"principiul placerii este universal"
de acord cu tine daca suntem hedonisti:binele suprem al omului este placerea.
Si daca tot o luam pe partea asta-toti oamenii isi doresc un mijloc de a spori placerea umana,iar un al doilea argument al hedonismului este ca placerea face inteligibile principiile si normele morale in privinta carora cei mai multi oameni sunt de acord ca trebuie sa se calauzeasca in viata.
Acum draga mea-daca stiu eu bine bigamia este oprobriu moral
Incepusei foarte bine sa iti sustii parerea dar ai trecut in extrema cealalta,lucru ce a dus la picarea celorlalte argumente.
si o explicatie care,dupa cum vad eu este necesara,placerea ca principiu universal presupune satsisfacerea optima a placerilor demnde de un om,nu desfatarea simturilor.
"monogamia este si ea represie..sa lasam prejudecatile si sa dam jos de pe ochi perechele de degete printre care privim...."-este doar un argument adus de cei care au chiulit de la lectia "morala" si ca sa isi justifice incapacitatea de a fi un om moral,baga acest termen "prejudecati"
Din cate stiam eu psihologia si filozofia(daac tot am abordat-o aici) au incercat secole sa gaseasca deosebirele dintre om si celelalte fiinte vii,aici ne raportam la animale-nu sa ne asemanam cu ele.
"DAR moralitatea acceptatii de catre mentalul colectiv al sexualitatii libertine a femeii DIFERA flagrant, as spune, de modelul sau masculin.nu este furia ingerului sau parerile antagonice cu a ta ci milenii intregi de stereotipii neconstructive (poate) care au transformat femeia intr-un candidat serios la stalpul infamiei. "
de acord-secole intregi.Sa ne amintim ce visa Platon-formarea unui stat perfect unde femeia sa fie egala barbatului(asta da model de barbat-cati dintre barbatii nostri de astazi doresc un loc ideal in care femeia sa fie pe acelasi loc cu ei?),deci asta motiveaza termenul "secole".
Dar cu o astfel de mentalitate pe care o avem toti-de cand este lumea si pamantul este asa,ce pot sa fac eu?daca gandesc diferit, nu inseamna ca se va schimba si parerea "lumii".
gresit!
si eu poate prefer barbatii virgini,dar voi primi ca replica-dar unde sa ii mai gasesti pe acestia-in afara de pustani.
asemenea replica pot primi si barbatii.
nu este cazul meu,dar eu cred ca fiecare fata are dreptul de a-si incepe viata sexuala atunci cand doreste si cu cine vrea,iar daca relatia nu a fost sa tina,atunci urmatorul nu ar trebui sa se uite chioras la ea,ca vezi tu Doamne,nu a fost a mea prima data!
acum astept replicile acide,sau sa zic "aigres"