Atunci dragele mele domnite m-oi apuca sa va istorisesc o "intamplare" de acum doi ani incheiati ,cand inca eram in clasa a 8-a gimnaziala.
Castigasem "confruntarea" judeteana la tehnologie si ajunsesem sa ma lupt in cunostinte tehnice cu printi si printese din diferite judete ,care mai de care mai inzestrat intr-ale educatiei tehnologice. Eram la Satu Mare , acolo unde se agata harta-n cui si unde transilvanenii se bat cu maghiarii.
Cum eram obisnuit sa ma uit dupa domnite frumoase pe care aveam sa le vrajesc prin cine stie ce mister, asa cum fac mereu , m-am uitat in jur sa vad pe cine as putea alege , dar niciuna dintre frumoasele domnite nu parea a se ridica la dorintele mele din acea vreme ... si totusi, un nou aghiotant intalnit acolo , m-a facut sa privesc spre o printesa ce pana atunci nu iesise in evidenta si ce credeti oameni buni ? Ea stralucea ca un mic inger si as fi vrut sa ii vorbesc ,dar cuvintele ramasesera parca blocate undeva intre gat si golul din stomac , asa ca doar am stat si am privit .Se pare ca eu fusesem cel vrajit ,de o tanara asa de pura si naturala cum era aceea.
A doua zi aveam de facut o scurta drumetie intr-un satuc din apropiere , ce si-a pastrat traditiile si porturile , inca din timpurile strabunilor nostri....dar de vreti sa ispravesc de istorisit , as mai vrea o carafa cu vin si un peste sa-mi mai astampar setea si foamea hangita ,ca tare insetat mai sunt inca d-aseara ...