10 Octombrie, 2025, 06:08:44 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: dragoste in fata monitorului  (Citit de 23219 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

15 Martie, 2005, 12:09:52 a.m.
Răspuns #15

DIANA

Vizitator
Mi se pare ca generalizezi prea mult, draga Maria! Daca exista un singur caz in care doi oameni s-au indragostit prin internet, inseamna ca acest lucru este posibil! Sigur, nu se poate spune ca e o dragoste completa, pentru ca lipseste apropierea fizica, insa poate fi un inceput. Da, te poti indragosti de felul cum gandeste un om, cum se exprima el. Apoi, mai exista acum si camerele web prin care poti sa ai un prim contact vizual cu celalalt, adica un alt element de atractie, culmea, fizica! Apoi vocea lui sau a ei! Repet: poate fi un inceput! Sa spui ca te indragostesti de cineva doar daca il vezi aevea, fizic, inseamna sa reduci iubirea la ceea ce e simpla atractie fizica!
Si, da, randurile scrise de cineva pot starni sentimente, senzatii, orgolii, sperante, vise, pofte, etc! Sa ma contrazica cineva!
Sigur, ca orice fenomen, daca e scapat de sub control, da nastere la anomalii, dar pe langa cei care fac sex pe internet sunt mult mai multi oameni normali care se folosesc de cutia asta tocmai pentru a-si cunoaste iubirea sau pentru a o trai! Nu doar facand sex in fata camerei poti realiza acest lucru, ci chiar si poeziile care se posteaza pe forumul nostru sunt de multe ori expresii ale iubirilor existente, de diferite naturi! Poti tu sa afirmi despre cei care sustin ca s-au indragostit prin internet ca sunt anormali? Mi-e teama ca ti-ai atrage multe pareri opuse!
« Ultima Modificare: 15 Martie, 2005, 12:13:03 a.m. de DIANA »

16 Martie, 2005, 05:22:06 p.m.
Răspuns #16

christyenika

Am sa spun cam acelasi lucru ca si restul : e posibila :)
Este posibila deoarece ca mai toate persoanele de altfel :) am avut si eu parte de ea.Toate bune si frumoase nu ? parerea mea este ca trebuie doar sa profiti de ceea ce ti se ofera,sa nu iti faci probleme ca e posibil sa se intample sau sa nu se intample ceva ,pur si simplu sa nu te intrebi nimic pentru ca daca o vei face nu vei rezolva mai nimic.Intr-un cuvant asculta-ti inima !!!
 De ce spun asta ? pentru ca nu conteaza ce va urma atata timp cat ai parte chiar si de o singura zi de fericire.Bine,,...asta este parerea mea personala ;)

16 Martie, 2005, 06:18:56 p.m.
Răspuns #17

Maria

Vizitator
  Diana draga,nu generalizez si nici nu exagerez.Nu pot sa ma indragostesc de vorbe, de cum  gandeste sau cum se exprima un om.Acestea toate pot doar corespunde intereselor ,sentimentelor sau idealurilor mele.Cum m-as putea indragosti de-o voce?Vocea lui,timbrul vocal ,dictia,poate sa-mi dea un fior,...sub nici o forma sa-mi pierd capul spre a ma indragosti.
    Da...,randurile scrise pot starni cele spuse de tine, intr-o carte,roman,revista sau mai stiu eu ce publicatie. Categoric ,ma pot indragosti,doar de o persoana ,,vie",nu virtuala.Atunci cand intalnesc acea persoana,ii pot vedea privirea  , cand imi vorbeste,pot fi atenta la gesturile  lui,si doar asa imi pot da seama daca acea persoana este sincera ,reala  si ne'teatrala. Diana draga,stiu ce este  camera web si microfonul ,le folosesc zilnic,...doar ca nu-s dependenta de ele. Daca vei citi ,mesajele anterioare cu atentie ,vei vedea ca mai toti au fost dezamagiti de aceasta,,dragoste".Sti care-i cauza?A fost doar o iluzie (nici macar un vis), nu o dragoste.O relatie ,in care exista  dragostea,nu se rupe asa usor.Iluzia s-a sters printr-un buton al monitorului si-al unitatii.

16 Martie, 2005, 06:44:51 p.m.
Răspuns #18

DIANA

Vizitator
Draga Maria,
Din cele spuse de tine ajung la concluzia ca toti cei care afirma ca s-au indragostit de cineva prin internet sunt niste mincinosi, sau, in cel mai bun caz, niste oameni nebuni care au trait niste iluzii, si ca doar cei ca tine sunt intregi la minte si v-ati indragostit "asa cum scrie la carte"! Eu zic sa nu vorbim de lucruri pe care nu le-am trait noi insine! Daca nu ai experimentat un asemenea sentiment, nu inseamna ca el nu exista! Iar ce tie ti se pare lipsit de logica, nu presupune ca e anormal. Ce nu poti tu, nu e neaparat imposibil!
Si daca e sa vorbim de exemplele celorlalti, colegul nostru "lacrimi" spune ca a trait iubirea vietii lui! Nu vad de ce te-as crede pe tine, care spui ca asa ceva e peste poate, si nu l-as crede pe el, care te contrazice bazat pe propria poveste traita!
« Ultima Modificare: 16 Martie, 2005, 06:54:30 p.m. de DIANA »

01 Aprilie, 2005, 08:55:14 a.m.
Răspuns #19

flori de tei

Bravo, Maria, ai pus punctul pe i. Ar fi bine daca toata lumea ar gandi ca tine sau macar pe aproape.
Oricum, fenomenul a capatat dimensiuni ingrijoratoare.
Cred ca multora le este frica sa aiba o relatie in viata reala si se amagesc cu spatiul virtual, desi in mod paradoxal ajung la un moment dat sa il perceapa ca fiind real, de unde si suferinta despre care vorbeste initiatoarea acestei discutii.
Vorba raposatului:
Ati mintit poporul cu televizorul!

08 Aprilie, 2005, 09:01:32 p.m.
Răspuns #20

just_a_tear

Vizitator
 Nu toti au fost dezamagiti de o astfel de dragoste...Ai trcut Maria prin asa ceva?ai foste dezamagita,apoi?
     ajung la un moment dat sa il perceapa ca fiind real_dar este ceva real.Nu ma refer la majoritatea,insa exista si unele exceptii...
   Poate ca nu il poti vedea zilnic,poate ca nu se pot intalni (din diferite motive),l-ai vazut o data si apoi continui ,PE intenet...
      STITI lumea in ziua de astazi e REA,mai ales intr-un sat mai micut,toti te critica,toti iti vor raul.
 Nu spuneti ca nu exista dragoste care s-a nascut aici...NU SPUNETI ASTA!

08 Aprilie, 2005, 09:13:13 p.m.
Răspuns #21

DIANA

Vizitator
Dezamagirile in iubire sunt la tot pasul. Nu poti da vina pe internet ca te-ai indragostit de o persoana care ti-a inselat asteptarile! Iar in spatele vocii sau a randurilor scrise pe suportul electronic se afla un om.
Maria, pe tine ce te-a atras in prima faza la actualul tau sot? Poate daca ne povestesti, te vom intelege mai bine si  iti vom da dreptate.
« Ultima Modificare: 08 Aprilie, 2005, 11:11:28 p.m. de DIANA »

08 Aprilie, 2005, 11:07:50 p.m.
Răspuns #22

Maria

Vizitator
   La prima intalnire,m-au atras degetele lui,...lungi, subtiri si bine ingrijite(la prima intalnire, tinuta-i cea care atrage).Acum serios vorbind, privirea din ochii lui a fost cea care mi-a dat incredere. Niciodata nu-si muta privirea atunci cand vorbeam,...semn ca-l intereseaza ce vorbesc si cine sunt.
     Mai tarziu, pe parcursul prieteniei si-al casniciei, am vazut multa intelepciune, rabdare, posesivitate masculina si respect.
   Am avut un inceput greu, cu multe obstacole, lipsa banilor,statul cu chirie,...of! si cate altele. Acum, toate acestea, imi descretesc fruntea si ma fac sa zambesc fericita. Eu am o casnicie fericita, o viata frumoasa,...doresc ca toate femeile sa fie fericite cum sunt eu.Ii multumesc Lui Dumnezeu, pentru viata noastra, pentru familia noastra.Imi place ca sunt FEMEIE. Imi place aceasta cariera de ,,Familie",...Doamne' ajuta-mi sa ajung ,,femeie si mama de succes"!

08 Aprilie, 2005, 11:15:58 p.m.
Răspuns #23

DIANA

Vizitator
Sincera sa fiu, ma asteptam sa te fi indragostit de felul in care te tinea de mana sau de mirosul pielii lui sau de  felul in care te mangaia pe obraz, lucruri care intr-adevar nu se pot transmite sau petrece prin internet.  :D
Deci...pe mine nu m-ai lamurit!  :'(

08 Aprilie, 2005, 11:37:46 p.m.
Răspuns #24

Maria

Vizitator
      Pai, Diana draga ai intrebat in prima faza. Oare ne mangaiem din prima faza? ne simtim mirosul din prima faza? Nu m-am indragostit de Rudolf Valentino(nu doream sa cad pe spate, la prima intalnire), dar te asigur c-am vibrat mai mult cand i-am vazut degetele lungi,delicate si ingrijite,...decat daca-mi scria pe monitor ca-s un inger. Vederea degetelor m-au facut  sa tresar, gandindu-ma cum vor fi atunci cand ma vor atinge(am spus si ma repet ca El a fost cel ce m-a invatat inceputul si mentinerea dragostei,sub toate aspectele).
        Nimic nu ma poate convinge ca dragostea in fata monitorului este salvarea ,,Dragostei".Nimic nu ma poate convinge ca acel cineva,terminand conversatia cu mine, delicata si iubitoare,nu scrie si-n alt e-mail. Pana-i vad eu fata,...mai suceste ceva minti.
      Frumosul(in cazul nostru realul,zambetul,privirea),si lui Dumnezeu ii place!

08 Aprilie, 2005, 11:49:33 p.m.
Răspuns #25

just_a_tear

Vizitator
Sincera sa fiu, ma asteptam sa te fi indragostit de felul in care te tinea de mana sau de mirosul pielii lui sau de  felul in care te mangaia pe obraz, lucruri care intr-adevar nu se pot transmite sau petrece prin internet.  :D
Deci...pe mine nu m-ai lamurit!  :'(

ACelasi lucru am inteles si eu...Dar nu te indragostesti neaparat de infatisarea unei persoane.Pe primul loc ,cel putin pentru mine,este felul in care gandeste,modul de a se comporta...conteaza ce are in suflet si nu ceea ce are inafara.Il poti cunoaste pe internet si te poti indragosti de el...nu e exclus,insa depinde cu cine stai de vorba...Nu toata lumea este sincera si nu toata lumea are un sufletel curat.

09 Aprilie, 2005, 12:00:18 a.m.
Răspuns #26

DIANA

Vizitator
Stii, Maria, numele topicului cred ca e oarecum gresit, pentru ca pe tot parcursul discutiilor s-a discutat despre ce presupune sa te indragostesti de cineva prin internet. Deci nu se pune problema de o dragoste implinita, in care intr-adevar atingerile, sexul, venirea copiilor pe lume, necazurile si bucuriile traite alaturi. Toate astea nu pot fi traite prin internet. Deci nimeni nu spune ca viara reala poate fi inlocuita cu cea virtuala! Dar exista elemente comune, elemente care trec dintr-un plan in altul in mod firesc!
Ori, acestea fiind spuse, nu cred ca poti respinge ideea unei atractii intre doua persoane, atractie care poate sta la baza unei iubiri adevarate! Aici cred ca nu ne intelegem noi! Si apoi, un om nu are nevoie de net sa te minta! Poate sa o faca si uitandu-se in ochii tai sau sarutandu-te. Doar minciuni au existat si inainte de internet, nu?
« Ultima Modificare: 09 Aprilie, 2005, 03:26:32 a.m. de DIANA »

09 Aprilie, 2005, 02:05:47 p.m.
Răspuns #27

Robert.

Vizitator
Parerea mea este ca da, te poti indragosti de cineva pe internet, chiar si daca nu il vezi. (pentru unii poate e chiar un avantaj. ;D) Am aflat nu de mult de cineva casatorit dupa ce s-au intalnit pe net.

Sincer, eu vad doua mari avantaje pe care le ofera netul:
Primul, e vorba de un mijloc de a intalni alte persoane singure, asemeni tie. Poate iti lipsesc ocaziile, esti prea ocupat(a), nu frecventezi localuri, nu prea iesi, cine stie?! Sunt o mie de situatii. Cine poate sa spuna ca nu-i asa? Maria? Nu cred, e o fata rationala. :) Cunostintele in felul acesta se fac mult mai usor ca in realitate, asta e adevarul si e si un avantaj aici.
Al doilea ar fi ca in felul acesta poti sa cunosti o multime de lucruri despre cealalta persoana. Net inseamna nu numai "chat" ci si "forum". Luand doar exemplul forumului nostru, poti vedea cum gandeste cineva, cum scrie, ce intrebari isi pune, cum raspunde, ce-l framanta, ce-si doreste si cate altele....

E drept, pe net nu exista dragoste la prima vedere! :P Si ce?! Decat o fata care sa te dea gata de cum ai vazut-o, mult mai bine sa te fi cucerit prin bogatia sufleteasca pe care o poate arata prin scris. (Evident, cu conditia sa nu-i compuna altcineva mesajele. ;D) Potrivirea in gandire e esentiala pentru a forma un cuplu. Scriindu-va, chiar si pe net, va puteti cunoaste intr-o buna masura. (Oarecum fara legatura, imi amintesc de ce ne spunea "profa de geogra" din liceu: "inainte de a cere pe cineva in casatorie fa cumva ca sa iti scrie o scrisoare!" :) Femeie in varsta.)

Adaugand la toate acestea posibilitatea de a va vedea, vorbi si auzi "pe viu", putem avea o imagine mai clara asupra avantajelor netului si nu sunt chiar de neglijat. Spatiul acesta virtual va fi din ce in ce mai cautat de oameni in cautarea unei jumatati. Si atunci, la intrebarea "Cum v-ati cunoscut?", n-o sa mai faca nimeni fata asta  :o la auzirea raspunsului "Pe net.". :) Nu credeti?!

Netul e insa un prim pas, proba adevarului vine cunoscandu-va in "carne si oase"*. Nu poti fixa data nuntii si trimite deja invitatiile ;D doar intalnind pe cineva pe LoveTime. Dar poti discuta despre asta, nu?! :P

nota*: cunoscandu-va in "carne si oase" nu inseamna sa va cunoasteti culcandu-va impreuna! :D Poate unii asta ar considera ca fiind "proba adevarului". ;D

PS superimportant:
Iata ce m-am trezit scriind in incheiere:

"Pomenind despre toate aceste "minunate avantaje" ;D, nu vreau sa dau apa la moara celor care nu inteleg ca in situatia aceasta nu putem vorbi decat de inceputul unei relatii, a unei jumatati de relatie si nu e vorba de o relatie intrega."

Suna foarte bine la prima vedere, insa m-am izbit de logica! Despre ce vorbim noi aici de fapt, nu de iubirea dintre doua persoane?! Si la baza oricarei relatii de cuplu nu sta la inceput dragostea?! Cand zicem deci "iubesc!" vorbim foarte bine de niste inceputuri. Nici eu nu m-am casatorit si apoi am inceput sa iubesc. Ci invers.

Nu e iubire o relatie nascuta si intretinuta pe net? Nu?!?!?!?!?! Dar daca am auzi despre doi tineri care desi nu s-au vazut niciodata isi trimit de departe scrisori pline de dragoste? Ni s-ar parea romantic si frumos. Unele fete ar regreta, cred, ca nu au avut parte si ele de o asemenea frumoasa poveste de dragoste. Nu credeti?! Probabil reticenta vine de la cuvintele prea tehnice "monitor, net, chat...". Dar e aceeasi situatie de fapt.

E clar pentru mine, in ambele cazuri e vorba de iubire. Unei fete care spune "il iubeeesc!" poti sa-i spui ca ce simte nu e iubire?! Atunci ce e? :-\

Ce sa fie atunci iubirea?(Vesnica intrebare, stiu! ;))

PS si mai important: Pupici! :-* (cum i-ati simtit? :))

Dar daca as fi zis: "pupici dulci" ori "pupici fierbinti" sau...
(lasati atat! :P)

12 Iunie, 2005, 04:41:22 p.m.
Răspuns #28

da_na

multe persoane au o cu totul alta atitudine cand vorbesc cu cineva fata in fata, poate sunt mai timizi si internetul ii ajuta sa relationeve cu persoane noi e un ajutor pentru ele dar incearca sa va si vedetii si sa vorbiti fata in fata deoarece poti descoperi o cu totul alta fata a celui pe care tu consideri ca il cunosti foste bine.si de ce e atat de greu sa va vedeti? e atat de mare distanta nu sta in romania?

13 Iunie, 2005, 03:28:54 p.m.
Răspuns #29

HERRA

Vizitator
Desi nu am trait o astfel de experienta, am cunoscut doua cazuri in care a functionat!

Eram in anul I de faculate si m-am imprietenit cu Roxana! Roxana era o fata timida,modesta. Eram singura ei prietena. Cand ma uitam la ea, o vedeam firava ca o trestie si ma temeam...imi era teama sa nu puna mana pe ea vreun barbat 'versat' si sa o nenoroceasca pe viata...era foarte naiva...Acest om era opsul meu...era calma, docila..era bunatatea intruchipata!
Roxana avea o situatie materiala precara...sa nu mai vorbesc de problemele pe care le avea in familie...
S-a angajat la o firma, nu avea multa treaba, nici nu era prea bine platita dar, avea internet...
Dupa vreo doua luni vine si imi spune ca a cunoscut un tip pe net, ca il place ca e un tip super..bla, bla...Eu, incercam sa o aduc cu piceoarele pe pamant...sa ii explic ca pe net ( ca in viata de zi cu zi) sunt tot felul de oamnei, doar ca aici ei se pot masca mai bine...Cuvintele mele erau intile...Roxana se schimba de la o zi la alta! Era vorbareata, era dezinvolta...aeriana...fericita!!!!!!!!
Nu retin exact datele dar, stiu ca intr-o zi ma pomenesc cu Roxana la usa, insotita de un individ pe care mi-l prezina drept "Jerome, iubitul meu de pe net"! Am ramas socata! Traiam cu teama ca Roxana nu ar putea face fata unei dezamagiri....
Roxana a renuntat la facultate...eu sunt in anul IV...de 3 ani e casatorita cu Jerome, locuiesc undeva in Franta, sunt fericiti....ma viziteaza in ficare vara cand vine acasa in concediu!
A fost un miracol...e un alt om! Isi cumpara casa in rate...muncesc, sunt fericiti! Ma uit la ei...si spun DA! EXISTA DRAGOSTE IN FATA MONITORULUI!

Al doilea caz pe care il cunosc se refera la o alta buna prietena de-a mea din Iasi! Si-a cunoscut sotul tot pe net!
Lacramioara absolvise faculatatea si s-a inscris la masterat cand l-a cunoscut pe Phil pe net, s-au apropiat prin discutii pe tema economiei...aici a inceput totul...pana cand, tind sa cred au schimbat tema....
 Sunt de 4 ani impreuna! Traiesc fericiti in Belgia! Lacramioara si Phillipe....un alt caz fericit!Anul trecut de craciun si revelion am fost la ei in Belgia,am cunoscut si eu oameni fericiti!

Tind sa cred ca dragostea are caile ei misterioase...chiar daca uneori sunt prea moderne pentru a putea fii acceptate de toata lumea!