Toate bune si frumoase, doar ca povestea nu s-a terminat inca, Regina draga!

Multumiri pentru pocalul de vin, care, filtrat prin venele subsemnatului, se traduce in florile in care au izbucnit brusc muscatele din fereastra! Iertare pentru tacere, dar am petrecut o vreme sub podea, ascuns de tot si de toate, rumegand tristeti mai vechi, dar care trec pana la urma.
Imi pare rau, dar inca nu am avut onoarea de-a cunoaste minunata Printesa Ghiocel! Mi-ar prinde bine o asemenea comoara, cu carte, gingasa si frumoasa, dar si mestera intr-ale armelor. Oare e nevoie sa invat si eu a face friganele?

In regula, episodul II e pe drum...
Am spus mai la deal ca Majestatea Sa Mama are sapte frati, care mai de care mai poznas, mai incurca lume si mai cu gura pana la urechi, dar care nu-s deloc rai la suflet si-s tare mesteri intr-ale vrajilor. Problema, asa cum o sublinia si Bunicu', e cu whisky-ul, si d-aia Regele Clover nu lasa inca pe mana nici unuia dintre ei Regatul Trifoiului, pentru ca printisorii, cand sunt cu chef, umplu de curcubeie poienile irlandeze si fac sa infloreasca pomii in mijlocul iernii, picteaza frunzele copacilor in culori tomnatice in toiul verii si scornesc nuante care mai de care mai nastrusnice pentru bietii trifoi.
Dar sa revenim. Dupa nunta parintilor mei, care s-a desfasurat, in toate cele 7 zile si 7 nopti traditionale pe la noi, fara incidente majore, in ciuda abundentei de alcoolizate, intru cinstirea partii irlandeze a familiei, Bunicul si Bunica au decis ca e timpul sa-si traiasca si ei viata, asa ca au abdicat, unul calatorind in Regatul Orhideelor din Caraibe si cealalta, mai mult interesata de cele filosofice, emigrand temporar pe o floare de Lotus, in Tibet. Si uite asa, Mama si Tata au ajuns fete regale imediat dupa casatorie.
Peste cateva sute de ani de fericire, in Regatul Rozelor si-a facut aparitia, in sfarsit, si Mostenitorul, adica Floris. Adica subsemnatul. Si mare le-a fost bucuria Regelui Jasmin si Reginei Lilly cand subsemnatul a deschis ochii asupra lumii. Si alaturi de ei, patru regate s-au bucurat si au petrecut timp de 7 zile si 7 nopti: Regatul Rosemond, Regatul Clover, Orhideele de pe o insula pierduta-n largul Oceanului Albastru si o obscura enclava de meditatie Lotus din Tibet.
Trebuie sa va spun ca spiridusii vin pe lume goi atat de pacate, cat si de vraja. Darurile magiei florilor, a lunii si a soarelui le primeste orisice spiridus de la Nasi, in timpul unui Botez in Roua Diminetii, la primul Echinoctiu de la nastere. Iar nasi mi-au fost alesi sa-mi fie cei 7 unchi irlandezi, Spiridusii cei Veseli ai Trifoiului, care au fost incantati de o asemenea onoare si au promis solemn ca o sa aiba grija cum se poarta. Dar socoteala de-acasa nu se potriveste mai niciodata cu cea din targ, asa cum bine zic oamenii de prin partile locului. Dar despre asta, om mai povesti in alta seara.
In alta ordine de idei, dor mi-i de Hangita, oare prin ce targ si-o purta pasii amu'?