10 Octombrie, 2025, 07:58:09 p.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

DA SAU NU PENTRU AVORT ?

DA
3 (23.1%)
NU
10 (76.9%)

Numărul total de membrii care au votat: 7

Autor Subiect: DA SAU NU PENTRU AVORT ?  (Citit de 31111 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

29 Mai, 2005, 07:08:07 p.m.
Răspuns #30

charlie

Categoric IMPOTRIVA

avortul inseamna crima

voi ce ziceti ?
« Ultima Modificare: 22 Iunie, 2005, 12:28:31 a.m. de viulian »
You believe but what you see
You receive but what you give

10 Noiembrie, 2005, 10:12:30 p.m.
Răspuns #31

Evangeline

1) Este o problema personala atat timp cat esti independenta. Mai ales daca ai sub 18 ani (cred ca dupa 18 ani e legal sa avortezi fara semnatura si aprobarea parintilor) consider ca nu e numai problema ta.

2) Este un pacat fara discutii.

3) Consider ca e binevenit doar atunci cand e vorba de un viol sau daca sanatatea mamei e in pericol.

4) Nu am trecut prin asa ceva si sper sa nu fiu nevoita vreodata.

5) As putea spune ca 90% sunt impotriva avortului si consider ca doar in cazuri extrem de grave ar trebui sa fie acceptat. Nu sunt de acord cu cei care au facut legal avortul, pentru ca in felul asta sunt mai multe avorturi de cat ar fi daca ar fi mai multe restrictii. Nu sunt de acord cu fetele care avorteaza doar pentru ca refuza sa aiba un copil sau pentru ca a fost o "greseala".

P.S. Un copil e o binecuvantare! ;)

:-*
Never, never quit!

28 Decembrie, 2005, 10:21:20 p.m.
Răspuns #32

Lady Allia

.

atat am sa pun la acest topic...un punct! Poate mai tarziu voi gasi puterea necesara sa vorbesc si despre ceea ce cred, dar pana atunci voi pune un punct ! Un punct care urla...atat!

29 Decembrie, 2005, 10:15:36 a.m.
Răspuns #33

sunshine

NUUUUUU!Eu ma voi simti toata viata vinovata pt ce am facut, desi cred caDumnezeu m-a iertat, prin slujbele pe care le-am facut si spovedaniile la duhovnic.Totusi cred ca ei traiesc acolo sus si ii voi intalni cand va veni timpul, le voi cere iertare si le voi spune ca ii iubesc , ca i-am iubit totdeauna si ca sunt cei doi frati ai baietilor mei, care nu i-au cunoscut.Eu le-am explicat copiilor mei si cel mare pare tare afectat ca i-am furat dreptul de a avea un fratior mai mic(inca unul).Sper ca el va fi mai intelegator decat tatal lui si va privi altfel viata si dreptul fiecaruia de a se naste.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

11 Martie, 2006, 07:45:27 p.m.
Răspuns #34

furia ingerului

Vizitator
Desi nu-s in masura sa imi dau cu parerea cu aceleasi drepturi ca o femeie aici eu sunt pt. avort. Dincolo de preceptele religioase care vorbesc de viata si la nivelul unei celule nediferentiate, o supralicitare dupa parerea mea a umanismului, cred ca o asemenea hotarare apartine excusiv femeii datorita dreptului de a-si administra sie insasi propriul trup.
Femeie are dreptul sa hotarasca ce se va intampla cu ea pe viitor iar judecati de valoare bazate pe versete evanghelice mi se par adevarate glume si ofense la adresa altui "mare adevar" si anume "LIBER ARBITRU".
Esti libera femeie sa decizi daca acum sau mai incolo vei fi purtatoare de prichindei. Doar Dumnezeu ti-a dat libertatea de-a alege.

11 Martie, 2006, 09:26:04 p.m.
Răspuns #35

desdemona

Toti tindem sa spunem nu si sa le criticam pe acele femei/fete care fac acest pas.Dar nu le stim conditiile..nu stim de ce au ales asta...Eu personal spuneam ca este un mare pacat...dar m-am pus in situatia de a avea acum un copil..si mi-a trecut prin cap avortul...acum cu ce tupeu sa mai zic ca nu,daca mi-a trecut prin gand acest lucru.
Era o povestioara foarte interesanta...era poveste un embrion..pana in saptamana a 12...Si naratorul era acel embrion...si in cea de-a 12 saptamana a spus..."Azi mami m-a ucis".Si acum imi rasuna in minte cuvintele..
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

11 Martie, 2006, 09:42:12 p.m.
Răspuns #36

Rudy Valentino

Un copil inseamna o piatra de moara legata de gat, daca nu esti miliardar...In plus, daca risti sa-l faci, trebuie sa te gandesti la reprosurile pe care ti le va arunca, dupa ce i-ai oferit un trai modest...Orice pusti isi doreste in ziua de azi, in afara de haine "bengoase" si parai (multi) in buzunar, o masina sport, "ultimul ragnet", o locuinta luxoasa unde sa-si poata invita linistit ultimele "cuceriri" si alte maruntisuri costisitoare...Un DA hotarat pentru avort!Societatea actuala nu-ti permite luxul de a-ti creste copilul in mizerie, doar ca sa respecti preceptele ,depasite de realitatea cruda, ale bisericii!

12 Martie, 2006, 07:51:49 a.m.
Răspuns #37

furia ingerului

Vizitator
Precedentul, caracterizat de excentricismul derizoriu ce-i defineste diecare replica, vorbeste evident, doar din perspectiva masculina. Tin sa-l anunt ca nu este singura abordarea problemei, fiind chiar cea minimala aleasa de el. Faptul ca nu sunt posibilitati matriale de intretinere a unui copil nu obliga la deziluzionarea tinerelor cupluri absolventi de facultati pe banda si trainid cu putin peste minimul pe economie sa nu se bucure de institutia familiei. Ea, sotia, este deci prima care va deci daca a ramas il va pastra sau nu iar tatal va trebui sa faca tot ce-i sta in putinta sa inteleaga, respecte dorinta femeii sale si sa lupte sa ofere noului pui de om la inceput macar strictul necesar.
Aversiunile lui "ante" fata de religie sau de "precepte" morale ale societatii in care traim si avaritia dupa "bistani" ca unic scop mobilizator in viata sunt asadar frustrari izvorate din lipsa evidenta a tuturor amintite mai sus.

NU hotarat pentru avort in conditiile in care acel copil va beneficia de climatul familial si parintii il doresc. Nu sunt de acord cu institutionalizarea.

12 Martie, 2006, 12:23:11 p.m.
Răspuns #38

viulian

Administrator
Un topic unde se mai abordeaza problema avortului este si aici:

http://www.lovetime.ro/community/index.php?topic=1023.0

Parerea mea este ca nu are rost sa iti bati joc de un suflet daca esti in imposibilitatea de a il creste si nici nu-l doresti (oricum problema avortului avortului se pune ori cand copilul nu e dorit, ori cand nu exista posibilitati financiare).
Adica in egoismul de a te supune normelor social/religioase sa iti bati joc de toata viata lui, lasand-ul sa se chinuie, sa se zbata, nedorit, neiubit, sarac, etc - asta mi se pare iresponsabilitate. Plus ca stressul financiar este posibil sa creeze o ura inconstienta a parintilor fata de noul nascut.
Si in contextul dat (copil nedorit / sau parinti fara bani) mi se pare deja o iresponsabilitate ca acel copil a aparut pe lume - si acuma ce sa faci - sa inghiti in sec si sa-ti platesti vinovatia lasand copilul in viata, inerent insa batandu-ti joc de el ? Tipand la el mereu, fiindca nu l-ai dorit, fiindca "mai bine nu te faceam?" cum des aud pe strada mame urland la copii mici ? Nu faci mai mult rau asa ? Parerea mea este ca da, faci mai mult rau...
Din acest punct de vedere sunt pro avort...

PS: "avortul e o crima." - ok, sa consideram o crima. Nu i-ai luat viata copilului, dar i-ai luat capacitatea de iubi, ai facut din el un om nevrotic, incapabil sa traiasca armonios, care tanjeste dupa relatii dependente carora sa le zica iubire, care va suferi mereu si care la randul lui va aduce toata suferinta ce o poarta de mic cu el tuturor celor cu care va intactiona vreodata. E mai corect asa ? Nu stiu, existential nu mi se pare... Pana si Bibila constata trist ca in lumea asta copiii platesc greselile parintilor. Copilul sufera din cauza ca parintii au fost tampiti. Pai si e normal sa ducem asta mai departe ? E normal sa ne spalam pe maini de gresala nefacand avort ca deh, daca a fost sa fie a fost sa fie, si apoi sa imputi mereu copilului propriile greseli ?

Repet - discut doar in perspecitva ca discutia despre avort apare atunci cand copilul e nedorit - si nici mijloace sa fie crescut nu sunt. Adica cand copilul aduce mai multa suferinta in familie, decat iubire. Si atunci de unde sa mai fie iubire fata de el ?
« Ultima Modificare: 12 Martie, 2006, 12:36:12 p.m. de viulian »

12 Martie, 2006, 01:24:39 p.m.
Răspuns #39

Daniela

Vizitator
Eu nu sunt de acord cu avortul, in sensul ca eu n-as apela la asa ceva.
In schimb, mi se pare fieresc sa existe aceasta posibilitate pentru femeile care ar putea-o considera o solutie.
Cu alte cuvinte, e ok sa se legalizeze avortul (in conditiile unei bune informari a populatiei asupra posibilelor urmari ale unei astfel de interventii), lasand fiecarei femei dreptul de a alege.
Asa cum eu, din motive personale (fie ele de natura religioasa sau materiala) as refuza, pentru o alta femeia ar putea ca avortul sa fie singura solutie...

20 Martie, 2006, 09:37:16 p.m.
Răspuns #40

kpt

Mama mi-a marturisit ca "am venit" intr-un moment nepotrivit. Atat de nepotrivit incat a incercat "sa ma faca marinar". Se pare ca (cel putin la momentul respectiv) am fost mai hotarat decat ea.

Per total ma bucur ca am fost incapatanat.

Mai sunt insa momente cand ma simt singur...

De aici se vede altfel.

23 Martie, 2006, 10:29:23 p.m.
Răspuns #41

ONLY_NICO

Nu concep asa ceva,femeile care apeleaza la asa ceva sunt inconstiente.Avortul este o crima,e ca si cum ai lua viata cuiva.
Cu cât judeci mai mult, cu atât iubesti mai putin!

24 Martie, 2006, 01:12:02 a.m.
Răspuns #42

ONLY DESIRE

Eu am venit pe lume tot din greseala...o greseala care le-a adus numai fericire spun parintii mei.pana la urma fiecare femeie decide daca este sau nu pregatita sa aduca pe lume un copil!sunt IMPOTRIVA avorturilor in cazul in care nu s-a folosit nici un mijloc de contraceptie...insa atunci cand sarcina e accidentala e alegerea cuplului si in principal al femeii daca pastreaza copilul sau nu!pacat?e pacal sa te speli,sa te tunzi,sa dansezi.....aproape orice facem noi e pacat!nu sunt nici pro...nici contra!
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

16 Aprilie, 2006, 11:24:00 p.m.
Răspuns #43

Guardian|Angel

ptr rudy valentino...deci pana la urma...nu vrei sa umpli lumea de rudy?de ce un categoric da optr avort?

eu sunt de parere ca atata timp cat e sarcina la inceput, poate fi facut...adica in maxim...10 saptamani...dar...
vreau sa va intreb ceva pe voi...cunosc un cuplu...el 28 de ani, ea aproape 18,traiesc la tara, au deja impreuna un copil de un an si jumatate, ea mai are un avort la activ, si in plus, acum e insarcinata in 5 luni...ce vroiam sa va spun, e urmatoarea chestie...nestiind ca e insarcinata, nu a luat nici o masura ...abia in 2 luni si jumatate,, motivand ca nu a avut bani ptr un avort asa cum se face, la doctori, a luat niste pastile de la cineva din spania, chipurile ptr avort...ea sarcina nu a pierdut-o, dar din cate am inteles eu, acele p[astile,menirea lor era de a produce avortul prin ardere...va dati seama ca la nastere copilul se va naste malformat?
m-a intrebat pe mine ce ar putea face...nu am stiut ce s-o sfatuiesc...exista posibilitatea sa fie doctori care fac chiuretaje si la 5 luni..dar...asta e deja crima...fatul e deja format in burtica mamei...sa pastreze copilul, sau sa-l...sa-l uite?ptr ca daca se va naste, poate va fi un monstru, si ea, mama va fi singura vinoivata..eu una i-am zios sa se roage sa fie copilul sanatos!altceva nu am stiut ce sa ii spun!
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

17 Aprilie, 2006, 12:01:30 a.m.
Răspuns #44

Maria

Vizitator
    Nu stiu daca copilul este normal sau nu, daca a fost afectat sau nu.Cred ca cel mai bine pe langa ruga, ar trebui sa mearga urgent la medic, sa faca unele investigatii sa vada evolutia copilului.Probabil ca-i musai sa spuna adevarul medicului,el stie ce are de facut.Acum depinde si daca-i medic sau ,,zootehnist''(ca-s multi asa)Daca mai are si  prospectul sa-l arete medicului. Din toate ingredientele care-l compun medicul isi da seama de riscul fatului. Cred??...a fost o parere