Din punctul meu de vedere, miticul Don Juan n-a gasit fericirea. Despre legenda lui s-ar putea vorbi zile in sir, insa daca ne rezumam la intrebarea pusa, pot aduce cateva argumente menite sa-mi sustina opinia. Nascuta la finele unui ev mediu intunecat si desfranat, creatia lui de Molina, isi ridica arta de a seduce la nivelul unui absolut. Dar cu ce folos? Amagire? Credinta ca prin seductie metamorfozeaza femeia de langa el? Un popas scurt de care nu-si poate aminti si unde nu se poate intoarce? Cautator al dragostei? Ooo, nu! Dragostea nu se cauta, dragostea ne vine in intampinare. Si-acum daca totusi intr-un moment de slabiciune ne propunem sa o cautam, nu o incercam cu oricine ne iese in cale. Don Juan nu a fost un cautator, a fost un colectionar ce incerca sa-si inchege viata in amintiri privindu-si "opera". Un om superficial, un om care pune spiritul pe planul doi, nu poate atinge fericirea. Tragedia destinului lui o confirma. Am putea crede totusi ca iubirea i-ar lua locul artei de a seduce si din nefericire in viata oricarui barbat exista o Dona Ana. Prea plin de secatuiala unui trai frivol, Don Juan nu a mai lasat loc in suflet pentru a primi fericirea.