10 Octombrie, 2025, 09:16:39 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Poveste nesfarsita  (Citit de 6198 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

18 Octombrie, 2004, 08:11:27 p.m.
Citit de 6198 ori

lorelai

Vizitator
As vrea sa-mi gasesc cuvintele sa spun ce simt.De fapt cred ca stiu ce simt dar mi-e teama sa le rostesc sa le scriu, pentru ca atunci totul va deveni real.
Trebuie sa ma hotaras ce fac cu viata mea si este atat de greu.
Nu stiu sa aleg?Sau nu stiu ce vreau? ???
Poate si una si alta. Este posibil ca cineva sa iubeasca doi oameni in acelasi timp? Si daca da, cum? Cu ce intensitate? In ce ordine? Se imparte inima? Fiecare are o bucatica?

Si daca minte?Si daca spune adevarul?Ce sa fac sa gasesc calea? Ce sa aleg?
« Ultima Modificare: 18 Octombrie, 2004, 08:35:41 p.m. de lorelai »

18 Octombrie, 2004, 08:23:27 p.m.
Răspuns #1

lorelai

Vizitator
  Daca omul pe care il iubiti cel mai mult in viata asta vine intr-o zi si va spune din tot sufletul si cu toata sinceritatea care se poate citi in ochii unui muritor, ca va iubeste din toata inima si ca ar face orice pentru voi, ca zambetul si fericirea voastra il completeaza, ca vrea sa va ofere o viata mai buna in alta parte, ce ati face? Ati accepta? Probabil ca da.

Dar, pentru ca mereu este un dar, mai este ceva.
El o iubeste pe ea.Se cunosc deja prea bine si de prea multi ani.Au fost si bune si rele, au gresit amandoi, si el si ea. In urma acestor greseli, acestor intrigi pe care le-au tesut unul impotriva celuilalt, din cauza razbunarilor uneltite unul contra celuilalt, din prea multa iubire sau din prea multa prostie, el a ajuns sa cunoasca o alta femeie.
Si pentru ca este barbat si pentru ca sta in natura umana sa ne dorim ceea ce nu putem avea, el a insistat in zadar anii buni, sa obtina o relatie cu acesta femeie.Dar soarta, destinul , dumnezeu sau zeii au fost potrivnici.
Au obosit toti trei.El sa mai lupte, sa mai spere, ea sa mai astepta, cealalta sa-l mai respinga sau sa-l mai incurajeze.

Acum dupa multi ani el ii propune ei o alta viata in alta parte, departe de tot ceea ce este aici, foarte departe. de ea depinde totul, asa spune el.
Dar ea se teme ca dupa alti ani, acolo, el tot isi va dori ceea ce nu a reusit sa obtina. El pune ca lucrurile nu stau chiar asa si ca totul depinde de ea.
Iar ea nu stie care e calea ce trebuie urmata.Sa plece sau sa renunte? Oricare ar fi alegerea simte ca se sufoca. Ar pleca dar daca nu va fi bine.Ar ramane dar cum va fi aici?
Oare ce simte el?Ce vrea cu adevarat. Cred, stiu si simt ca ma iubeste.
Atunci cum este posibil sa simta ceva si pentru cealalta? Sa fie obsesie?Sa fie orgoliu? Sa fie mit? Realitate? Cine imi poate raspunde?
Poate doar timpul, dar nu pot astepta.

Poate voi, daca ati inteles ceva si daca aveti un raspuns.
« Ultima Modificare: 18 Octombrie, 2004, 08:50:11 p.m. de lorelai »

18 Octombrie, 2004, 08:45:27 p.m.
Răspuns #2

cv

Vizitator
si daca spun da... cati imi sar in cap? nu stiu daca se poate pune egalitate dar acum mult timp am ales cu greu ceea ce vreau... recunosc nu stiu cat de bine... mereu exista acel... si daca nu faceam asa? cum era viata mea? cum... brr

Sa completez... mesajul anterior era... altfel cand am raspuns eu... nu acestuia i-am raspuns. Asa cum e scris acum e ceva... ciudat. Nu poti trai mult cu senzatia asta. E anormal. Trebuie sa iei o decizie... Si sa nu uit: decizia mea a fost pe cine sa aleg :-[
« Ultima Modificare: 19 Octombrie, 2004, 11:37:40 a.m. de Minerva »

18 Octombrie, 2004, 08:56:25 p.m.
Răspuns #3

cv

Vizitator
Domnisoara lorelai tot modificand mesajul ceea ce scriu eu pare aiurea. acolo e deja al treilea lucru diferit.
inteleg ideea de poveste nesfarsita dar deruleaz-o pe rand...nu o modifica pe masura ce citesc :D

18 Octombrie, 2004, 10:16:31 p.m.
Răspuns #4

friend

Vizitator
Adevarul e ca noi nu putem sa iti dam decat un sfat. Decizia va fi a ta si va trebui sa ti-o asumi. Si, ca si in cazul minervei, nu e bine sa mai ai regrete si indoieli dupa aceea. Ce ai hotarat odata e bun hotarat si din acel moment nu mai privi inapoi. Nu poti tara trecutul dupa tine ca o tinichea legata de coada! Asa ca ce alegi acum, asa cum decizi, crede ca e cel mai bun lucru si implica-te fara retineri!

Dar noi, ca sa nu ne doara capul mai apoi, te-am sfatui sa nu te duci dupa el ci sa incerci sa il uiti! E mai simplu pentru toata lumea.

18 Octombrie, 2004, 10:26:34 p.m.
Răspuns #5

lorelai

Vizitator
Iti multumesc pentru raspuns friend.
Dilema este ca daca eu nu merg nu pleaca nici el.Ramane aici cu mine.Mi-ar fi fost mai usor daca ar fi plecat singur.Dar nu doreste asta. Ori mergem, ori ramanem.
Dar numai impreuna!

19 Octombrie, 2004, 01:28:01 a.m.
Răspuns #6

friend

Vizitator
Pai, ori mergem ori ramanem, care e dilema? Daca sa mergeti? :D Sau sa ramaneti?! De unde sa stim noi, zau! Si daca ramane aici ce, nu poti renunta la el? Din moment ce e cu alta de ce n-ai putea renunta, pana la urma? Nu e usor, dar o sa gasesti tu o solutie. Noi nu prea avem cum sa te ajutam altfel!

19 Octombrie, 2004, 03:31:19 a.m.
Răspuns #7

DIANA

Vizitator
Mi-e teama ca trebuie sa subscriu la ideea de a renunta la el. Riscul sa fii doar un colac de salvare (pentru ca cealalta l-a respins) e foarte mare. Si nu cred ca ti-ar place o asemenea postura. Dar...sigur ca decizia iti apartine si poate amanuntele pe care noi nu le stim cantaresc greu. Orice ai face, sa stii ca noi suntem mai mereu aici si gata sa iti impartasim tristetea sau fericirea.  :-*

19 Octombrie, 2004, 03:43:44 p.m.
Răspuns #8

lorelai

Vizitator
Tocmai despre asta este vorba, despre amanunte.Sunt multe si cantaresc greu.Mi-ar trebui cateva zile sa scriu toata povestea.Sunt multi ani si s-au intamplat multe.Povestea noastra e altfel, nu seamana cu niciuna.Probabil o sa spuneti ca exagerez dar daca as incepe sa astern din amintiri, sa readuc trecutul in prezent sigur mi-ati da dreptate.

De fapt dilema mea este ca nu stiu de cine sa ascult?! ??? Sa-mi ascult inima sau ratiunea?
In ultimul timp, din cauza comportamentului sau, am clipe, secunde in care parca ma luminez si realizez ca lucrurile stau altfel.Ca de fapt,  eu sunt iubirea vietii lui, pe mine ma vrea, pe mine ma iubeste cu toata suflarea, iar cealalta este doar un capitol inchis din viata lui si ca eu il fac sa-si reaminteasca uneori de ea.
De fapt asta imi spune inima, ratiunea se impotriveste imi reaminteste totul, ma cearta, ma deruteaza.

De exemplu astazi, cand am venit de la serviciu am gasit un biletel in care imi spunea ca mi-a lasat un mesaj pe robot.Ascult si raman uimita : "Nu-ntelegi ca-n al meu suflet vers de moarte tu ai pus, cat de frumoasa esti pot spune, cat te iubesc nu e de spus" :'(.

Oare, un om care nu ma iubeste ar putea sa faca asta?Sa minta astfel? Este posibil sa vrei altceva  dar in acelasi timp sa faci totul pentru a pastra ceea ce ai? Asta nu pot sa inteleg, cum poti sa vrei altceva daca tu nu faci nimic sa indepartezi, sa renunti, sa alungi ceea ce ai deja, ba mai mult iti apropii ceea ce ai?  ???
Ai putea spune ca ii este teama ca nu va reusi dincolo si ma pastreaza de rezerva, dar nu este asa, el este omul care risca totul pe o singura carte chiar daca stie ca sansele sa castige sunt minime, este omul care poate renunta la tot intr-o clipa pentru ca apoi sa o ia de la capat. Este oarecum omul din poezia lui Kipling.
 Si daca ma iubeste si eu nu vad?Daca sunt prea oarba, prea idealista, prea perfectionista?Daca este asa cum spune el?Daca eu sunt problema?Daca si iar daca........ Cat de greu imi este sa inteleg....totul.Poate undeva, candva am sa ma trezesc sau poate o sa adorm si totul va fi altfel, dar pana atunci.........

19 Octombrie, 2004, 04:37:32 p.m.
Răspuns #9

viulian

Administrator
lorelai, daca nu stii inca, inseamna ca lucrurile nu sunt ceea ce par... si mai ales nu e nici o decizie de luat, daca nu stii. Oricum, in nici un caz una rationala.

Pari destul de prisa in conflictul tau, si in acest moment, din cauza agitatiei, mintea iti poate juca feste. E lucru complicat si fragil mintea asta... si foarte usor de dat peste cap.

Tu nu cumva il si urasti pe om ?

Daca l-ai iubi din toata inima, nu ar fi nici un conflict.. de fapt o femeie indragostita nu are niciodata dureri de cap :) si nici conflicte.

Tu il si urasti pe undeva, nu-l vrei, il respingi.. dar probabil nu vrei sa te gandesti la asta. Insa nu ai cum sa eviti.. de aceea toate intrebarile, toate frustrarile, etc..

Mai scrie, cu cat scrii mai mult cu atat voi intelege mai bine..

13 Decembrie, 2005, 05:44:08 p.m.
Răspuns #10

ONLY DESIRE

acum,dupa ce ti-am citit povestea inteleg de ce erai curioasa sa afli cum se termina povestea mea! inteleg prin ce treci!.....prin asta a trecut persoana pentru care eram tottul in aceasata lume...ar fi facut orice sa nu m piarda,chiar sa accepte ca in inima mea nu mai e singurul!Si sa stii ca niciodata nu am incetat sa-l iubesc!Capacitatea omului de a iubi este imensa...putem iubi una,doua,trei persoane in acelasi timp........dar intotdeauna una din ele va fi speciala!in czul meu a fost prietenul meu...iar El nu stiu ce este(crede-ma ca si eu as vrea sa aflu):ma tulbura prezenta lui,il doresc..imi doream sa fiu cu el,indiferent ce ar fi trebuit sa fac pentru asta.Dar...o persoana reusea sa-mi tempereze toate aceste instincte...de ce?pentru ca il iubeam si nu vroiam sa sufere...si de aceea am si ramas momentan cu el.pentru ca alturi de el imi gasesc linistea si ma simt implinita....dar El va exista mereu...sper ca intr-o zi sa-L pot uita.Daca prietenul tau iti spune ca esti totul pentru el...crede-l nu te minte!Doar ca aceea pasiun eneimplinita o sa-l mai tulbure ceva timp...de aceea vrea sa se indeparteze cu tine de locurile in care e Ea.
« Ultima Modificare: 13 Decembrie, 2005, 05:55:46 p.m. de only u »
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

13 Decembrie, 2005, 09:28:11 p.m.
Răspuns #11

Lorelei

Precizzre mica mica (pt only u): Nu sunt eu acea lorelai, eu sunt Lorelei si povestea asta nu e a mea. Nu cred ca are foarte mare importanta a cui e, totusi voiam sa precizez ca nu e vorba despre mine.  :)
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

14 Decembrie, 2005, 12:59:24 a.m.
Răspuns #12

ONLY DESIRE

k!scuze pentru neatentie...ma bucur pentru tine ca nu ai trecut prin asa ceva...
« Ultima Modificare: 14 Decembrie, 2005, 01:02:01 a.m. de only u »
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."