Eu deja nu mai stiu ce sa aleg. Pe Sisif il resping , ca de obicei, ca incapabil sa-si ia viata in mainile proprii - acceptand iremediabil soarta dictata de altii si fiind nevoit sa-si gaseasca compensari simtindu-se superior in neputinta.
Dar tot nu pricep cum e cu Don Juan.. pe de o parte, din punctul meu de vedere, e fain sa cunosti si foarte multe femei, dar e faina si una dar buna (din toate punctele de vedere). Plus ca Don Juan poate alege. De aceea nu e Sisif. Daca nu ar putea alege, ar fi doar un robot, un automat dictat de instincte.. Imi place sa-l vad ca fiind ceva mai mult totusi.
Si de aceea nu ma pot decide..
1. o ea chiar si cu putin mai putin decat perfectiunea inseamna plafonare, dar o ea egal perfectiunea intruchipata este profunzime.
2. de la un punct cantitatea devine calitate.
3. perfectiunea este foarte.. legta de un punct de vedere personal.
4. accentul trebuie sa cada pe interior, pe ceea ce simte Don Juan - el alearga dupa exterior pentru a simti emotia interioara atat; altfel nu e nimic intim, nimic profund cautarii noastre. Daca alergatura este dupa exterior, implicit este dupa himere. Tot alergatura interioara "se puncteaza".
Unde se termina "a actiona" si unde incepe "a contempla" la Don Juan ? Cata fericire e in fiecare din etape ?