Dragă Bikă (Uite că-mi e greu să-ţi zic Bke, de aceea mi-am permis să-ţi modific puţin nick-ul, cu buna-intenţie de a mi te apropia - ca prieten ce-aş vea să-mi fii şi să-ţi fiu - spre a mă face înţeles de către tine, dar şi ca tu să mă înţelegi),
Aşadar, dragule,
Eu, personal, n-am nimic cu nimeni. Dar dacă cei care postează pe acest site vor să fie respectaţi, eu zic că prima condiţie ar cam fi să ne respecte (ei) printr-o prezentare civilizată, serioasă, pe care, cel puţin eu - dar nu numai eu - o pretind de pe poziţia de om ceva mai în vârstă decât mulţi alţii (deşi până la urmă vârsta n-ar fi un criteriu în acest caz - atâta timp cât eu îţi zic ţie, iată, dragă Bikă).
Şi totuşi, de ce zic că e omeneşte, şi propun să ne numim… ceva mai serios? Pentru că dacă vei posta cu adevărat pe acest site - extrem de primitor - vei vedea că sunt unii colegi care iau foarte în serios cea ce scriu confraţii şi le oferă din toată inima lor unele sfaturi demne de toată aprecierea, ca după aceea respectivul (respectivii), la adăpostul unui (unor) pseudonime din acestea (insolite, ca să nu le zic prosteşti), să le trântească câte o obrăznicie cruntă, iar după aceea să dispară (sau, sesizaţi, moderatorii să-i excludă). Or, a-ţi lua un… "nick cât de cât onorabil", ar fi un semn că prezinţi din start garanţia că eşti serios, şi că te (auto)obligi să fii serios.
Ei, dar ca să n-o mai lungesc, te invit să dai o fuguţă la adresa
www.poezie.ro şi-ai să vezi că acolo nu eşti primit să postezi dacă-ţi zici "Zâna Bună" ori "Cipcirip" (scrie asta chiar în Regulamant!), pentru că nu vei intra în vecii vecilor în acel site de poezie. Nu-ţi mai spun că fiecărui membru i se cer mai toate datele biografice (data şi locul naşterii, studii, ocupaţia şi locul de muncă), localitatea de unde e, nr de telefon - la fel cum se cer toate aceste date dacă vrei să fii membru în formurile
www.filosofieonline.ro ori la
www.fotomagazin.ro. (unde sunt membru plin, cu vechi state de activitate).
…În sfârşit, află că ceea ce a scris ÎngerMorT îmi place, dar numele cu care se prezintă mă îngrozeşte. Şi, crede-mă, că prin ceea ce fac văd moartea (altora) zilnic, şi ştiu că nu există nici un fel de îngeri, cu atât mai puţin îngeri morţi, dar nu asta e important, că faptul că nu mi se pare demn de o fată, care are numai 17 ani, să-şi zică aşa, numai ca să fie ea "mai altfel" (mai şocantă!) decât noi.
Restul ar cam fi tăcere din partea-mi, că nu ştiu de ce dar simt că-mi bat gura degeaba.