10 Octombrie, 2025, 05:46:01 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Pedeapsa cu moartea  (Citit de 9212 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

11 Februarie, 2007, 07:50:38 p.m.
Răspuns #15

Just

Un subiect mai vechi,dar interesant. Chiar am discutat recent cu cineva despre o astfel de pedeapsa si concluzia la care am ajuns e ca ,din punctul meu de vedere pedeapsa cu moartea nu este o solutie pentru a opri violatorii,criminalii ,traficantii de droguri etc.

Ma gandesc acum ca raspunsul meu este subiectie.Eu nu am avut de suferit in urma unui viol sau in urma unei crime ,eu nu sunt mama unui copil decedat in urma unei supradoze ,nici mama unei fete violate si apoi ucise.Oare mama aceasta ce ar gandi ? Ar vrea ca infractorul sa plateasca cu aceeasi moneda,cred. A ucis ,sa fie ucis.Cu toate ca asta nu este o solutie .

Nu este bine ,nu avem dreptul de a decide cine traieste sau cine moare,dar cred ca stiind un criminal ce ti-a rapit ce-l mai drag suflet de langa tine nu mai este printre cei vii asta linisteste intr-o oarecare masura sufletele celor ce si-au pierdut apropiatii .

Nu stiu ce sa spun...Incerc sa ma pun si in situatia unei persoane ce a avut mult de suferit datorita criminalilor ,violatorilor etc.
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

11 Februarie, 2007, 07:59:20 p.m.
Răspuns #16

pokemon

spui ca noi nu avem dreptul de a decide cine traieste sau cine moare.dar ei,ei care ucid,violeaza copii,mame,femei in varsta,ei care rapesc fete si le duc pe cine stie unde sa se prostitueze,distrugandu-le viata,au dreptul de a hotari cine moare,cine traieste si cum traieste...
eu sunt de acord ...ai ucis,mori si tu la randul tau.
nici eu nu am suferit de pe urma vreunei situatii asemanatoare,dar ma gandesc ca ei au posibilitatea dupa 25 de ani de inchisoare sa scape,dar cel ucis ramane in pamant.
si daca ies din inchisoare,ce garantie avem noi ca nu vor mai face vreodata asa ceva?din moment ce la un moment dat au distrus viata unui om ar putea oricand sa repete acest lucru,iar victime sa fim tocmai noi....
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

19 Februarie, 2007, 12:26:36 a.m.
Răspuns #17

Dedeiu

Intr-o societate moderna pedeapsa cu moartea nu mai exista din cauza drepturilor omenilor. Ceea ce este o mare greseala. De ce sunt de acord cu pedeapsa cu moartea? Intr-o lume plina de crime, violuri, mafioti, etc. nu ai cum sa faci ordine decat prin violenta. O faci bagand friica in ei. De aceea ca guvern as infiinta trupele de exterminare. Acestea au rolul de scoate din societate orice fel de mafie. Exista mafia de carne vie? Trupele de exterminare afla cu ajutorul agentilor cine sunt capii si cei care ajuta aceasta mafie. Dupa o bine documentare, se trimit trupele sa ii impuste fara mandat fara nimic. Cine mai face asta a doua oara? Exista violenta pe stadioane? Politia nu ii calmeaza? Apar trupele de exterminare, ii impusca direct pe cei care se comporta ca niste maimute in extaz. Cine mai face a doua oara? Da, sunt de acord cu asa ceva.

19 Februarie, 2007, 12:51:53 a.m.
Răspuns #18

viulian

Administrator
Despre pedeapsa cu moartea nu vreau sa ma pronunt.. mi se pare destul de dificil sa alegi sa omori un om.. ar trebui intrebate totusi si rudele victimelor cum ar trebui procedat totusi  ::)

Nu sunt insa de acord cu ideea ca violenta se reduce la tacere prin violenta. Unde ar mai fi loc de iubire, compasiune si intelegere ? Nicaieri! Caci ar fi toti paralizati sa nu greseasca..

19 Februarie, 2007, 01:41:56 a.m.
Răspuns #19

Dedeiu

Sa va povestesc despre o mica stire pe care am auzit-o acum 3-4 ani. Luxemburg:"Un terorist a luat ca ostatici 30 de elevi dintr-o scoala plus profesorul respectiv. Teroristul este inamart cu o arma cu putere de foc mare(adica poate perfora armuri kevlar, AK 47, AKM, etc.)". Trupele Ksk-9(swat-ul german) este chemat langa incident. Nu au existat negocieri. Clasa respectiva avea 3 geamuri si o usa. La o ora dupa incident ii aratau pe cei din Ksk-9 cum ii carau cadavrul teroristului. Nici un elev sau profesor nu a murit. Tactica? Au intrat prin fiecare geam + usa cu grenade gen Flashbang. L-au executat fara discutii. Despre acest gen de trupe vorbesc si mi se pare normal sa ii faca una cu pamantul pe cei care se impotrivesc evolutiei noastre indiferent de motivele lor. Sa zicem ca este o selectie naturala.

Ca exemplu, acest filmulet in care un individ si-a amenintat tatal cu o arma indiferent de motive. Trupele swat l-au executat ca la carte. Datorita lor, violenta a fost stinsa: http://www.youtube.com/watch?v=bMy-qeiOltA
« Ultima Modificare: 19 Februarie, 2007, 01:43:33 a.m. de Dedeiu »

19 Februarie, 2007, 03:54:04 p.m.
Răspuns #20

Just

E trist si dur video ,e trist si dur ceea ce se intampla in jurul nostru. Oricum cred ca tatal acelui baiat ucis de trupele swat ,om nu mai este. Cred ca mai degraba ar fi ales sa fie el omorat decat sa-l vada pe baiat acolo mort ,oricat ar fi gresit. Eu m-am intristat rau dupa ce am vazut.Ma tot gandesc ca era o viata de om ,ma gandesc la ultima bataie de inima, la ultimul suspin. E rau. Of! De-ar exista un mijloc mai pasnic de rezolvare a unor astfel de situatii.

Totusi,am spus ca intr-o oarecare masura sunt de acord cu pedeapsa cu moartea (reusind sa ma pun catusi de putin in locul celor apropiati victimelor) ,dar nu sunt de acord sa se faca abuz de o astfel de pedeapsa. Pai ce!? nu puteau sa evite moartea tanarului? Tatal lui era inca in viata ,a scapat din mainile lui.De ce sa nu fie condamnat pe viata la inchisoare ?Nu-mi place, se putea evita sfarsitul asta tragic. Poate ca eu gresesc judecand astfel ,poate ca sunt prea sensibila si din pricina asta.

Violenta a fost stinsa prin violenta si in felul asta au fost stinse ,tot de trupele SWAT, doua vieti.Tanarul ce a murit si tatal care da...s-a stins cu el. Brr! Groaznic.
« Ultima Modificare: 19 Februarie, 2007, 03:58:08 p.m. de just_a_tear »
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

19 Februarie, 2007, 04:44:54 p.m.
Răspuns #21

|ngerMorT

Nu sunt de acord cu pedeapsa cu moartea, ci in locul ei mi se pare mult mai potrivita inchisoarea pe viata. Si nu, nu ma refer la o inchisoare de lux, cum sunt mai nou cele pentru cei cu bani, de zici ca stau in vacanta la hotel... ma refer la o celul cu un pat si un veceu, si mancare cat sa nu moara. Da, poate suna curd, dar pentru cineva care ar comite o infractiune demna de o astfel de pedeapsa, ar fi mai mult decat meritata. De ce sa-i fac un "favor" si sa-i iau viata cand pot sa-l fac cu adevarat sa simta si el suferinta pe care a provocat-o altora? Exista multi pentru care viata nu mai inseamna nimic, si nu i-ar deranja sa moara.
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

19 Februarie, 2007, 07:21:42 p.m.
Răspuns #22

pokemon

pedeapsa cu inchisoare pe viata e destul de rara.majoritatea cazurilor sunt condamnari de 25 de ani,si dupa 15 ani sunt eliberati vezi Doamne pentru buna purtare.
ei bine,eu sunt impotriva acestor lucruri.poate m as mai gandi la pedeapsa cu inchisoarea pe viatamdar raman tot la ideea ca pentru ca ai omorat pe cineva meriti sa mori!
asa mi se pare cel mai corect,desi se spune ca nu suntem noi in masura sa judecam,dar nici ei nu ar trebui sa hotarasca momentul in care cineva trebuie sa moara,nu?
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

19 Februarie, 2007, 08:24:23 p.m.
Răspuns #23

Lady Allia

Nu am fost niciodată, nu sunt şi nu am să pot fi vreodată de acord cu moartea cuiva! Adevărul şi dovezile sunt relative...unul din motivele pentru care am întrerupt facultatea de drept în anul III ! Nimeni nu poate fi D-zeu într-o lume care de multe ori nu are nimic în comun cu credinţa şi bunătatea!
 Mă întreb oare câţi oameni au fost incriminaţi şi executaţi pe nedrept într-o societate care se autoproclamă "omnipotentă"?!

20 Februarie, 2007, 11:06:02 p.m.
Răspuns #24

Dedeiu

Si cum nu ii potolesti tot prin forta, dupa cum vedem inca isi fac de cap  :laugh:

21 Februarie, 2007, 04:23:37 a.m.
Răspuns #25

Lady Allia

Dedeiu...şi forţa este relativă...depinde în mâna cui este şi cine uzează de ea... ;) :'( ;)...!

21 Februarie, 2007, 10:32:11 a.m.
Răspuns #26

diana_nistor

Vizitator
Acum, ca si cu trei ani in urma, de altfel, ma gandesc ca au existat in istorie personaje pentru care pedeapsa cu moartea ce le-a fost aplicata se impunea ca o "necesitate stringenta". Ca sa dau numai cateva exemple, din trecut:
In trecutul biblic, femeile prinse "in pacat" erau scoase la poarta cetatii si ucise cu pietre.
Prin secolul XIV, oamenii banuiti de a fi posedati de diavol erau aruncati intr-o apa adanca. Daca reuseau sa scape, era clar ca sunt posedati si, drept consecinta, erau spanzurati. Cei care se inecau, in schimb, erau declarati nevinovati!
Si, mai recent, la sfarsitul secolului 20, pedeapsa cu moartea aplicata sotilor Ceausescu. Cata dreptate au avut acuzatorii si cata nevinovatie au avut condamnatii?
In schimb, in procesul de la Nuremberg nici unul din acuzati nu a fost condamnat la moarte chiar daca faptele lor au fost de o cruzime fara precedent!
...Razboi si pace (L. Tolstoi)...se pare ca intreaga istorie a omenirii se desfasoara dupa acest ciclu.
Imi veti spune ca astea sunt momente in care istoria striveste...

Iata un alt gand care nu-mi da pace: diavolul este impotriva pedepsei cu moartea. Lui ii place nebunia de orice fel! Chiar o genereaza!
Nici lui Dumnezeu nu ii place pedeapsa cu moartea! El este numai DRAGOSTE! Si atunci... ca sunt pro, sau ca sunt contra pedepsei capitale, in slujba carui zeu ma situez?!

21 Februarie, 2007, 07:15:47 p.m.
Răspuns #27

Lady Allia

:) :-* :)...în slujba ta draga mea şi a propriilor tale principii! Asta ne diferenţiază defapt ca şi oameni...felul în care simţim şi acţionăm..., principiile după care ne ghidăm în viaţă! Sunt convinsă că principiile tale sunt sănătoase şi nu cred că ai de ce să îţi faci probleme!

23 Februarie, 2007, 11:49:10 p.m.
Răspuns #28

Dedeiu

Ideea este veche. Stim clar sub ce forte actionam si eu sunt pro democratie, nu comunism. Asa cum nu ai vazut filmul Rogue force ai intelege ca trupele acelea ucide cu tot cu martori. Nu exista terorism. Vreti mila? Na ce avem acu. Nemtii de ce nu au terotism? Rusii? Fiindca au trimis soldati in exterminare cu tot cu ostateci, NU exista terorism la ei. Asadar aceasta puerila societate continua sa existe dupa un ideal care nu va fi niciodata acceptat. Voi vedeti doar ceea ce vreti. Razboiul inseamna durere, sange, soc, emotii despre care nu stiti, gloante care raman in sentimentele unui om. Se zic atatea despre Ww2. Voi ati auzit de carne de om pe sinele de tancuri? Noi vorbim aici despre durere. Nu intelegeti si asta va va duce la exterminare. Disciplina se face cu sange, nu cu vorba. Omul totusi este un animal care se crede indiviadual, vrea ca nevoile lui sa fie indeplinite, nu vrea sa vada evolutie.

02 Martie, 2007, 12:13:02 a.m.
Răspuns #29

katya1886

ce sa-i faci?daca nu exista suficienti psihologi...
"... un suflet de nomad cu nostalgii sfasietoare, ma incindea dorul de duca, ma infrigura ispita plecarilor spre necunoscut."