10 Octombrie, 2025, 09:30:26 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Falsii prieteni...  (Citit de 7228 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

17 Octombrie, 2004, 03:10:48 p.m.
Citit de 7228 ori

Lord_Saladin

Vizitator
 "Doamne, fereste-ma de prieteni, ca de dusmani ma feresc si eu"

"Cand vei strange mana unui prieten. sa te gandesti ca poate intr-o buna zi, aceea mana te va lovi si iti va produce multa suferinta."

"Omul odata ajuns bogat, uita de unde a plecat, si uita de toti prietenii."

"Cand saruti buzele iubitei, sa te gandesti ca se prea poate ca odata acele buze dulci sa rosteasca blesteme impotriva ta."

17 Octombrie, 2004, 03:24:25 p.m.
Răspuns #1

viulian

Administrator
Da, poate fi adevarat..

Dar ce viata mai este aceea daca stai mereu sa banuiesti pe toata lumea ???.
Si cat de iubitor esti tu cu aproapele tau, daca stai sa-l banuiesti totodata tinandu-te deoparte ca sa nu suferi..

Traieste in prezent, nu te gandi nici la trecut nici la viitor, si vei vedea ca buzele care le saruti sunt faine, mana prietenului este calduroasa, vinul baut cu el e bun..
Daca va veni si momentul rupturii.. pe semne ca trebuia sa vina. Ceva nu mai mergea cum trebuie.
« Ultima Modificare: 17 Octombrie, 2004, 03:26:21 p.m. de viulian »

17 Octombrie, 2004, 03:31:05 p.m.
Răspuns #2

Lord_Saladin

Vizitator
 Stii...daca stai sa te gandesti... e intr-un fel dureros cand stai sa chibzuiesti un pic si realizezi ca defapt nu ai decat 2 sau 3 prieteni adevarati, restul fiind o armata de profitori si diverse alte persoane care habar nu au de legamantul prieteniei.
 E dureros sa intri ca oaspete si invitat in casa unui prieten, si ziua urmatoare sa iti reproseze ca ai venit la el...

17 Octombrie, 2004, 03:50:01 p.m.
Răspuns #3

viulian

Administrator
Da, e adevarat. Nici eu nu am prieteni multi, prieteni adevarati...

Mi-a placut foarte mult ce mi-a zis proful de fizica in facultate. Aveam o tocilara renumita in clasa, si asta, la examen, a scris teroria perfect, dar nesurprizand subtilitatile, la problema a trantit formulele, dar n-a stiut sa le lege.

Si omu s-a prins, si i-a dat 9 pentru straduinta, dar nu 10. Insa tipa a inceput sa faca istericale, si ca ea vrea 10, ca nu a gresit, etc. Tipu s-a uitat la ea, a ascultat-o, s-a mai uitat odata pe lucrare vazand ca de fapt ea chiar nu intelesese.. siii... i-a dat 10.

Ulterior, cand mi-a povestit, mi-a zis: "un pret mic pentru ca sa afli cu adevarat ce fel este omul.". M-a suprins atat de mult afirmatia asta.

Prietenul ti-a reporsat ca i-ai calcat pragul, dar vizita a fost un pret mic pentru a afla adevarata natura a "prietenului". Macar cu el lucrurile s-au lamurit repede.

27 Octombrie, 2004, 03:13:58 p.m.
Răspuns #4

|ngerMorT

Iulian...observ pe zi ce trece ca ma prind cam greu la unele faze :)))...poate nu sunt singura, da' macar recunosc :P Pana la urma de ce i-a dat 10???
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

27 Octombrie, 2004, 07:59:48 p.m.
Răspuns #5

surfer1026

Mi se pare interesant pentru cine a fost acesta lectie cu nota 10. Probabil s-a vrut pentru studenta in cauza insa aproape sigur a dat roade in alta parte...
"Lasa lucrurile sa fie simple, cat mai simple cu putinta, dar nu mai simple de atat"

27 Octombrie, 2004, 08:22:25 p.m.
Răspuns #6

cv

Vizitator
 :) iti multumesc surfer. asta simteam si eu. cineva a invatat din acea lectie

27 Octombrie, 2004, 08:29:40 p.m.
Răspuns #7

viulian

Administrator
Stai ca nu inteleg ce intelegeti voi cu lectia care nu e pentru studenta..

Nu a fost musai o lectie.. ci un insight. Adica un pret mic - i-a dat 10 sa scape de gura ei si sa aiba omul liniste insa pentru acest urcus de la 9 la 10 (proful a dat de la el) a avut ocazia sa observe cum e sufeltul omului care pare serios si deodata devine isteric si haotic.

Cam asta voiam sa zic cu prietenii.. un pret mic o vizita si sa-ti dai seama de fel de om e. Daca era sa-ti dai seama cand viata iti era in pericol, sau chiar aveai nevoie de un ajutor imediat ? Asa.. ai aflat mai usor.

27 Octombrie, 2004, 08:32:28 p.m.
Răspuns #8

cv

Vizitator
 :) asta am inteles si eu. si nu spuneam altceva.

27 Octombrie, 2004, 09:40:30 p.m.
Răspuns #9

|ngerMorT

E aiurea ca profesorii nu pot sa-si dea seama de la inceput...colegii ei ni mod sigur stiau ce fel de persoana este...profesorul a aflat mai tarziu, da' bine ca a aflat macar! :) Am si eu astfel de exemple in clasa...
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

28 Octombrie, 2004, 10:46:17 a.m.
Răspuns #10

helpless

Falsii prieteni......da...cunosc!iar in cazul meu din pakte s-a intamplat sa aflu mai tarziu,k cei pe kre credeam k ii voi avea langa mine mereu,m-au lasat knd imi era mai greu!Din punctul meu de vedere un dusman iti e mai 'aproape'  dekt un prieten!just think....

21 Noiembrie, 2004, 01:14:40 a.m.
Răspuns #11

bke

Vizitator
falsi prieteni se vad si se simt... :P

12 Ianuarie, 2005, 07:29:16 p.m.
Răspuns #12

kytty

Nu stiu daca ar trebui sa ma plang sau sa ma laud , dar nu am decat o singura prietena devarata.. Aika e  acea persoana in care am incredere... careia ii pot spune tot ce am pe suflet... care imi da sfaturi.. si care stie sa ma respecte. asa cum o respect si eu pe ea...si sincer sunt fericita ca o pot avea langa mine cand am nevoie.. tin foarte mult la ea si ea la mine... si cred ca e mai bine sa ai un singur prieten.. dar prieten in adevaratul sens al cuvantului decat mai multi care sa te vobeasca pe la spate.

« Ultima Modificare: 12 Ianuarie, 2005, 07:52:32 p.m. de DIANA »
Frumusetea vetii, intrece durerea de a muri!!!

14 Ianuarie, 2005, 10:19:59 a.m.
Răspuns #13

sharara

notiunea de prietenie este relativ vehiculata....stiu sa fiu prieten/a...sunt prieten/a/...vreau prietenia lui/ei....prietenia ta imi este un sprijin considerabil..etc..etc..
intr-o lume nebuna..nebuna...si grabita,prietenia este  sfanta aproape.cred ca se va ajunge in viitoar la cautarea ei ca intr-un fel de goana dupa sf.graal.nu se va gasi usor.nu va putea fi obtinuta usor,si mai ales,nu va putea fi pastrata chiar atat de simplu.
pierderea sau castigarea unei prietenii tine de firea ta.se spune ca"cine se aseamna se aduna!"prieteni ti-i alegi dupa preocuparile comune cu ale tale,dupa firea apropiata celei care iti apartine,practic,prietenia dorindu-se un nucleu rezultat in urma unei fuziuni.
din pacate,experientele legate de prietenie si de ceea ce tine de ea-certuri,discutii prelugite,aparent fara sens,ajutor neasteptat,etc,fac parte din ceea ce eu-si nu numai eu-numesc-"scoala vietii"
ceea ce tie ti s-a intamplat i se intampla aproape fiecarui om in viata.intr-un mod de manifestare sau altul...important este sa stii sa treci peste asta.si sa inveti ceva din ceea ce ti s-a intamplat!acel prieten,nu ti-a fost niciodata prieten.nu t-e acunoscut.nu te-a respectat.as putea spune chiar ca nu ti-a fost alaturi chiar atunci cand aveai nevoie de el...poate partea pozitiva a a cestei intamplari este faptl ca vei sti alta data dupa ce criterii sa legi un om care sa iti fie prieten,si mai ales,cum sa il pastrezi...
viata nu incepe si nu se termina cu un prieten.mai presus de toate,cel mai bun prieten iti esti tu insuti.nu uita asta!important este sa nu te minti pe tine,sa te protejezi,sa te sustii cand ai nevoie mai multa.si..sa faci acelasi lucru pentru oamenii care au nevoie de tine.daca acel om nu a stiut sa iti fie prieten,fii tu un prieten adevarat pentru cei carora le lipseste asa ceva."sa te duci intotdeauna la cei care au nevoie de tine si de ceea ce ai tu mai de pret in sufletul tau!"

14 Ianuarie, 2005, 06:55:46 p.m.
Răspuns #14

DIANA

Vizitator
Cred ca de cele mai multe ori prea luptam sa gasim persoana/prietenul care sa corespunda nevoilor noastre. Sa ne respecte, sa ne ajute la nevoie, sa ne dea sfaturi, sa ne fie parteneri de distractii, etc. Uitam ca fiecare om are propria personalitate si, adesea, oricat de stransa e prietenia sau oricat de bune ar fi intentiile celuilalt, reuseste sa ne dezamageasca.
 Inchipuiti-va un profesor de citire care il asculta pe elevul X recitand o poezioara. Elevul s-a straduit sa o invete acasa dar a avut si alte teme de facut si poate mama lui i-a solicitat la un moment dat ajutorul in gospodarie. Dar el s-a straduit sa invete poezia. Iar acum, in clasa, se straduieste sa o recite. Iar profesorul face observatii. Pe de o parte, el poate sa vada efortul elevului de a recita ceea ce a invatat acasa, pe alta parte, insa, profesorul poate considera ca elevul nu a acordat destul timp si interes fata de materia predata. In primul caz, profesorul nostru va da o nota maricica pentru stradania elevului. Poate nota e prea mare fata de prestatie. Dar ea e menita sa il incurajeze pe elev. Iar profesorul va da dovada de blandete, intelegere si isi va castiga simpatia si admiratia elevului , va castiga un prieten.
In a doua situatie, profesorului nu ii ramane decat sa fie corect. E clar: elevul nu stie poezia! Iar nota pe care o va primi va reflecta cu maximum de profesionalism, cunostintele elevului din acest moment. Evident, nota nu poate fi mare! Dar e acordata pe drept! Pe cine incalzeste acest lucru? Pe elev, care numai el stie cate "cazne" a suferit cu o zi inainte? Si care acum cu siguranta uraste materia "Citire"?
Pe profesor, care acum  e privit cu ochi tristi de catre elev si stie ca acest elev nu va mai invata niciodata poezii, cu placere ?
Cam asa stau lucrurile si in prietenie. Daca alegem sa fim toleranti, intelegatori, blanzi, etc. vom atrage oameni in jurul nostru. Daca ii vom judeca pe ceilalti in functie de propriile nevoi, mi-e teama ca mereu vom fi dezamagiti. Cred ca e mai bine sa invatam sa daruim prietenie, in loc sa o asteptam, sa o cantarim, sa o etichetam, etc.
« Ultima Modificare: 14 Ianuarie, 2005, 07:12:24 p.m. de DIANA »