu de la nastere. Iar nasi mi-au fost alesi sa-mi fie cei 7 unchi irlandezi, Spiridusii cei Veseli ai Trifoiului, care au fost incantati de o asemenea onoare si au promis solemn ca o sa aiba grija cum se poarta. Dar socoteala de-acasa nu se potriveste mai niciodata cu cea din targ, asa cum bine zic oamenii de prin partile locului. Dar despre asta, om mai povesti in alta seara.

In alta ordine de idei, dor mi-i de Hangita, oare prin ce targ si-o purta pasii amu'?

12 Noiembrie, 2009, 08:26:49 p.m.
Răspuns #2321

Eve

In alta ordine de idei, dor mi-i de Hangita, oare prin ce targ si-o purta pasii amu'?

Înserarea aduce întotdeauna veşti din depărtări numai urechile să cate la şoapte. Fiece grăunte de nisip rostogolit în braţele vântului, chiar de rămâne în regatul său, trimite valurile înmiresmate ale deşertului până hăt departe, în pragul conacului poveştilor.
Și unde pot să fiu dară? ... departe, peste mările sufletului, la adăpostul brădetului, îngânând neîncetat un cântecel răsărit dintre dimineţile copilăriei şi care pare celor mari cam nelalocul său... ;)

"plici-pleoci pe sotron:
o casuta, a doua casuta ... cu a treia fuge un melc"

16 Noiembrie, 2009, 09:03:14 p.m.
Răspuns #2322

Semiramis

Global Moderator
frumos îi şade hangiţei să fie plecată tot timpul. am obosit toată ziua să coc pui, să bat perne şi să mătur prispa. noroc cu prinţul floare că mă mai încântă cu vreo poveste... oricum, cam rari drumeţii pe la han. dar las' că vine iarna şi s-or mai lăsa de drumuri. brăduţul pentru crăciun a ănceput să crească, frumos şi drept. am croşetat aseară chiar şi o stea ca să o pun în vârf. bine că-i într-un ghiveci mare, să văd eu cine mi l-o căra în casă pente o lună. nu-i bai. vinu-i bun, s-o găsi vreun muşteriu pe care să-l ademenesc...
mă duc să culeg nişte ciuperci. poate o întâlnesc pe adelaide, prinţesa ghiocel, să-i zic vreo două despre prinţ. poate vine şi ea la o poveste :)

06 Decembrie, 2009, 09:08:37 p.m.
Răspuns #2323

Semiramis

Global Moderator
pregătite sunt de aseară ghetuţele oaspeţilor de la han... am pus în fiecare turtă dulce şi mere. iar pentru că e post, am făcut nişte plăcinte cu vişine şi am fiert oleacă de vin cu scorţişoară...

aştept hangiţa, a zis că se duce până la împărăţie să ducă niscaiva bunătăţi de la han. acum o aştept şi pe ea şi prietenii dragi care, bag seama că au petrecut cu familiile lor. mai bine să aprind un felinar ăn prispă, ca să le arate calea. poate primesc nişte poveşti frumoase în schimb. :)

26 Decembrie, 2009, 04:16:00 p.m.
Răspuns #2324

Eve

Pentru voi, o colindă de la un menestrel drag mie...

Primiţi-mă în casa voastră,
Poate că sunt un pic nebun
Ca să vă vin pe sub fereastră
Acum, în noaptea de Crăciun.

Din vraja-nsingurării mele
Aduc cuvinte de alean
Când ale nopţii dalbe stele
Vor bate cu lumina-n geam.

Sunt menestrel pierdut în lume,
Mai port în cântec bucurii;
Fără de rang şi fără nume
Vă rog, redeveniţi copii.