10 Octombrie, 2025, 09:26:08 p.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

DA SAU NU PENTRU AVORT ?

DA
3 (23.1%)
NU
10 (76.9%)

Numărul total de membrii care au votat: 7

Autor Subiect: DA SAU NU PENTRU AVORT ?  (Citit de 31144 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

18 Aprilie, 2006, 12:59:06 a.m.
Răspuns #45

Guardian|Angel

Normal marioa asta a fost si parerea mea...dar a zis ca nu ii zice nimic medicului, fiindca o cearta ca de ce a luat si alte chestii, prospectul nu il are, si nici macar nu stioe ce a luat, ca a mers pe incredere, in plus...nu a avut bani ptr avort, daramite ptr medic...ce ss le faci, nestiinta(sa nu zic prostia) celor de la tara, sio bineinteles...posibilitatile lor!doar ruga le`a ramas!
si eu am analizat toate posibilitatile...am sfatuit`o chiar sa pastreze copilul ca i`l botez eu...
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

18 Aprilie, 2006, 01:00:18 p.m.
Răspuns #46

desdemona

aici intervine needucatia.Si este trist..si dansa nu este singura...sunt atatea si atatea cazuri.Si cel mai mult ma enerveaza faptul ca exista atatea mijloace de contraceptie,atata reclama.Si acum nu intervine partea financiara-sunt centre care distribuie gratuit anticonceptionalele.
Si faza ca o cearta...soarta unei vieti cred ca merita riscul unei asa zise certe.
Asta se numeste delasare si inconstienta
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

19 Aprilie, 2006, 10:29:13 a.m.
Răspuns #47

digitty

Doamne,ce oameni!!!!Inca nu imi vine sa cred ce am citit.Ce minte retardata are si fata aceea. Cum sa iei pastile pentru avort(cica),fara sa intrebi medicul. A avea un copil este ceva serios care influenteaza mai multe vieti.Nu este o simpla raceala,sau un joc.Nu imi vine sa cred ca a fost atat de inconstienta si de proasta incat sa faca asa ceva. Eu as fi batut-o daca mi-ar fi cerut parerea...dar as fi batut-o cu grija sa nu lovesc prichindelul din burta...
Mare e gradina lu' Dumnezeu...

Sper ca acel copil sa se nasca sanatos si ii doresc toata bucuria din lume.Doamne-ajuta!
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.

19 Aprilie, 2006, 11:35:35 a.m.
Răspuns #48

Maria

Vizitator
    Draga trinitty cu siguranta acea femeie nu-i ,,retardata''.Sigur este o femeie crescuta la tara, poate cu alte principii de viata. Ca n-a anuntat medicul asta-i o alta problema si-as vrea sa spun ca-i mai retardat medicul draga, are scoala si nu stie sa instruiasca.exista atat de multe programe de intitierea tinerelor mame, de informare a lor in ce priveste contraceptia.
    Cati medici de la tara merg din poarta-n poarte sa-si viziteze pacientii de pe urma carora ridica ceva leafa? Daca-i un sat mai indepartat sunt aproape sigura ca n-au nici medic, ca vine o data pe luna, ca sta mai mult in comuna,...daca o sta??!!
     Ca a fost inconstienta se poate spune DA, la proasta ma abtin.Din nou intru in ceata cand noi oamenii indraznim sa facem bascalie de cei care nu-s aici pe Forum, pe care nu-i cunoastem nici macar virtual, iar noi avem pretentia sa ne lingusim mieros in vorbe.Cu mult mai mult avem si indrazneala sa ne si impungem, in ideea ca ne spunem punctele de vedere, adica vezi Doamne ne impunem formule de respect, dar asa suntem tare spurcati la gura cand indraznim a face observatie unor persoane care nu-s prezente.
      De regula, in ultimii ani cei care sunt descendentii comunismului oamenilor de la tara le-a ramas doar Ruga.

19 Aprilie, 2006, 12:43:37 p.m.
Răspuns #49

digitty

Mda...dar oricat de "la tara" ar fi,televizor s-a inventat. Si sunt atatea emisiuni in care se vorbeste despre asa ceva.
De medic nu zic nimic,deoarece nu el a luat pastile pentru avort.
Cand am zis retardata nu m-am referit la sensul adevarat al cuvantului,ci mai degraba la cat de naiva e...la fel si cu "proasta" (a fost proasta ca nu s-a dus la doctor).Nu am eu de unde sa stiu cum gandeste respectiva. 
Maria:
Citat
Din nou intru in ceata cand noi oamenii indraznim sa facem bascalie de cei care nu-s aici pe Forum, pe care nu-i cunoastem nici macar virtual, iar noi avem pretentia sa ne lingusim mieros in vorbe.Cu mult mai mult avem si indrazneala sa ne si impungem, in ideea ca ne spunem punctele de vedere, adica vezi Doamne ne impunem formule de respect, dar asa suntem tare spurcati la gura cand indraznim a face observatie unor persoane care nu-s prezente.

Aha..bine."sa ne lingusim mieros"? asta intelegi tu prin a fi amabil?
Am respect pentru cine merita.
Pot sa si injur pe cine vreau,atata timp cat nu ii afecteaza pe oamenii demni de respect.
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.

19 Aprilie, 2006, 04:47:32 p.m.
Răspuns #50

Maria

Vizitator
    Dragamea trinitty si la televizor se vorbeste despre astea tot atat cat vorbeste si medicul.Apare din cand in cand cate o campanie publicitara si basta. Mai repede se face reclama la votca  ca doara asta suntem! :'( :'(
    Daca stau mai bine sa ma gandesc adolescentele destupate de la oras folosesc mult mai des acest sistem de avort decat cele de la tara, asa au posibilitatea sa se ascunda de parinti,... si ele Slava Domnului sunt informate.
      Referitor la amabilitate.............................

19 Aprilie, 2006, 11:04:22 p.m.
Răspuns #51

Guardian|Angel

Oricum, faptul e consumat...trinitty...de ce sa o bat sau sa ma iau de ea...da, iam reprosat inconstienta, si a inteles...eu i`am explicat si de contraceptie, si de sarcina...acum si ea se roaga...si spera...sa se nasca sanatos copilul...ca si mine de altfel...nici nu vreau sa imi imaginez ce ar fi daca nu s-ar intampla asa...fereasca Dumnezeu...soacra ei sta in aceeasi curte cu ea(dar bine a adus maria vorba de votca... >:() si stia ce se intmplase...putea ea sa o sfatuiasca...dar...la ce sa te astepti cand alcoolu;l iti fura mintile?
mie acum mi se pare ingrozitor de trist... :'(
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"

06 Octombrie, 2006, 12:58:50 p.m.
Răspuns #52

burn_2_hell

sunt contra avort...nu am dreptul sa iau viata nimanui..cu atat mai putin a unui copilasi atat de mic care nu se poate apara..nu sunt de accord si nu o sa fiu nici1...nu am nimic impotriva atunci cand mama este in pericol de moarte..dar asa ..nu..imi pare f rau sa vad pustoaice de-o seama cu mine..la 15 ani care fac avort... :'(
I know I need you
I want you to
Be free of all the pain
You hold inside

25 Ianuarie, 2008, 09:17:48 p.m.
Răspuns #53

sunshine

5 octombrie- Astazi a inceput viata mea. Parintii mei inca nu stiu. Sunt mai mica decat un samburas de mar dar de acum sunt eu insami o fiinta umana. Si, desi sunt atat de putin formata, e sigur ca voi fi fetita. Voi avea parul blond si ochii albastri si stiu ca voi indragi florile.
  19 octombrie- Am mai crescut putin  dar sunt inca prea mica si nu pot face nimic.Mama face aproape totul pentru mine. Ceea ce este curios este faptul ca ea inca nu stie ca ma poarta in pantecele ei si ca ma hraneste cu sangele ei.
  23 octombrie- A inceput sa mi se formeze gura.Ia ganditi-va putin! Peste un an am sa rad. Mai tarziu am sa vorbesc. Cine poate sustine ca nu sunt  o adevarta persoana? Sunt cineva ; asa cum firimitura de paine , oricat de mica ar fi, este totusi paine.
  27 octombrie- Inima mea a inceput sa bata de la sine. De acum inainte  ea va bate mereu in tot cursul vietii mele, fara sa se opreasca vreodata ca sa se odihneasca.Apoi, dupa multi ani, se va opri si eu voi muri. Dar pana atunci eu sunt la inceputul existentei mele, nu la sfarsitul ei.
  2 noiembrie- Cresc putin in fiecare zi. Bratele si picioarele mele incep sa capete forma. Dar va trebuie sa astept inca o buna bucata de vreme pana ce picioarele mele sa ma poarte si eu sa ma arunc in bratele mamei mele, pana ce bratele mele sa-l poata imbratisa pe tatal meu.
  12 noiembrie- Acum au inceput sa se formeze minusculele degete la mainile mele. E de mirare cat sunt de mici si totusi ele vor fi minunate. Ele vor sti sa mangaie un caine, sa arunce o minge , sa culeaga o floare , sa atinga o alta mana...Degetele mele...Poate ca intr-o zi vor picta un tablou.
  20 noiembrie- Astazi, pentru prima oara, doctorul i-a spus mamei ca eu sunt acolo, intr-adevar , plina de viata. Esti fericita , mama?
  25 noiembrie- Tatal meu si mama mea nici nu stiu ca sunt fetita. Poate ca ei asteapta un baiat. Dar eu o sa le fac o surpriza si o sa ma cheme Ecaterina, ca pe mama.
  13 decembrie- Mi s-a format si fata. Sper ca o sa seman cu mama.
  18 decembrie -Am inceput chiar sa vad, dar e inca intunecat totul in jurul meu. In curand insa, ochii mei se vor deschide la lumina soarelui, a florilor, a copilasilor. N-am vazut inca nici marea , nici muntele , nici curcubeul. Oare cum or fi in realitate?
  24 decembrie- Mama, aud cum iti bate inima. Ma intreb daca si tu o auzi pe a mea care bate asa de incet:tap-tap, tap-tap. O sa ai o fetita sanatoasa si voinica, mama, ai sa vezi. Abia astept sa ma cuibaresc in bratele tale , sa-ti mangai fata, sa te privesc in ochi. Si tu ma astepti cum te astept si eu, nu-i asa?
  28 decembrie-Mama, mama, de ce i-ai lasat sa puna capat vietii mele? Am fi fost asa de fericite impreuna...
« Ultima Modificare: 25 Ianuarie, 2008, 09:22:15 p.m. de sunshine »
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

26 Ianuarie, 2008, 12:10:33 p.m.
Răspuns #54

Lady Allia

:'( :'( :'( Doamne ce trist!!!  :'( :'( :'(

26 Ianuarie, 2008, 12:52:58 p.m.
Răspuns #55

Pensees

NU!  Voit, Nu!! Cine ne da dreptul sa ne consideram Dumnezeu? Cine sintem noi?
   Ce stim noi din ce e deja hotarit,cind nici noua nu ne cunoastem cit si cum ne e destinul? Omorind,poate omorim singura fericire adevarata din viata noastra. Pentru ce?Pentru egoismul ca ne va fi greu?Pentru ce va zice lumea?Dar ce vom zice noi,cindva? Ce va zice Dumnezeu,nu ne pasa daca facem asta,facind-o nu credem in El.Dar in ce credem? In noi? Cine sintem noi? Uf!!de ce-si pun unii asemenea intrebari,daca DA sau NU?Atitea femei se chinuie sa nu fie spontan,sau sa ramina,iar altele-si pun asemenea intrebari;altele,nu pot spune alte femei pentru ca a fi femee cu adevarat inseamna mult mai mult decit...hm..dar,de unde stie ca nu se razbuna soarta si ar vrea si nu se va mai putea? de fapt ce valoare are ce simt si spun eu,cind fiecare face tot ce crede,deocamdata,ca-i bine?  Of,NU,NU,NU......

(Am avut o colega,era de la tara,dragostea a facut-o sa se daruie la o virsta frageda si apoi,parasita de" iubit"si alungata de parinti ca au facut-o de ris,a venit gravida in Bucuresti,(stiu ca spunea ca o data mergea plingind prin ploaie,si a gasit pe linga trotuar, dusa de apa o hirtie de citiva lei;i s-a parut ca Dumnezeu i-a trimis acest dar sa-si cumpere piine)apoi,s-a angajat,a invatat,a nascut si a crescut o fetita care a fost cea mai mare fericire chiar si pentru cel ce ulterior i-a fost ficei ei, ca un tata adevarat,neputind avea si el copii.Pacat ca le- a rapit-o moartea la 18 ani.A fost un soc,prin care a trecut datorita dragostei sotului;creste o  nepotica de la o fetita facuta "din flori "de o pustoaica,fetita ce a infiat-o.Nu mai stiu nimic de ea de cind s-a pensionat,dar de cite ori mi-o amintesc,o vad ca pe o sfinta si ma rog sa-i fie bine si ei si celor din sufletul ei.Of,dna.Cati,dna.Cati..) Deci nu e, ca e de la tara sau de la oras...e,nu stiu ...Atita stiu ca-s impotriva.Punct.(Poate si asta m-a facut sa fiu asa cum sint.)M.
« Ultima Modificare: 26 Ianuarie, 2008, 01:30:14 p.m. de Pensees »

26 Ianuarie, 2008, 07:09:26 p.m.
Răspuns #56

Sonrisa

Nu pot spune categoric nici DA, nici NU.
Dar voi incerca sa raspund si eu intrebarilor formulate:
1. Categoric este o problema personala. Priveste corpul unei persoane care accepta sa gazduiasca (si nu numai) sau nu o alta fiinta in interiorul sau.
2. Conform preceptelor religioase este un pacat. Sa nu uitam insa ca mai sunt si altele; sunt 10 porunci Dumnezeiesti, 7 pacate si 390 de pacate si rautati (enumerate intr-un Indreptar de spovedanie). A exagera un pacat in detrimentul altora mi se pare putin nedrept. E un pacat si punct! Ii judecam oare cu aceeasi asprime si pe cei care savarsesc alte pacate?
3. Sunt situatii in care avortul este solutia unei probleme (medicala, sociala, etc), fara a face din asta o "profesie".
Daca mama are anumite probleme medicale, ii poate fi interzis sa aduca pe lume copii.
Daca afli din timpul sarcinii ca acel copil va avea malformatii, mi se pare nedrept chiar fata de copil sa-l aduci pe lume. Presupunem ca il nasti si este un monstru. Ce vei face cu el? Nu il vei putea integra intr-o societate, iar tu nu vei trai vesnic pentru a avea grija lui. (imi apare in fata ochilor imaginea siamezelor Tatiana si Anastasia, sortite mortii timpurii pentru orice varianta s-ar opta acum: daca sunt operate, mor, daca nu-s, mor la cel mult 10-12 ani; nu putem spune despre ele ca se bucura de copilarie, oricate jucarii le-ar darui parintii lor.)
Daca nu ai venituri sa te intretii pe tine, cum crezi ca vei creste si educa un copil?
Potrivit descrierilor metodelor contraceptive, oricare poate avea o marja de eroare. Daca eroarea s-a intamplat la tine, nu cred ca e o situatie foarte placuta. (poate esti langa barbatul nepotrivit, poate te-a parasit, poate n-ai posibilitati sa-l cresti)
Eu cred ca e bine sa te gandesti mai mult decat la tine. Un copil e o responsabilitate pentru o viata, nu "las' c-o sa creasca si el, ca uite asa ne-a crescut si pe noi mama!".
4. Nu.
5. Avortul este intr-un fel "solutia", dar conteaza cauza, contextul, multe ... Nu poti da un verdict fara sa stii toate datele problemei.
Am auzit pana acum tot felul de cazuri:
- femei care au conceput copii cu amantii, dar i-au declarat si crescut ca fiind ai sotilor lor;
- femei care au conceput copii cu sotii si nu au vrut sa-i nasca;
- femei care au cautat barbati "ideali" pentru a concepe un copil, iar apoi s-au despartit de acei barbati, caci nu avusesera nevoie de ei decat in acest scop;
- femei care au conceput un copil cu barbatul iubit, dar auzind de sarcina acela le-a parasit; ... ... ...
Viata e complicata, e complexa si fiecare om este liber sa si-o traiasca dupa cum ii spune mintea, sufletul, normele, ... ... ...

Am si eu o dilema! O familie din aceea cu multi copii care locuieste intr-o singura camera, unde ii concepe pe urmatorii? Ii pune pe cei deja existenti cu fata la perete si cu mainile pe urechi, apoi urmeaza urmeaza procedurile?

26 Ianuarie, 2008, 07:23:54 p.m.
Răspuns #57

sunshine

" Corpul unei persoane care accepta sa gazduiasca o alta fiinta in interiorul sau"........Pentru Dumnezeu! Sa gazduiasca? Este o viata care se naste acolo, este legata trup si suflet de mama.
   Ne referim aici ( eu, cel putin) la mamele care renunta la aceste vieti din alte motive pe care nu o sa le enumar aici pentru ca ma apuca nervii numai cand ma gandesc .
  Intra in aceasta categorie si partenerii lor de viata care uita , in cele mai multe cazuri, ca au fost prezenti in momentul conceperii si privesc sufletul ala nevinovat ca pe o pacoste ce ii va lega de maini si picioare odata sosit pe lumea asta plina de rautate. Mi-as dori ca D-zeu sa dea putere fatului sa aleaga . Eu una as refuza categoric sa ma nasc intr-o lume atat de egoista,  avara , plina de atata ura.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

26 Ianuarie, 2008, 08:23:25 p.m.
Răspuns #58

Sonrisa

As dori sa intreb persoanele care sunt categoric impotriva avortului, daca au o parere mai buna despre femeile care nasc copii, dar ii pun intr-o punga pe care o lasa la tomberon ori in fata unui orfelinat ori pe scarile unei biserici ori ii vand pe cativa euro/dolari.

Afirmatiile mele sunt punctul meu de vedere si atat, nu judecati de valoare, nu legi, nu verdicte. Pe acest site trebuie ca toata lumea sa aiba aceeasi parere? E o infractiune sa gandesti si sa vezi lucrurile diferit?
Daca da, il rog pe dl.Iulian sa-mi stearga toate post-urile si promit sa nu mai scriu nimic (nici sub acest nume, nici sub un altul).

26 Ianuarie, 2008, 08:37:14 p.m.
Răspuns #59

sunshine

Sa-mi fie cu iertare, m-a suparat modul de exprimare vis-a-vis de purtarea in pantec a unei vieti. Si eu am fost nevoita sa fac 2 avorturi , nu mi-o voi ierta niciodata si voi purta aceasta vina dincolo de moarte. Eu scriu despre ce am trait, sunt mama a doi copii . Stiu  ce inseamna sa dai viata ,stiu  ce inseamna sa ucizi o viata.Nimic nu este mai frumos  decat sa aduci pe lume un copil.
 Daca ai fi citit cu atentie, despre acele femei vorbeam si eu (" Ne referim aici  la mamele care renunta la aceste vieti din alte motive pe care nu o sa le enumar aici pentru ca ma apuca nervii numai cand ma gandesc ".  Asa cum bine spui, fiecare are dreptul la parerea personala.Eu am exprimat-o pe a mea. Nu putem fi intotdeauna de acord cu ce gandesc ceilalti sau sa gandim cu totii la fel.Ne-am plictisi de moarte .

« Ultima Modificare: 26 Ianuarie, 2008, 08:55:49 p.m. de sunshine »