11 Octombrie, 2025, 02:41:51 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Este Don Juan fericit?  (Citit de 35550 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

11 Noiembrie, 2004, 11:13:18 p.m.
Răspuns #15

mana prietena

Vizitator
Fetelor, hai ca discutam totusi de un Don Juan spiritual! Ca ajungem sa ne lovim de credinta fiecareia dintre noi, si nu e frumos :(
(asa si eu sunt de parere de exemplu ca nu exista bine sau rau, ci doar evolutie personala sau stagnare in iluzie).

11 Noiembrie, 2004, 11:21:42 p.m.
Răspuns #16

Lorelei

Friend prietene  :D nu ma pot abtine. Trebuie sa-ti spun: mana prietena e... baiat! Probabil in cei 1%. Deci nu te teme de minoritate! Te asteptam cu comentarii!
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

11 Noiembrie, 2004, 11:26:38 p.m.
Răspuns #17

mana prietena

Vizitator

11 Noiembrie, 2004, 11:32:14 p.m.
Răspuns #18

DIANA

Vizitator
Se pare ca nici mana nu e din cei 1% exceptii. Ci e un barbat care ia apararea celorlalti ca el. Fain! Ce sa zic!
Ok. Deci ideea de iubire absoluta, pe o scara amorala. Aici discutia nu ma mai intereseaza. Risca sa devina un fel de hazard si nu are un rost,  cel putin nu unul practic, dupa parerea mea.
Continuati voi. Va citesc si eu dar mai din umbra. ;)

11 Noiembrie, 2004, 11:35:25 p.m.
Răspuns #19

friend

Vizitator
 :D Pai, Lorelei, baietii nu se pun! Ori barbat ori ... 99%! :P

Dar in orice caz, Don Joan nu poate fii (sau nu unul normal), din moment ce spune... "astea fiind zise de ce Don Juanii cei care ne dau tuturor tarcoale...". ;D

Dar daca m-am speriat, ce aveti voi cu mine?! ::)

« Ultima Modificare: 11 Noiembrie, 2004, 11:38:58 p.m. de friend »

11 Noiembrie, 2004, 11:38:31 p.m.
Răspuns #20

Lorelei

Pai ca baiatul (pardon!  ;D) are o doza substantiala de histrionism care nu-i da pace! D-aia a zis ce a zis.  :D

PS. Mai, mai, da' usor te mai sperii!  :D

Cat despre "sau nu unul normal"... aici zic si eu ca si mana prietena: Touché!  ;D E unul deosebit, nu unul normal!
« Ultima Modificare: 11 Noiembrie, 2004, 11:40:05 p.m. de Lorelei »

11 Noiembrie, 2004, 11:46:22 p.m.
Răspuns #21

mana prietena

Vizitator
Gata, scuzati - MEA culpa!  :D

M-am lasat purtat in acest joc al feminitatii... de ce nu ? Totul se poate..
Cum nu consider ca rigiditatea este o calitate buna - am abordat un ton feminin pentru ca sa dau o coerenta discutiei..
Si ii apar pe cei 1% - nu de alta, dar dupa cum ii vad pe restul (nu ma refer la Friend - man, nici nu te cunosc! - ci la cei din jurul meu, la cei din campul pe unde zburd!) - parca n-au avut niciodata parte de un male role model realist.

Pentru mine asta e ultima abatere de la tema acestui thread.

Ce a propus Lorelei e totusi un lucru interesant de discutat, aceasta autenticitate a cautarii absolului, si niciodata absolutul nu-l intalnesti brusc, din noroc, si apoi sa-l tii langa tine o viata intreaga. Este o cautare perpetua.. aproape. Sisif-ica.

Chiar nu se mai poate discuta in continuare ?

13 Noiembrie, 2004, 02:25:40 p.m.
Răspuns #22

Lord_Saladin

Vizitator
 Poate ca aceasta afirmatie imi va atrage unele oprobii din partea unora... dar in bunul limbaj popular romanesc, lucrurile stau cam asa:
 Don Juan= curvar

Cu toate ca e curvar, un Don Juan nu este un om rau... alege numai un anume gen de femei. Un Don Juan autentic nu va umbla dupa fete cuminti, ci dupa acel gen de femei care agreaza aventurile de-o noapte...
 Daca stam sa analizam numele sau, "Don" implica un oarecare grad de noblete interioara... iar a frange inima unei fete naive, nu e un lucru deloc nobil sau masculin. ;)
 Parerea mea e ca , cele care cad in mrejele unui astfel de barbat, fie isi doresc asta, si se lasa atrase de bunavoie, fie au un grad mare de naivitate. Asa ca, dupa parerea mea, fetelor nu aveti nici o scuza !  :D

13 Noiembrie, 2004, 04:03:15 p.m.
Răspuns #23

AL`Xandra

Vizitator
Sa-l vrem pe Don Juan ???
... pe acest om care se afla intr-o continua cautare, intr-o permanenta agitatie nelinistita, fiind victima propriei instabilitati si nesigurante...
... acest Don Juan a carui dragoste nu este decat o latura efemera... care traieste in virtutea unor necesitati ce-i pot asigura doar un plin de energie provizorie...

Don Juan cucereste pentru ca in final sa renunte la cuceririle sale... el nu are capacitatea sa inteleaga adevarata valoare a sentimentelor, trairile din interior nu-i vor fi niciodata cunoscute datorita superficialitatii care-l caracterizeaza.
Un astfel de om e doar un gol imens care se hraneste din altii neputandu-si umple pustiul sufletului... el se poate considera multumit sufleteste, dar implinit nu se va simti niciodata...

Ce pot sa spun, corecta parerea ta Muzafer  :P... daca-l alegem, NU avem nici o scuza...

13 Noiembrie, 2004, 10:34:29 p.m.
Răspuns #24

Lorelei

Si tot nu mi-ati raspuns la intrebare: este sau nu este fericit? In superficialitatea lui (in autenticitatea lui as zice eu), in nesimtirea lui (in sensibilitatea lui, as zice eu), in imoralitatea lui (in amoralitatea lui as zice eu) si lista poate continua la nesfarsit. Nici n-are importanta cine are dreptate. Este sau nu este fericit?

Cat despre faptul ca Don Juan nu alearga dupa fetele cuminti... Hmm, legenda cam spune ca pe-astea le prefera. Cautarea, bat-o vina, cautarea...
« Ultima Modificare: 13 Noiembrie, 2004, 10:40:28 p.m. de Lorelei »

13 Noiembrie, 2004, 10:46:17 p.m.
Răspuns #25

AL`Xandra

Vizitator

Un astfel de om e doar un gol imens care se hraneste din altii neputandu-si umple pustiul sufletului... el se poate considera multumit sufleteste, dar implinit nu se va simti niciodata...

Don Juan NU stie sa se autoreduca la simplitate, la fericire, apoi se mira ca oamenii cei mai fericiti sunt cei simpli.

14 Noiembrie, 2004, 01:28:34 a.m.
Răspuns #26

bke

Vizitator
dar de ce don juan? da-l in m*-** pe don juan! pe aia de treaba sa ii....

14 Noiembrie, 2004, 01:34:47 p.m.
Răspuns #27

Lord_Saladin

Vizitator
Cat despre faptul ca Don Juan nu alearga dupa fetele cuminti... Hmm, legenda cam spune ca pe-astea le prefera. Cautarea, bat-o vina, cautarea...
 Inseamna ca noi doi stim variante diferite ale legendei....  ???
 In fine, oricum am lua-o, o fata cuminte  si cu minte nu face dragoste cu un barbat necunoscut la prima intalnire... asta-i clar.O astfel de femeie, fie e naiva, fie e curva.
  Don Juan nu iubeste, ci doar crede acest lucru. Habar n-are ce e iubirea. Raman la ideea poetului oriental, conform careia iubirea e un legamant, si nu un sentiment trecator .Ceea ce simte Don Juan e pasiune.Pur si simplu pasiune, nimic mai mult, dorinta de moment, etc .E o dorinta legata de sexualitate si nu are nimic sentimental in ea. Dimpotriva, toate aceste trucuri sentimentale , poezii, declaratii, trandafiri, sunt folosite in scopul final de a duce victima in pat... sa fim cinstiti si sa recunoastem asta.
  E fericit ? Da, e fericit... dar implinit nu se va simti niciodata.

"dar de ce don juan? da-l in m*-** pe don juan! pe aia de treaba sa ii.... "
 Don Juan, e in limbajul pe care l-ai mai folosit tu intr-un alt topic , "trofeist"...  probabil de asta ai o aversiune atata de mare fata de el, oricum, nu cred ca era cazul sa te legi de mama lui  ;D.

14 Noiembrie, 2004, 02:03:41 p.m.
Răspuns #28

bke

Vizitator
don juan ne fura femeile! el e cu 10 deodata si ailalti mai timizi cu nici una.Don juan trebuie impuscat fiindca este un inamic al societatii.Trebuie torturat si chinuit.Glumeam

14 Noiembrie, 2004, 02:10:02 p.m.
Răspuns #29

Lorelei

De acord, tortureaza-l, impusca-l, ce vrei tu!  ;D ;D Da' nu mi-ai raspuns: e fericit sau nu?