Don Juanii sunt oare acestia cu adevarati cei mai interesanti?
Prin simpla lor prezenta, ei ii descurajeaza pe baietii mai timizi si mai sensibili, pe cei pe care fetelor le-ar placea poate sa-i intalneasca, dar care nu indraznesc nici macar sa le faca acestora curte.
Multi baieti sunt dispusi la orice numai "sa se culce" cu cineva.
Fac asta pentru a iubi?
Cred ca e vorba mai degraba de o placere egoista, de putere, de vanitate.
In acest joc orice mijloc e bun.
Cel mai utilizat e probabil acela de a-i spune fetei exact ceea ce-i place ei sa auda: "Esti cea mai frumoasa, te prefer tuturor celorlalte".
In plus exista argumentul imparabil: "Te iubesc".
Un Don Juan stie sa se foloseasca de toate slabiciunile victimelor sale.
Cineva m-ar intreba: "El minte de nevoie?"
Cred ca cei mai buni mincinosi cred in minciunile lor si de aceea sunt atat de eficiente...
Pentru a obtine ceea ce vrea, un Don Juan, sau oricare baiat mai putin cinic, este in stare sa se arate foarte tandru "inainte".
Dar "dupa", totul s-a sfarsit, se imbraca din nou si isi reia felul obisnuit de a fi.
In acest gen de situatii, poate se vorbeste despre iubire, dar nu exista iubire.
Fetele se inseala de foarte multe ori, crezand ca trebuie sa accepte neaparat experienta sexualitatii pentru a avea parte de tandrete si afectiune.
Privind cu atentie comportamentul cuiva, putem intelege mai mult decat daca ii ascultam discursurile sale frumoase.
Seductia adesea inseamna manipulare.
A te prezenta in cea mai buna forma a ta pentru a iubi si pentru a fi iubit este un lucru.
Iar sa seduci voluntar, cu cinism, pentru a "poseda", este altceva.
Un Don Juan este popular... straluceste adesea in mijlocul prietenilor sai.
Poate parea amuzant, sportiv, inventiv...
Sau poate alege alta cale: o face pe fragilul pentru a atrage simpatia, chiar mila.
Dar din clipa in care interesul sau intra in joc, el redevine dur, distant si fara mila.
Un egoist fara sentimente.
Totusi sa nu uitam si de fetele care sa comporta ca niste adevarate "stricate".
Unele mint, tradeaza, manipuleaza si fac sa sufere cu acelasi cinism.
Si ele sunt capabile sa spuna "te iubesc" fara sa creada un cuvant.
E minunat sa te apropii de cineva de care esti atras, sa incerci sa-i vorbesti, sa-l cunosti, acest lucru poate duce la inceputul unei povesti frumoase.
Important este sa ramai sincer.