09 Octombrie, 2025, 11:48:53 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Varful cu Dor - Hanul Viilor  (Citit de 730880 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

07 Decembrie, 2011, 11:03:59 a.m.
Răspuns #2355

alexia

Hmmm... Feels like home!  :laugh:
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."

08 Decembrie, 2011, 11:49:18 a.m.
Răspuns #2356

viulian

Administrator
Nu ma bag aici - nu m-am bagat nici la 'inceputuri' - asa ca sunt in zona dar nu aici :angel: (just to feel more like home).

08 Decembrie, 2011, 11:57:48 a.m.
Răspuns #2357

alexia

E bine si asa! Atat timp cat esti prin preajma, e ok, nu de alta, dar daca ne incingem la povesti si carafe de vin fiert, cine mai are grija de noi??  :laugh:

09 Decembrie, 2011, 12:12:17 a.m.
Răspuns #2358

Dexter16

Wow...eu sunt mult prea nou ca sa inteleg ce s-a intamplat pe aici , dar pare atat de nostalgic si pare sa fie o carte intreaga aici , o intreaga istorie  de zambete si de povesti ...
Ce frumos suna "acasa" cand te gandesti la caldura casei plina de prieteni iarna ,langa o cana cu vin fiert si focul arzator din ochii unui povestitor ce talmaceste o legenda ce poate candva , undeva , a existat cu adevarat.
Nu uita ca desi florile infloresc de capu lor pe campii ,daca o aduci in casa tot va trebui sa ai grija de ea....

12 Decembrie, 2011, 02:07:30 p.m.
Răspuns #2359

alexia

Bun venit Drumetule, intra chiar fara sa bati!
Intra in han. Fruntea îti va fi racorita. Vei gasi hrana credintei si a nadejdii si vei pleca mai departe întarit si refacut. Vei purta în suflet acest han fara sa stii. La orice ora din zi si din noapte iti este deschisa poarta, gazda si hangita binevoitoare te asteapta mereu, te iubeste si vrea sa-ti vina în ajutor.
De tine însa depinde totul.

Dexter 16, aşa a început tot, acum vreo ... 7 ani! Eşti oricând binevenit şi este adevărat că aici este un fel de "acasă" unde sper să ne mai întâlnim la o poveste.

12 Decembrie, 2011, 10:02:09 p.m.
Răspuns #2360

Dexter16

Multumesc de primirea calduroasa !
Ar fi frumos , ar fi interesant , ar fi un vechi vis devenit realitate ...Era un vis in care pe oriunde mergeam toate lumea ma placea , ma cunostea si dorea sa mai stea la o poveste cu mine ...era un vis unde pe oriunde mergeam ma simteam ca acasa ...apoi m-am trezit si mi-am dat seama ca acea lume nu poate exista ,dar nu mi-am dat seama de fapt ca nu e adevarat , ca o astfel de lume chiar exista...aici ...langa voi toti...
Nu uita ca desi florile infloresc de capu lor pe campii ,daca o aduci in casa tot va trebui sa ai grija de ea....

12 Decembrie, 2011, 10:24:36 p.m.
Răspuns #2361

alexia

Hangita! Unde esti, hangita? Bat drumeti dornici de vorba la hanul dumitale si tu... esti prin lume! Pana te intorci domnia ta, eu zic sa pregatesc odaile ca am ceva ajutoare. Iar tu, hangita, fa bine de intoarce-te degraba, ca iti duc drumetii dorul!  :-*

13 Decembrie, 2011, 10:50:45 p.m.
Răspuns #2362

Eve

Hangita! Unde esti, hangita? Bat drumeti dornici de vorba la hanul dumitale si tu... esti prin lume! Pana te intorci domnia ta, eu zic sa pregatesc odaile ca am ceva ajutoare. Iar tu, hangita, fa bine de intoarce-te degraba, ca iti duc drumetii dorul!  :-*
Iaca am ajuns! Dar ce strigi atat de tare Domnita? Am fost in pivnita sa vad ce face vinul cel nou. Apoi, chiar inainte sa te alarmezi, punandu-mi mana streasina la ochi, m-am oprit o clipa si m-am uitat la bucuria care se vedea la catelusa ce se juca cu cei doi catei. A plouat - cred ca ti-am spus - o saptamana incheiata. A inceput sa pice intr-o seara taman ca asta si de atunci pana azi stropi mari si reci au sagetat vazduhul. Dar astazi soarele a sters toate relele pricinuite. Acum parca toate nici n-au fost iar micutii patrupezi profita din plin. Este o noapte calda pentru ast anotimp cu un cer inalt si, dupa cum bag de seama, cu oameni veseli la han.
Bun venit dragilor va zice si hangita! Uite am adus vin d-un an si oleaca de pastrama. Daca va place nu ma zgarcesc... deci nici domniile voastre sa nu va sfiiti a lua dupa pofta. Am peste proaspat dar si mancare de prune uscate sau de gutui cu orez pentru cei de tin post. Aroma de placinta cu scortisoara cred ca deja m-a dat de gol asa ca... sa ne asezam la un pahar, o gustarica si povesti cat cuprinde!

Ar fi frumos , ar fi interesant , ar fi un vechi vis devenit realitate ...Era un vis in care pe oriunde mergeam toate lumea ma placea , ma cunostea si dorea sa mai stea la o poveste cu mine ...era un vis unde pe oriunde mergeam ma simteam ca acasa ...apoi m-am trezit si mi-am dat seama ca acea lume nu poate exista ,dar nu mi-am dat seama de fapt ca nu e adevarat , ca o astfel de lume chiar exista...aici ...langa voi toti...
Asa sa fie, om bun! Sa-ti fie sederea cu folos si sa regasesti aici lumea visata sau macar ceea ce-ti doreai cand ai poposit. Eu sunt hangita, Minerva imi zic unii, altii doar hangita si drept sa-ti zic nici nu stiu cum imi este mai drag. Fii binevenit deci si, daca nu ai aflat,  la han plata pentru bucate sau vin se face in povesti, sau vers, sau macar o vorba buna pentru cel de langa tine

Nu ma bag aici - nu m-am bagat nici la 'inceputuri' - asa ca sunt in zona dar nu aici :angel: (just to feel more like home).
Asa-ti si sta bine Iulian. Stai in zona si... cam atat :P Auzi, dar pe unde este "zona" aceea acum si cum iti mai merge? A trecut ceva vreme de cand nu ai dat semn si nu mai stie omul de pe unde sa te ia. Si zau daca-i frumos cu batranetile mele sa mai am si grija matale
« Ultima Modificare: 13 Decembrie, 2011, 11:02:56 p.m. de Eve »
"plici-pleoci pe sotron:
o casuta, a doua casuta ... cu a treia fuge un melc"

14 Decembrie, 2011, 09:26:30 p.m.
Răspuns #2363

Lorelei

Buna ti-e inima, hangita, si calda ca placintele cu scortisoara. Mmmmm...
Adus-am vinul fiert eu in seara asta. Poate se cern povestile la han....
Buna seara tuturor!
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

14 Decembrie, 2011, 10:19:08 p.m.
Răspuns #2364

alexia

Seara bună, domniță! Am poposit și eu la han să gust vinul domniei tale că mi-i însetat sufletul! Mă cam incearcă dorurile și tristețile și bine mi-ar face o varba caldă la han. Poate apare și hangița cu vreo poveste de mângâiat gândurile.

16 Decembrie, 2011, 03:30:03 a.m.
Răspuns #2365

Dexter16

Hangiiitaaaa !!! Nu e nimenea la ora asta la han . Of ! vai de capul meu ! biet drumet la ora asta ...normal ca sunt luminile stinse . Am sa revin maine seara c-o poveste , poate-o sa primesc si eu otar de peste si o picatura de vin fiert , sa-mi mai potolesc setea , ca tare o mai fost lung drumul semestrului asta de scoala...
N-o d-atunci eu noapte buna iti urez hangita ,chiar de io-s afar la usa hanului si dumitale in patutul pufos din camera calduroasa ... Of,of ! ce mai duc dorul focului mocnit din soba...

16 Decembrie, 2011, 12:12:05 p.m.
Răspuns #2366

Eve

Hangiiitaaaa !!! Nu e nimenea la ora asta la han . Of ! vai de capul meu ! biet drumet la ora asta ...normal ca sunt luminile stinse . Am sa revin maine seara c-o poveste , poate-o sa primesc si eu otar de peste si o picatura de vin fiert , sa-mi mai potolesc setea , ca tare o mai fost lung drumul semestrului asta de scoala...
N-o d-atunci eu noapte buna iti urez hangita ,chiar de io-s afar la usa hanului si dumitale in patutul pufos din camera calduroasa ... Of,of ! ce mai duc dorul focului mocnit din soba...
Tinere, tinere dar de ce nu ai apasat oleaca zavorul si mi-ai adormit pe prispa afara? Rusine ca asta n-am patit de cand deschis-am hanul! Auzi poveste sa stea drumetii la usa cand am odai calduroase cu perne si dune din puf de gasca, apa calda mereu pe vatra si prosoape fine de borangic... Sa nu vezi tu lumanarile din iasomie care vegheaza la fereastra seara de seara de ani buni? Placintele facute cu grau din lanul in care si-au zvantat ielele trupsoarele albe, nu se racesc niciodata si mirosul lor oare sa nu-ti fi alintat ranile?
In fine acum toate vorbele un ban nu fac! ... mai bine-ti aduc o cofa plina cu vin fiert sa-ti imbuneze frigul ce-ti colinda oasele. Sau poate-ai prefere siropul de mugur de pin si o supa calda de pui, asezonata din belsug cu patrunjel si marar? Le-oi aduce pe toate degraba ca mi-ai inghetat de nici glas nu ai... Pacatele mele ce belea sa-mi stai noaptea afara! Norocul meu ca buna zeita Di a vorbit cu jivinele codrului sa protejeze zona hanului ca ajungeam chiar de poveste!
« Ultima Modificare: 16 Decembrie, 2011, 12:16:42 p.m. de Eve »
"plici-pleoci pe sotron:

16 Decembrie, 2011, 12:54:33 p.m.
Răspuns #2367

Eve

Seara bună, domniță! Am poposit și eu la han să gust vinul domniei tale că mi-i însetat sufletul! Mă cam incearcă dorurile și tristețile și bine mi-ar face o varba caldă la han. Poate apare și hangița cu vreo poveste de mângâiat gândurile.
Domnita mea lacrimioara, cum de-mi esti trista? Ma iarta de intarziere dar nici nu-mi vine a crede ce rusine am patit asta noapte :-[  Mi-a adormit pe vifornita asta un voinic in prag... Sfios nevoie mare, sau prea obosit de drum sa aiba mintea limpede, n-a apasat batranul zavor si, vazand ca-i liniste, s-a culcat pe pridvor. Iar anul asta, daca tot am marit in spate sa depozitez lemnele, nici la cercevele n-am pus geamuri... Uf, uf...
N-a egoista de mine ca iar o comit: tu esti abatura si eu te plictisesc cu ale mele! Ma iarta inca o data, batranetile or fi vinovate sau poate m-a razbit dorul cantecelor si veseliei de la han...  Hai, povesteste-ti dorul si poate i-om gasi alinare! Dupa o sa merg sa pun de mamaliga, aduc bucate si vin, om asculta povestea Voinicului Dexter si, daca tot nu te veselesti, o sa mai aduc si eu o istorioara ;)
"plici-pleoci pe sotron:

16 Decembrie, 2011, 09:11:11 p.m.
Răspuns #2368

Dexter16

Atunci dragele mele domnite m-oi apuca sa va istorisesc o "intamplare" de acum doi ani incheiati ,cand inca eram in clasa a 8-a gimnaziala.
Castigasem "confruntarea" judeteana la tehnologie si ajunsesem sa ma lupt in cunostinte tehnice cu printi si printese din diferite judete ,care mai de care mai inzestrat intr-ale educatiei tehnologice. Eram la Satu Mare , acolo unde se agata harta-n cui si unde transilvanenii se bat cu maghiarii.
Cum eram obisnuit sa ma uit dupa domnite frumoase pe care aveam sa le vrajesc prin cine stie ce mister, asa cum fac mereu , m-am uitat in jur sa vad pe cine as putea alege , dar niciuna dintre frumoasele domnite nu parea a se ridica la dorintele mele din acea vreme ... si totusi, un nou aghiotant intalnit acolo , m-a facut sa privesc spre o printesa ce pana atunci nu iesise in evidenta si ce credeti oameni buni ? Ea stralucea ca un mic inger si as fi vrut sa ii vorbesc ,dar cuvintele ramasesera parca blocate undeva intre gat si golul din stomac , asa ca doar am stat si am privit .Se pare ca eu fusesem cel vrajit ,de o tanara asa de pura si naturala cum era aceea.
A doua zi aveam de facut o scurta drumetie intr-un satuc din apropiere , ce si-a pastrat traditiile si porturile , inca din timpurile strabunilor nostri....dar de vreti sa ispravesc de istorisit , as mai vrea o carafa cu vin si un peste sa-mi mai astampar setea si foamea hangita ,ca tare insetat mai sunt inca d-aseara ...
« Ultima Modificare: 16 Decembrie, 2011, 09:14:27 p.m. de Dexter16 »

16 Decembrie, 2011, 09:20:02 p.m.
Răspuns #2369

Eve

... a sosi! Ma asez cuminte si... ascult mai departe ;) Bag'seama o sa povestesti mai mult voinice ca lunga noapte ai avea daca acum savurezi carafuta :D

Na ca am scos vinul asta magic si mi s-a si impleticit limba ;)
« Ultima Modificare: 16 Decembrie, 2011, 09:24:56 p.m. de Eve »
"plici-pleoci pe sotron: